A felelős döntés

Még nem vagy teljesen biztos magadban?

Kétségeid vannak a hosszú távú együttélésről egy kutyával?

Akkor itt egy szuper lehetőség számodra hogy, kipróbáld magad gazdi szerepben! Viszont ne felejtsük el, ez nem kutyakölcsönző! Itt pontosan ugyan azzal az elhivatotsággal és felelősségvállalással tartozol a kutya iránt mint ha örökbefogadtad volna.

Sok állatvédő szervezet kér segítséget a mentett kutyák elhelyezésére. Az ideiglenes kutya az egyesület tulajdonában van, így az állat ellátásához kapcsolatos költségek őket terhelik. Viszont a befogadó feladata lesz a kutyát állatorvoshoz vinni, az esetleges kezeléseket végrehajtani, gyógyszert beadni, sebet fertőtleníteni stb.

Viszont így kellő rálátásod lesz a továbbiakban egy kutya állatorvosi költségeire. Folyamatos kapcsolattartás lesz a befogadó és az egyesület között. Jelenteni kell folyamatosan a kutya fejlődését, szokásait, egészségi állapotát. Nevelő szűlőnek lenni nagyon komoly feladat. Nézzük meg kicsit miben is fogja megváltozni a hétköznapi életünket?! Sok állat kezdetben, stresszes, bizonytalan, ezért különleges gondoskodást igényel. Nem riadhatunk meg egy esetleges szobatisztasággal járó kellemetlenségektől.

Biztosítanunk kell a kutya számára egy nyugodt, biztonságos környezetet. A befogadás általában bizonytalan időre szól, míg sikerül a kutyának megtalálni az új végleges gazdiját. Így átmenetileg nekünk kell biztosítani az állat családba való beszoktatását, a város zajával való megismertetését. A lakásban való lét szabályainak lefektetését, a lábmelletti biztonságos séták elsajátítását.

A megfelelő táplálkozás szokásainak a bevezetését. A rendszeres játékot, tanulást a kutyával. Így a kutya is sokkal nagyobb eséllyel indul új, jobb, élete felé. A befogadó feladata lesz találkozni a leendő gazdijelőltekkel és megismertetni velük a kutyát. A legnehezebb feladat mégis talán az állat elengedése lesz. Lehetetlen elkerülni, hogy valamilyen formában ne kezdjünk el kötődni az általunk gondozott állathoz.

De a fájdalmat kárpótolja majd az új védencünk érkezése, akinek ugyanúgy ránk lesz szüksége. A szomorúság eltörpül az érzéshez képest, hogy te segíteni tudtál egy állatnak azzal, hogy lehetővé tetted számára, az ideiglenes befogadást. De ha végül úgy döntesz, hogy visszafordíthatatlanul és véglegesen is te szeretnéd az adott kutya életét boldoggá tenni, természetesen neked is lehetőséged van az örökbefogadására.

Andrejkovics Renáta kutyakozmetikus cikke

(renikutykozmetika.hu)

képek: stock.adobe.com, pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük