Avagy egy profi fodrász fiú idei trend víziója

Köszöntelek ebben az új évben!

Én személy szerint alig vártam, hogy 2020 véget érjen, legalább annyira mint amennyire várom minden évszakban, hogy ruhatáramat felfrissítsem vagy változtassak egy kicsit a külsőmön.

Nézzük is meg, hogy 2021-ben mik lesznek a trendek.

Ahhoz, hogy követni tudjuk milyenek lesznek, ahhoz ismernünk kell a régieket. Mindig is hittem, hogy külső megjelenésünk sokat elárul lelki világunkról. Ezért is fontos, hogy egy adott külsőre szabott trendet, ha szeretnél magadévá tenni, akkor teljesen komfortosan kell érezned magad benne. 

Mondhatnám úgyis, hiába kapod meg a legtökéletesebb festés vágást, frizurát, ha te mégis úgy érzed ez most annyira nem talált be és nincs összhangban azzal aki te vagy. 

Hol a hiba? A szakembernek nem volt olyan napja vagy neked? 

Nem szeretnék senkit buzdítani arra, hogy órákat töltsön az internet bugyraiban újabb inspirációkat keresve, sőt inkább azt mondom neked is mint amit a vendégeimnek is szoktam: „Ne kövesd a trendeket és ne is próbáld meg diktálni őket.”
Hisz nincs is annál rosszabb mint amikor egy nagyon világos bőrű ember szeretne extra hamvas hajat, mind e mellett persze annyi vörös pigment van a hajába, hogy egy pipacs mező megirigyelhetné.

A probléma gyökere nem is a hamvas hajjal van hanem azzal, hogy nem sétál több temetkezési vállalkozó az utcán, hogy visszavigyék a temetőbe szegény viselőjét aki olyan hulla fehér ettől a sok hamvastól, hogy eltűnik a hóban.   

Valahol ebben is meg kell találni a mértéket,mert a probléma nem az arcot keretező világos tincsekben van. Hanem annak a fodrásznak a kezében aki elkészítette kérésre. Legyen világosabb tincs keret (vagy sötét ha éppen úgy van), de a megfelelő mélységben vagy magasságban a megfelelő árnyalattal. Na de honnan tudod, hogy az hol van? Hát úgy igazán Te, maximum sejted. A szakember viszont tudja. 
Mert egy trendet kipróbálni vágyó vendéget úgy is meg lehet nyugtatni, hogy „hanemtetszikvisszafestjük”.

Több idő, energia, karosítàs és pénz hosszútávon persze.

Ám akkor ebbe még bele se gondolsz mikor elindulsz a haj – világosítás mesés – kalandos útjain. 

Bejárod az összes sárga és narancsos mezőt, hogy megküzdj azért a hamvas hajért még akkor is ha a zöld erdők is előjönnek néha, hogy tompítsák hajad világosításának kudarcát. 
Hisz mindannyian keresünk és találunk inspirációt az interneten, utcán, egy kirakatban, villamoson, családi összejövetelen, a próbafülke magányban. Eljátszunk a gondolattal még ha csak egy másodpercre is vajon ez, hogy állhat rajtam? 
Vizsgálgatjuk a képeket, ám ezek többnyire ott véget is érnek abban a pillanatban. Elhessegetjük a legtöbb ilyet és ami a legszomorúbb nevetünk is magunkon hogy eszünkbe jutott, mintha bűnt követnénk el,
megszégyenülve mégis inkább a jól bevált színeket és formákat öltjük magunkra ahelyett, hogy bátran kérnénk fodrász, pszichológus, stylist, személyi edző segítségét. Mert az egyetlen gond amikor nem mered felvállalni magad előtt sem, hogy mire van szükséged.

Valahogy ez egy ideje a trend. 

Hallgatag szürke emberek vagy rikácsoló majmok. Ám mégis TE egyik sem vagy, Te egy átlagos trend mentes személy vagy aki „csak újítani szeretne” egy picit.
Aztán van a másik véglet. 

Mindig is a kedvenceim voltak a „mostazonnalörökrehamvashajatakarok” vendégek aki egy akkora Pinterest albummal érkeztek, hogy teát meg sütit szolgáltam fel a nagy eseményhez,ahhoz , hogy képről képre átvegyük a legújabb világítási és fotó technikákat, natúr fény és a lift neonja közti különbségeket. Persze néha óriási csodálat övezte a teljesen egyszínűre festett haj A Képen vajon miért sötétebb a tövénél és miért olyan mintha melirok lennének benne.

Sokszor semmi akadálya egy frizura elkészítésének, hisz mindenkinek van szeme és úgy sincsenek irreális elvárások a szolgáltatókkal kapcsolatban;) 
Szóval megkapod álmaid frizkóját és azt hiszed itt a történet vége. 

Pedig ha jobban figyeltél volna tudnád, hisz A szakember felvilágosított, hogy egy vegyszeresen kezelt haj milyen ápolást igényel, milyen sűrűn kell különböző kezelésekkel frissen tartani, hogy minden nap Pinterest hajad legyen, nem utolsó sorban mennyibe kerül mindez, akkor 
 biztos, hogy kevesebb káromkodó / csalódott vendég lenne és a veszteségtől félő / bosszankodó fodrász.

Merd bátran megkérdezni és eljátszani a gondolattal: Mi lenne ha mégis kipróbálnám?

Mikor veszett el a Belénk szakemberekbe vetett hit? 

Megkaphatod a kívánt hamvas színt 6 hónap alatt, sok pénzért és időért, egészséges és az árnyalatokat megtartó hajon, de neked a 8 órás két mosás után újra sárga verzió kell amit már semmilyen hamvasito sampont sem színező nem fog be mert annyira roncsolt meg amúgy is többre nincs időd se pénzed, se energiád. 

Mert TE, nem vagy hajlandó több időt szánni egy dologra amiről TE megállapítod az mennyit érdemel. Ez pedig egy újabb ördögi spirál vendég és fodrásza között. A vendég részéről aki gyorsan várja a csodát máskor meg a fodrász részéről aki máshol csalja el az időt. 

Röviden a 2021 trendekről : pixie frizurák , bobok , tömött fru – fru, nagy hullámok , hajhosszabbítás , hamvas haj , arany és vörös árnyalatok. Hogy ezek is bent legyenek a 2021es évindító- trend cikkben és ne maradj le semmi olyanról, amit nem is akartál követni vagy nem is játszottál el a gondolattal, hogy mi lenne ha. 

Végezetül azt szeretném, ha az új trend a kommunikáció lenne, ahol van idő a teára és konzultálni tudunk arról mit szeretnél.

Az lenne a legjobb ha trend lenne beszélni az elképzeléseidről, bátran nem másolva sokkal inkább lecsupaszítva és személyre szabva tudnád magadévá tenni azt a hamvas hajat, ami olyan szuperül néz ki a pinteresten, hisz mögötted van egy alázatos és lelkes szakember, aki csak a trend szemelyreszabására vár!

Németh Kristóf 
Divatrovat szakértő írása
Szabadúszó fodrász, hair stylist

facabook.com/kristofhair

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük