Avagy hogyan készítsünk hullámos frizurát?

Vizes hatású hullámok

Avagy hogyan készítsünk hullámos frizurát?

Akár a romantikus, akár a kifinomult, akár a trendi frizurát kedveli, a hullámokkal nem fog melléfogni. A nagy divattervezők modelljei bizonyítják ezt a kifutókon.  Az olyan sztárok, mint Sarah Jessica Parker, vagy Nicole Kidman göndör frizurái is alátámasztják azt, hogy a hullámok trendinek és elegánsnak számítanak. Lentebb megtalálja a göndör frizura elkészítésének legfontosabb szabályait. Ezek a szabályok biztosítani fogják, hogy az eredmény mindig tökéletes legyen.

A félelem szorítja össze minden nő szívét, amikor eszükbe jut az első élményük a göndör frizurával. 14 évesen lazán hullámos hajról álmodoztunk, hagytuk a fodrásznak, hogy rábeszéljen minket egy „könnyű dauerre”, majd néhány óra múlva pudlihoz hasonlító fejjel hagytuk el a szalont. Bár még száraz volt, a dauer mégsem nézett ki jól. De a valódi rémálom az első zuhanyozásnál kezdődött. Először csak rakoncátlan hullámok jelentek meg a frizurában, majd akár egy pici nedvességtől is az egész egy rasztás filccé kezdett összeállni. Kb. három hét elteltével aztán a haj egyes részei kezdtek összeesni. És akkor még ne is említsük, hogy a régi dauerok mennyire károsították a hajat.

Örökké Göndör? A mai dauer sokkal lágyabb

A dauer visszatért. Az új cukorrészecskékből álló, vagy aminósavas összetételű termékek már sokkal puhább hullámokat eredményeznek és gyengédebbek a hajhoz. A modern dauerrel lehet apró gyűrűket, vagy dugóhúzószerű göndörséget létrehozni. De még így is: kémiai úton nem lehet bőséges laza hullámokat létrehozni. Az egyenes hajat viszonylag szorosan kell feltekerni a kis dauercsavarókra (kb. 2 cm átmérőjű), hogy később bármilyen hullámos formát ki tudjunk alakítani. Ha megszárad, ez mindig inkább göndör lesz és nem hullámos. Ha a dauerolt hajból laza hullámos frizurát szeretne, nem tehet mást, mint hogy nagy hajcsavarókra teszi fel a haját, vagy nagy körkefével beszárítja.

Göndör Igen – Kémia Nem

Ha ma hullámos hajat szeretne, de holnap talán újra egyeneset, akkor a rövidtávú hajformázást kell választani, úgy, mint a csavarók, vagy a hajsütővas. A Velcro (szőrös felszínű) csavarók nagyon kényelmesek, mert minden egyéb rögzítő eszköz nélkül a hajban maradnak. Nagyon sokféle ilyen Velcro csavarót lehet kapni a másfél centistől a hét centisig. Lehet vele apró göndör fürtöket, vagy nagy, laza hullámokat létrehozni. A bársonyfelszínű előmelegített csavarók szintén nagyon kézenfekvő megoldást jelentenek. Töltődobozukban kell őket felmelegíteni, majd a hajba csatokkal kell rögzíteni. Utána csak ki kell hűlniük. A pillangócsavarók hajlítható habból állnak. Az apró hullámok, vagy a dugóhúzóforma kialakításához tökéletesek. Hajsütővassal létre lehet hozni az apró gyöngyszerű göndörséget a nagy puha hullámokig.

Téma szakértő:

Horváth Balázs

Hair Stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük