Lávaköves masszázs, mint a testünk ünnepe

Köszöntöm a kedves olvasókat!

A lávaköves masszázs, mint a testünk ünnepe

Köszöntöm a kedves olvasókat!


Elérkeztünk a harmadik cikkhez, amiben egy kicsit a lávaköves masszázsról szeretnék írni.

A lávaköves módszer a jól ismert svéd masszázst egészíti ki a melegített kövek használatával. Testünk meghatározott pontjaira helyezve őket megnyitják a test energiacsatornáit, így a masszázs jótékony hatása a kevésbé elérhető szöveteket is érinti. Ne lepődjünk meg, ha a forró kövek mellett masszázs terapeutaként langyos és hideg köveket is alkalmazok: Nelson-Hannigan saját LaStone-terápiája kialakításakor szaunája köveit használta unokahúga kezeléséhez: szám szerint 54 forró, 18 hideg és egy szoba hőmérsékletű darabot. Technikája bevált, és azóta más terapeuták fejlesztették tovább.

A ma használt, sötétszürke bazaltköveket 65 fokra melegítik, és a gerinc meghatározott pontjaira, illetve a lábujjak közé helyezik őket. A terapeuta a hideg, márványból készült darabokat is hasonlóképpen helyezi el, majd a kövekkel gyengéden masszírozni kezdi az izmokat és a szöveteket. A melegség átjárja a testünket, miközben a kemény kavicsok elűzik tagjainkból a stresszt. Az ázsiai masszázsformákkal ellentétben a kövek forróságának és keménységének köszönhetően ez a terápia sokkal kíméletesebben éri el a mélyebb szöveteket és oldja fel a stresszes izmokat. Nem csoda, hogy sokunk ezt a kellemes és hatékony feszültségoldó formát választja.

A hideg és meleg kövek kombinációja gyorsítja sérüléseink gyógyulását, elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését, és az idegrendszerünkre is jótékony hatással van.  A kezelés után hosszú ideig kiegyensúlyozottak maradunk, így talán a délutáni csúcsforgalmat is nyugodtabban kezeljük. Egy-egy kezelést követően sokan egyfajta belső megvilágosodást és megújult spiritualitást tapasztalnak – a vallási élmény átélése persze nem a kezelés állandó velejárója.

Ez a masszázs a keleti kultúra része. A hagyományos gyógyításban nagy szerepet betöltő masszázsforma. Egy igazi meditációs és relexáló hatású masszázs, amikor forró vulkáni eredetű kövekkel végezzük a kezelést.

Nem csak a testre hat, hanem a lélekre is. Segít a fáradt, feszes izomzat oldásában, az anyagcsere folyamatok gyorsításában, gyorsítja és segíti a szív munkáját, a nyirokkeringést serkenti,  a vérkeringést serkenti és nagy hatással van az idegrendszerünkre is. Emellett feszesíti a bőrt.
Nagyon erőteljesen hat a test energia központjára , a csakrákra. Hidegebb időszakokban nagyon kedvelt és szív-, lélek melengető pihenést nyújtó masszázs. Melegebb időszakban pedig a váltott köves masszázs alkalmazható. Amikor forró és hideg kövekkel felváltva masszírozunk.
A meleg kövekkel körkörös mozdulatokkal kezeljük, simítjuk szinte az egész testet. Ezáltal a lelküket is felmelegítjük. Ez a kezelés legalább 90 percet vesz igénybe, amíg a vendég kipihenheti magát

A vendégeimtől azt szoktam kapni, hogy „ez egy igazi szeretet masszázs.” Olyan jó érzés, amikor a vendég felöltözve a masszázs után áll a tükör előtt és mosolyogva mondja ”milyen szép lettem”. Másnap reggel pedig hívnak, hogy mennyire jól aludtak és , milyen kipihentnek érzik magukat. Ez az érzés némelyik vendégemnél napokig is kitart. Szóval mindenkinek javaslom, akik még nem próbálták ki ezt a masszázsformát, hogy ajándékozzák meg magukat vele. Akik pedig már ismerik  kényeztessék szívüket, lelküket, testüket vele

Köszönet mindazon kedves olvasóknak, akik elolvasták a cikkeimet és várok mindenkit egy kellemes masszázsra!

Téma szakértő:

Nagy Lajos

okleveles masszőr

lallermasszazs@gmail.com

Tel.: 06-70-9080602

Vásárolt képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük