Itthon is hódítanak a nano tengeri akváriumok

Avagy nem a méret a lényeg?

Itthon is hódítanak a nano tengeri akváriumok

Avagy nem a méret a lényeg?

A kedvenc aranyhala, apró hala, garnélarákja élőhelyét Önnek kell megtalálnia, azonban a legkülönfélébb színű és biztonsági fokozatú nano akvárium üvegek gyártását nyugodtan bízza ránk!

A mára már hobbivá fejlődött akvarisztika vagy más néven akvarofília nem mást, mint a vízi élőlények, növények, állatok akváriumban való tartását jelenti.

Leginkább a halak azok, amik az akvárium élővilágának legimpozánsabb és leggyakrabban előforduló elemei, amelyek között megkülönböztetjük a tengeri halfajokat és az akváriumi édesvízi halakat. A tengeri halak nagy része vadon befogott, a korábban akváriumban nevelkedett halak utódai pedig már trópusi édesvízi fogságban születtek.

Egy akváriumban a halakon kívül számos más élőlény is helyet kap, ilyenek például a csigák, rákok, algafogyasztó élőlények, amelyek segítenek az akváriumban zajló élet egyensúlyát fenntartani és rendben tartani.

Fontos még megemlítenünk a vízinövényeket, amelyek szintén fontos szerepet töltenek be, ugyanis az állati élethez szükséges, vízben oldott oxigént szolgáltatják. A növényeken kívül oxigén dúsítására ajánlott a levegőpumpa használata. Különféle berendezésekre és felszerelésekre van szükség az akvárium egyensúlyának fenntartására, ugyanis a káros kémiai elemeknek le kell bomlaniuk, az algák gyors szaporodását is ajánlott elkerülni, tehát számos tényezőt szem előtt kell tartanunk, mielőtt akvárium berendezésére adnánk a fejünket. Végzetes lehet az élőlények és a környezetük közötti viszony egyensúlyának a felbomlása. Nem könnyű feladat ezt az egyensúlyt megteremteni, ám kellő figyelemmel és gyakorlattal rutinná válhat a mindennapok során.

Az akváriumok lehetnek szögletes vagy íves kialakításúak is. Az akváriumok üvegvastagsága nagyban függ az akvárium méretétől, legfőképpen a vízoszlop magasságától.

Legyen akváriuma egyedi méretű, így pontosan oda, és olyan méretben készíthető el, amilyenben szeretné. Így akár bútorba, térelválasztónak, sarokba, pultba is beépítheti. Az akvárium a szobája részévé válik, a látvány pedig magáért fog beszélni.

Akváriumok kézi élcsiszolású üvegből, fekete ragasztással készülnek, mérettől függő üvegvastagsággal és merevítéssel ellátva. Természetesen a gépi élcsiszolásra is lehetőség van vastagabb üvegből készült akváriumoknál, ami nagyon is ajánlatos, amihez természetesen a színtelen ragasztás a mértékadó.

Akvárium üvegvastagságát alapvetően a vízoszlop magassága tehát az akvárium magassága határozza meg de természetesen a többi méret is fontos szerepet játszik egy akvárium megépítésében kialakításban.

Jellemzően az akvárium merevítése is méret és fazon függő. Ajánlott üvegtetőt is rendelni, mivel a víz elpárolgását és a halak kiugrását is megakadályozza.

Akvárium típusok:
Normál téglatest alakú szögletes akvárium
Térelválasztó akvárium
Oszlop akvárium
Sarok akvárium
Pult akvárium

Téma szakértő és a cikket írta:

Koncz Gábor

üveges, lakberendező

https://uveg-doktor.hu

Képek:

pinterest, freepik.com/EPS vektorok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük