Milan Fashion Week 

Szicília dícsérete

Dolce&Gabbana 2021 Tavasz/Nyár

A Milánói divathét örökös gyöngyszeme a Dolce & Gabbana bemutatója.

Most sem volt ez másképpen, ők nem a minimalizmushoz, hanem a maximalizmushoz és a szicíliai gyökereikhez tértek vissza. Kollekciójuk az olasz régió kézműveseinek munkáit dícséri, a különleges patchworköket dolgoztak fel, amelyeket nagyszerű anyagokból készítettek.

Nem mondom, hogy nem volt déja vue érzésem, hiszen a Tata Naka 2018/19-es Londoni divathéten bemutatott kollekciójának prezentálása kísértetiesen hasonlított ehhez a koncepcióhoz. De az is eszembe jutott, hogy a magyar Romani márka valami ilyesmi lehetne, ha egy nagy zsák pénz (nagyon nagy zsák) pottyanna a fejlesztésükre.

A hetvenes évek stílusa mellesleg egy éve igen erősen érezhető a fashion week-ek kollekcióiban, s a patchworkot is már a koronavírusos helyzet előtt kezdték újra felfedezni. Most azonban az alapanyag, vagy éppen a gyártókapacitás hiánya, az anyagok fenttarthatósága, újrahasznosítása mégjobban előtérbe helyezte ezt a technikát. Több divatház az elfekvő készleteit, megmaradt textiljeit hasznosította ilyen módon. Dolce & Gabbanánál azonban egy percig nem érezni az újrahasznosítást, hiszen egy igazán friss, bohém kollekciót alkottak.

Forrás: Dolce&Gabbana, Milan Fashion week

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük