Hová lehet tetováltatni és hová nem

Avagy melyek azok a területek ahová nem is érdemes

Hova lehet tetováltatni és hova nem

Avagy melyek azok a területek ahová nem is érdemes

Az emberi testet szinte mindenhol lehet tetoválni, még olyan helyeken is ahol nem is gondolnánk!
Sok hely ezek közül viszont nem szerencsés választás, hisz különösképp nagy szakértelmet, tapasztalatot és nem utolsó sorban speciális technikát igényelnek, ilyen például a szemgolyó fehérje!
A következő sorokban elárulom melyek azok a területek amik tabunak számítanak és azokat amelyektől nem szabad csodát várni.

Elsők közt nézzük, hogy mely területek azok ahová nem érdemes de lehet tetováltatni:

  • Ujjak. Nagyon sokan keresnek fel azzal a kéréssel, hogy az ujjuk valamelyik oldalára szeretnének tetováltatni. Általában próbálom őket lebeszélni erről az igényről, hisz nem egy maradandó terület. Van akinek gyógyulás végére eltűnik a minta 80-90%-a, de van akinek csak a 30%. Mindkettő csúnya látvány.

  • Talp. Szinte nullára redukálódik a bevitt tinta mennyisége a gyógyulás végére. Akinek nagyobb szerencséje van hónapok múltán még látszódik néhány festékfoszlány de az eredeti minta már nem felismerhető

  • Tenyér. Itt már más a helyzet mint a talpnál, bár ide sem lehet egy maradandó realisztikus mintát készíteni. A tenyér középső részében egy hozzá értő tetoválótól a vonalas, dot work-ös minta egész jól meg tud maradni.

  • Szem fehérje. Én kifejezetten nem javaslom hisz nagyon nagy esély van a látásunk elvesztésére, ennek ellenére sokan bevállalják.

  • Fül. A fül egy porcos felület amiben jól meg marad a festék, viszont a problémák 90%-a a gyógyulási szakaszban szokott előfordulni. Csak és kizárólag egyszerű mintákat érdemes ide készíttetni.

  • Hegek. A másik nagyon gyakori kérés a hegek eltüntetése. A hegek tetoválhatóak ha már minimum 2,5-3 évesek és színük megegyezik a körülötte lévő pigmentekkel. FRISS hegre tetoválni TILOS! Ne lepődjünk meg ha a tetoválónk elküld előtte egy bőrgyógyászhoz vagy sebészhez minket, hogy az Ő hozzá értő véleményét is kikérjük! Miután az orvos engedélyezi a felületen való munkát nyugodt szívvel eltüntethetjük a régi hegeinket.

Helyek és alkalmak amikor tilos tetováltatni:

– Anyajegyek. Rengeteg problémát tud okozni egy betetovált anyajegy, nem utolsó sorban akár el is rákosodhat.

– Ekcémás bőrfelület ( Az ekcéma a hám és hám alatti kötőszövet nem fertőző gyulladása, melyet különböző külső és belső faktorok váltanak ki. A leggyakoribb tünete a gyulladt bőr és a viszketés. Ennek a bőrfelületnek a tetoválása tilos hisz a tű továbbviszi a gyulladást a bőrben, így az ekcémás felület is terjed. )

  • Keloid ( Ritkán előforduló betegség a keloidos gyógyulásra való hajlam, de ha valaki hajlamos rá a tetoválás számára kerülendő. )

  • Vérhigító ( Abban az esetben ha valaki vérhigítót szed akkor tetováltatni az erős és nehezen elállítható vérzés miatt tilos!

  • Várandósság és szoptatás ideje alatt. Attól a perctől kezdve, hogy egy nő tudomást szerez arról, hogy gyermeke benne fejlődik addig a percig amíg a szoptatási időszak tart tetováltatni TILOS!

  • Alkohol és drog. E két dolog befolyásoltsága alatt álló személy ne menjen tetováltatni!

Téma szakértő és a cikket írta

Kovács Csaba Gergely

tetováló művész

https://kcsgergelytattoo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük