Avagy szakértői tanácsok, hogyan szabadulhat meg a problémától

Töredezett hajvégek

Avagy szakértői tanácsok, hogyan szabadulhat meg a problémától

Hacsak nem egészen rövid hajat visel, valószínűleg önnek is volt más szerencséje a sprőd haj tapintásához, amit a töredezett hajvégek idéznek elő. Segítünk, hogy megszabaduljon a problémától.

Számos tényező lehet felelős a töredezett hajvégekért: száraz haj, agresszív samponok, forró hajszárító, vagy túl nagy igénybevétel a különböző kémiai alapú kezelések miatt. A hajvégek különösen érzékenyek, és a hajat látványosan öregíti a töredezett hajvégek jelenléte. Pedig öregítésre nincs szükség, mert a legalább vállig érő haj valóban öreg: három éve növekszik már.

A gyöngéd ciklus használata a töredezett hajvégek ellen

 

Az igénybe vett haj számára készült samponok, balzsamok és hajpakolások megfelelő mennyiségű ápoló anyagokat juttatnak a hajba. Ez a következő mosásig karbantartja a töredezett hajvégeket is.  
Egy töredezett hajvégeknek készült speciálisan kifejlesztett sampon csak akkor segít, ha a töredezés az egyetlen gond. Keverje össze a sampont ugyanannyi vízzel, mielőtt felviszi a hajára. Kis mennyiségű vízzel habosítsa fel és oszlassa el a fejtetőn, majd öblítse ki. Az öblítéssel lecsorgó víz és sampon pont eléggé megtisztítja a hajvégeket is, külön mosásra, dörzsölésre nincs szükség!

A töredezett hajvégek beburkolása

A töredezett hajvégek számára kifejlesztett kezelések szilikonolajt tartalmaznak, amely beborítja  a hajvégeket egy vékony filmréteggel, ami átmenetileg kijavítja a töredezést. Az eredmény: a haj egészségesebbnek tűnik, és nem durva a felülete. Kérjük, ne feledje, hogy nem szabad a kezelést minden mosás után alkalmazni. Ha minden harmadik mosáskor alkalmazza, az eredmény sokkal jobb. A szilikonburok ugyanis több mosást is kibír, és ha túl sok szilikont tesz hajára, az elnehezíti vagy ragadóssá teheti a hajat. Csak pár cseppet kell beledolgozni a szérumból a törött hajvégekre, és ez a kis mennyiség sok időre elég.

Kurtítsa meg a haját, hogy legyőzze a töredezett hajvégeket

Először a jó hír: egyre kevesebben küszködnek töredezett hajvégekkel. Ha önnek az új termékek ellenére is problémája van, akkor egy fodrásznál tett látogatás segíthet a bajon: a fodrászok olyan technikát tudnak alkalmazni, amely elrejti a töredezett hajvégeket az egészséges hajtincsek alá. A haj végének megkurtítása (maximum 1 cm hosszan levágni) is segít. A haja fokozatosan nőni fog akkor is, ha nyolc-tíz hetente kevéskét vágat belőle, hiszen a haj havonta 1-1,5 centit nő. A rendszeres vágás eredményeképpen haja teltebb és mindenképpen egészségesebb kinézetű lesz.

Eszközök, amikkel véget vethet a töredezett végeknek

Mindenképpen jó minőségű eszközökre van szüksége, ha a töredezett hajvégekkel el akar bánni végleg. Ne is mérlegelje, hogy olcsó fésűkkel, fémsörtéjű kefékkel próbálkozik. Ezek helyett a természetes (vaddisznó) sörtékkel rendelkező kefék, a csont- vagy fafésűk használata ideális. A sűrű fogú, a hajhoz különöse durva bontófésűk és -hajkefék használata is kerülendő!

Téma szakértő:

Horváth Balázs

fodrász

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük