Szakmai tanácsok a mindennapi felfrissülés élményéhez

Avagy a tökéletes zuhanykabin ismérvei

Szakmai tanácsok a mindennapi felfrissülés élményéhez

Avagy a tökéletes zuhanykabin ismérvei

A kellemesen forró víz, hangulatos félhomály, nyugtató zene mind-mind oldja a hétköznapok feszültségét, ellazít, frissítő hatását még másnap is tapasztalhatjuk, könnyebben indulunk az új nap várva várt kihívásai elé.

Ma már nem elérhetetlen mindez otthonunkban, egy szakember által beszerelt, jól megválasztott, megbízható hidromasszázs kád, vagy zuhanykabin sokak számára elérhető, megfizethető eszköz, mely eszköz hozzájárul a pihentető, nyugtató időtöltéshez, hogy családunk se szenvedje el a mindennapi stressz által előbújó testi, lelki problémákat.

A zuhanyzás tehát az ellazulásról, az egész napos gondok magunk mögött hagyásáról, a megtisztulásról szól. De hogyan tudnánk megfelelően felfrissülni egy nem minden szempontból ideális zuhanyzóban?

Sehogy!

A zuhanyzás élménye nagy mértékben múlik a zuhanykabinon. A tökéletes szanitert sokszor nem is olyan egyszerű kiválasztani, mint gondolnánk. Ilyenkor több fontos szempont is felmerülhet bennünk: a méret, a forma, a zuhanytálca vagy zuhanyfolyóka kialakítása, a zuhanyajtó betétlemezeinek anyaga, stb. Ezek mellett azonban van még két fő szempont, amit ha figyelmen kívül hagyunk, nem biztos, hogy szeretni fogjuk a zuhanyzót: mégpedig a zuhanykabin szerkezete és a zuhanyajtók kiképzése.

Mi, az egyszerűen üvegesek csapata a keret nélküli zuhanyzót javasoljuk általában, amely bár csak árnyalattal drágább a keretes típusnál, mégis kifejetten innovatív, esztétikusabb, időtállóbb, hiszen a keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, amelyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok, ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek. A biztonságról a zsanérok és pántok is gondoskodnak, amelyek rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kifogástalanul bírják a gyakori használatot.

ZUHANYAJTÓ TÍPUSOK

Mindenképp érdemes elgondolkodni a zuhanyajtó típusán is, hiszen rengeteg lehetséges megoldás létezik. Egyesek a tolóajtót kedvelik, míg mások a kifelé vagy befelé nyitható modelleket részesítik előnyben. Átfogóan a következő zuhanyajtó konstrukciók közül választhatunk:

tolóajtó

befelé nyíló

kifelé nyíló

befelé és kifelé nyíló ajtó

A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, ezáltal elkerülve, hogy a fürdőszoba padlója vizes legyen.

A befelé nyíló zuhanyajtók egyik közkedvelt megoldása a kétrészes befelé nyíló ajtó. Ez a típus alacsony beépítési szélesség esetén is nagy belépési méretet biztosít. Az ajtók befelé nyílása megakadályozza, hogy a víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon kívülre kerüljön.

A kifelé nyíló ajtók esetében hagyományos ajtónyitási rendszerről beszélünk, melynek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nem igényel karbantartást, a zsanér jó minőségű műanyagból vagy rozsdamentes acélból, szatén, fehér vagy króm kivitelben készül.

Téma szakértő

Koncz Gábor – üveges, lakberendező

https://ablakuvegabc.hu

https://ebook.ablakuvegabc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük