Avagy hogyan döntsük el, hogy mit viseljünk egy életen át a bőrünkön?

Milyen mintát tetováltassunk

Avagy hogyan döntsük el, hogy mit viseljünk egy életen át a bőrünkön?

Szerintem ez a legnehezebb kérdés mindenki számára.

Amennyiben még nem tudod, mit szeretnél, de valamivel szívesen díszíttetnéd bőrödet adok pár tanácsot, hogy könnyebb legyen a döntés.

A legelső és legfontosabb, amit minden vendégemnek elszoktam mondani, hogy a belső személyiségünket, tetoválásunk által mutathatjuk meg a világnak.

Tehát, ha valaki nem egy horror fan, de annál inkább infantilis jellemet hordoz magában, az nem szokott magára tetováltatni egy mészárszéket vagy egy démont. Természetesen előfordul olyan is, aki ezt megcáfolva ilyen mintát kér, de azoknál a vendégeknél hamar el szokott jönni az az idő, amikor felkeresnek egy lézeres tetoválás eltávolítót vagy pedig takartatni szeretnék a mintájukat.

Ugyanebbe a hibába szoktak esni azok, akik megfontoltság nélkül, vagy divat alapján mennek el tetováltatni.

Itt most gondolok olyanra, hogy „Ohh már, két hete együtt vagyunk és annyira szeretem!! Életem Szerelme neve legyen rajtam!” Majd nem telt el egy hét, sírva jött vissza a hölgy, hogy takarjuk el vagy szedjük le neki, mert szakítottak.

Természetesen nem azt szeretném ezzel sugallni, hogy ne varrassunk neveket magunkra, de ha lehet, akkor csak és kizárólag megfontoltan!

Amennyiben elkap minket az ihlet és tudjuk, hogy mit és hova szeretnénk tetováltatni mindenképpen, jegyzeteljük le egy papírra. Az összes gondolatot, mert lehet, hogy a tetoválónknak az a kis semmit mondónak gondolt információ ad egy olyan inspirációt a tervezésben, amitől a minta tökéletes lesz, és amikor meglátjuk, mondjuk rá azt: „Igen! Ez az! Erre gondoltam!” Ez az öt szó az, amit mindig szeretünk hallani a több órányi tervezés után.

Abban az esetben, ha még sem kapott el minket az ihlet és nem tudjuk teljesen szavakba önteni az elképzelésünket, akkor se csüggedjünk. A megoldás az internet! NEM!!! Nem arról van szó, hogy elkezdünk tetoválásokat nézni, és amelyik a legjobban tetszik, elvisszük a tetoválónak, hogy „Ezt, ugyan így ugyan ekkorában, ugyan oda mennyiért?” Ekkor szoktam azt mondani a vendégnek, hogy ezt én nem készítem el!

Gondoljunk bele: Valaki, akin van az a minta, amit láttunk az interneten, vette a fáradságot és szavakba öntötte belső énjének legfontosabb részeit. Megterveztette a tetoválóval majd elkészítette azt a mintát, ami ŐT jellemzi, az Ő énjének a legfontosabb része. Erre mi letöltjük azt a fotót, mert tetszik és magunkra akarjuk varratni minden változtatás nélkül, csak mert tetszik! Milyen érzés lenne, ha TE, kedves olvasó, évekig csiszolódna benned a gondolat, majd mikor szavakba tudod önteni a legfontosabb részeket és a tetoválóddal össze hoznátok életed mintáját, ami tényleg te vagy, majd hónapokig járnál hozzá, hogy elkészüljön és mikor kész, összeállt a sok kicsi egy egésszé! Ezek után készül róla egy pár fotó, felkerülnek az internetre, majd hónapokkal később több száz másolat jelenne meg. Jobban-rosszabbul sikerült koppintások. Mit éreznél? Én dühöt és megvetést! Miért nincs annyi tisztelet legalább a tetoválóban, hogy azt a fáradtságot, időt, munkát és kreativitást megtisztelje, amit a kollégája beleadott? Ekkor jön a védekezés és terelés, „A vendég így kérte!” Ez kamu!

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne inspirálódj más munkákból, sőt! Nagyon sok ötletet lehet így gyűjteni, de NE másoltass! Mindig legyen benne egyedi gondolat! Példának okáért: Nézelődj és inspirálódj más tetoválásaiból, rajzokból, fotókból… és EZEK alapján fogalmazd meg a saját bensődre átkonvertálva azt, amit szeretnél!

Amennyiben találsz egy olyan képet, amiben a háttér tetszik, a másikban egy faág, a harmadikban egy arc, ezeket mond el a tetoválódnak és tudni fogja, hogy mit szeretnél. Nagyon fontos! Amíg te nem tudod, addig más sem fogja. Ne várd a csodát mástól, ha nem adtál alapot neki!

Téma szakértő és a cikket írta:

Kovács Csaba Gergely

https://kcsgergelytattoo.hu

Képek:

freepik.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük