Színes vagy fekete – szürke mintát tetováltassunk

Avagy csak a megrendelő – páciens képzelete szab határt vagy vannak egyéb szakmai korlátok is, hogy színes vagy fekete-szürke legyen újdonsült tetoválásunk?

Színes vagy fekete-szürke mintát tetováltassunk


Avagy csak a megrendelő – páciens képzelete szab határt vagy vannak egyéb szakmai korlátai is, hogy színes vagy fekete-szürke legyen újdonsült tetoválásunk?


Mint már korábban is említettem a mintánk és a stílusa egyenesen arányos, hogy melyik tetoválót keressük fel. Példának okáért ha egy színes realista portrét szeretnénk az egyik közeli hozzá tartozónkról, példaképünkről… ne egy minimál stílussal foglalkozó tetoválót keressünk fel hisz neki nem is lesz olyan színsora, ami egy ilyen portré elkészítéséhez kell, de még lehet, hogy tehetsége se.

Tehát ha meg van a mintánk az már majdnem 100%-ban segít eldönteni, hogy kivel csináltassuk mintánkat. Ha a tetováló személye is meg van akkor már jöhet a kérdés, hogy fekete szürke vagy színes tetoválást készíttetünk e?

A fekete-szürke tetoválás alatt a GREYWASH tetoválásokat értjük, ahol is a fekete színt különböző arányban hígítva kapjuk meg az árnyalatokat. A színes tetoválásokat egyértelműen a színes festékekkel készítjük, de van egy ami a kettő közt van. Ezt a típust úgy nevezzük, hogy MONOCHROME.

A monochrome valójában egy fekete szürke színsor, de még is a színesekhez tartozik, hisz itt nem a fekete szín különböző arányait hígítjuk, hanem a szürke pigmenteket használjuk fel.
Ez azért fontos, mert monochrome tetoválásoknál ugyan úgy mint a színesnél, minden egyes milimétert lefed a bőrben az adott szürke árnyalat, míg a greywash-nál a lényeg, hogy maradjon szabadon bőrfeület ami a legvilágosabb részeket adja meg a mintánál. ( kivéve a csúcsfények, hisz azokat a fehér festék használatával érjük el mind a két esetben )

Tehát, melyiket is válasszuk?

Ha teljesen szabad a bőrfelület ahová tetováltatni szeretnénk akkor csak, és kizárólag a személyiségünkön múlik, hogy melyiket választjuk, de ha már van egy korábbi mintánk amit el szeretnénk fedni, akkor mindenképp a színes vagy a monochrome színsorok mellett döntsünk, bár ezt a tetoválónk is javasolni fogja.

Téma szakértő:

Kovács Csaba Gergely

tetováló mester írása

Képek: saját forrás

https://kcsgergelytattoo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük