Üvegfal, ami a mai modern építészet elengedhetetlen térelválasztója

Avagy a lapozható és eltolható üvegfalak világa

Üvegfal, ami a mai modern építészet elengedhetetlen térelválasztója

A modern építészet egyik legnépszerűbb eleme az üvegfal, mely feloldja a ház külső határait a nagy üvegfelületekkel, összekötve az embereket a természettel. Ezek az üvegrendszerek átlátszóságukból és alacsony súlyukból kifolyólag alapvetően megváltoztatják a teret – a rögzített falakat rugalmasan változtathatóvá teszik, és eltávolítva a vizuális és fizikai korlátokat, a szemlélő számára kibővített térérzetet kölcsönöznek.

Mindamellett, hogy áteresztik a fényt, kiválóan alkalmasak hang-, vagy akár hőszigetelésre is, így Ön továbbra is élvezheti ugyanazon biztonságot és belső kényelmet.

Az üvegfalak elemeit alkalmazhatjuk rögzített vagy akár mozgatható, fix, illetve ajtóval kombinált változatban is. A sokoldalú felhasználásuk lehetőségeit növeli, hogy az üveg-üveg találkozási csomópontjainál megfelelő szerelvények beiktatásával tetszőleges szögben folytatódhat az átlátszó fal, így a térben bármilyen formájú és ívű üvegleválasztások létrehozhatók.

Készülhetnek edzett, ragasztott biztonsági üvegből, illetve edzett-ragasztott kombinációban is. A legjellemzőbbek a víztiszta, a savmart, homokfújt, az anyagában színezett valamint a reflektív üvegtípusok.

Lapozható:

Az, hogy a mozgó üvegfalak típusai közül melyiket választja főként attól függ, hogy milyen hatást akar elérni nyitott és zárt állapotban – ez egy különösen fontos döntés, ha a nagyszerű kilátásokat szeretné maximalizálni.

A lapozható üvegrendszer az egyik legpraktikusabb megoldás gyakran nyitandó-zárandó nagyobb terek – teraszok, verandák, iroda részek, stb. – elválasztására. Mivel az üvegtáblák könnyen mozgathatók, részleges vagy teljes nyitást vagy lezárást is megvalósíthat az adott körülménynek – pl. id
őjárás-változás, szellőztetés, zaj, stb.  – megfelelően.

Nincsenek függőleges oszlopok, az üvegtáblák egy- vagy két irányba kilapozhatóak, és ilyenkor egy vagy két oldalon a felületre merőlegesen helyezkednek el.

Rendszerünk felszereléséhez nincs szükség otthonának szerkezeti átalakításra, ez azonban mégsem egy barkács projekt! Profi telepítés szükséges, melyet szívesen vállalunk a fővárosban és Pest megyében!

Eltolható:

Az eltolható üvegrendszer a lapozható oldalfalakhoz hasonló kivitelben és beépítéssel készül, csak itt több sínes keret tartja a szerkezetet. Az elemek egymás előtt és mögött, három, négy vagy öt sínben tolhatók, mozgathatók. A szélen elhelyezkedő elem fix, de az is elfordítható.

A lapozhatóval ellentétben az eltolható üvegfal elemei nyitott állapotban is a határoló síkban maradnak, ami lehet
ővé teszi, hogy közvetlen közelükbe elhelyezhető bútor vagy lakberendezési tárgy.

A természetes megvilágítás, a szell
őzés és a tökéletes panoráma testközelbe hozása a mozgatható üvegfalak fő előnye, amely szintén javítja a hangulatot és kapcsolatot teremtenek a természettel anélkül, hogy veszélyeztetnék a beltéri kényelmet.

Téma szakértő:

Koncz Gábor

üveges

https://egyszeruenuveges.hu

https://uveg-doktor.hu

Vásárolt képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük