Hogyan válassz alapozót problémás bőrre

Avagy egy kozmetikus szakmai smink tanácsai

Hogyan válassz alapozót problémás bőrre

Avagy egy kozmetikus szakmai smink tanácsai

Sokszor úgy gondoljuk, hogy mindent tudunk az alapozóról: segít elrejteni a bőrhibákat, frissességet és ragyogást kölcsönöz. De a választás nem ennyire könnyű, különösen, ha problémás bőrrel rendelkezünk. Mit csináljunk ilyen esetben? Eláruljuk.

Minden sminkes egyetérthet abban, hogy a természetes és szinte láthatatlan smink elkészítése meglehetősen nehéz. Ennek oka, hogy a “smink nélküli smink” nem igényel élénk hangsúlyokat, ezért minden figyelem a bőrre irányul. De elég néhány egyszerű szabályt ismerni, amelyek széppé és egészségessé teszik az arcot még akkor is, ha a bőr messze nem tökéletes.

Melyik alapozó a megfelelő?

A pattanásos, zsíros bőr tulajdonosai általában szeretnék kiszárítani a pattanásaikat. De ahelyett, hogy könnyű textúrájú terméket választanánk, amely gyorsan kiszárítja azt a részt, inkább vastagat használunk, hogy elrejtsük a hibákat. Tudnunk kell, hogy a sűrű alapozó krémek valóban gyorsan szárítanak, de felszívják az összes faggyút, ezért szinte lehetetlen egyenletesen eloszlatni őket az arcon.

Mit tegyünk?

Válasszunk olyat, amely megőrzi az egyensúlyt – maszkhatás nélkül szárít és mérsékelten hidratál (ne feledjük, hogy a zsíros bőrnek is szüksége van hidratálásra!).

Normál, zsíros és kombinált bőrtípus esetén a legjobb a vízbázisú, zsírmentes, matt alapozó. Az ilyen textúra lehetővé teszi, hogy akár egy percen át dolgozzunk vele, tehát jól eloszlatható, illetve ápoló összetevőket tartalmaz, amelyek fenntartják a bőr optimális pH-egyensúlyát.

A száraz bőr több táplálást és ragyogást igényel. A helytelenül kiválasztott alapozó kiemeli a hámlást, még ott is, ahol nincs. A vízhiányos bőrön pedig minden hiányosság észrevehetővé válik. Az élénk vagy szatén felületű olajbázisú alapozó gyorsan megbirkózik ezzel a feladattal: maszkhatás nélkül simítja ki a szabálytalanságokat, ugyanakkor táplálja a bőrt.

Hihetetlen, de igaz!

Az alapozó kiválasztásakor olykor a “minél több a probléma, annál sűrűbb fedés kell” elvet követjük… Logikus lenne, de a valóságban nem ilyen egyszerű.

Az erősen pigmentált termékek csak azok számára hasznosak, akik el akarják takarni a hajszálereket vagy a pigmentfoltokat. Pattanásos bőrre a legkönnyebb, átlátszó, fátyolos textúrájú termékeket kell használni. A legfontosabb, hogy ne próbáljuk “elfedni” ezeket a területeket, hanem tereljük el róluk a figyelmet! Az alapozót egyenletesen alkalmazzuk az arcon, tegyünk rá száraz, tartós és sűrű korrektort, és dolgozzuk szét alaposan!

Téma szakértő:

Lili Dino, kozmetikus

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek:

https://freepik.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük