Idei Ingatlanpiaci trendek

Avagy, hogy alakulhat a lakáspiac 2021-ben Magyarországon?

Nehéz éven van túl a magyarországi lakáspiac.

A koronavírusjárvány, ahogy a gazdaság több területére is, úgy az ingatlanpiacra is negatívan hatott. Tavaly megállt az ingatlanok árainak növekedése, majd az év második felében elkezdtek csökkeni a lakás árak.

A tavalyi évben átlagosan 5-7 %-kal csökkentek az ingatlan árak, adott területtől függően.

A koronavírus járványból fakadó bizonytalanság még mindig jelen van a piacon.

Az elkészült koronavírus-vakcinának köszönhetően apránként az ingatlanpiacra is visszatérnek majd a vevők, ebből következik, hogy 2021 harmadik negyedévére akkora lesz a kereslet, hogy magával rántja a kínálatot, ezáltal az árakat is.

A múlt évben érkezett jó pár támogatással kapcsolatos bejelentés az új és a pár millióból felújítható ingatlanok piacát is élénkíteni fogja.

Fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy ha tehetjük bízzuk szakemberre az eladni kívánt ingatlant, hiszen az ingatlanos szakemberek azok, akik nap, mint nap ezen a piacon dolgoznak és minden befolyásoló tényezőt ismerhetnek, amiről tájékoztatni tudják a tulajdonosokat.

Ezen hasznos piaci információk birtokában az eladók és a vevők képesek meghozni a számukra megfelelő döntéseket.

Nem utolsó sorban megkímélhetjük magunkat több, nem várt  kellemetlenségtől is, ugyanakkor  gyors, precíz értékesítésben lehet részünk profi ingatlanos segítségét kérve.

Szerző:

Kiss Márk (értékesítési vezető – GDN Ingatlanhálózat – Alfa)

http://www.alfa.gdn-ingatlan.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük