Hódítanak a nano tengeri akváriumok

Avagy nem a méret a lényeg?

Hódítanak a nano tengeri akváriumok, avagy nem a méret a lényeg?

A kedvenc aranyhala, apró tengeri hala, netán garnéla rákja élőhelyét Önnek kell megtalálnia, azonban a legkülönfélébb színű és biztonsági fokozatú nano akvárium üvegek gyártását nyugodtan bízza ránk.

A mára már hobbivá fejlődött akvarisztika vagy más néven akvarofíla nem mást, mint a vízi növények, élőlények, állatok akváriumban való tartását jelenti. Leginkább a halak azok, amik az akvárium élővilágának legimpozánsabb és leggyakrabban előforduló elemei, amelyek között megkülönböztetjük a tengeri halfajokat és az akváriumi édesvízi halakat.

A tengeri halak nagy része vadon befogott, a korábban akváriumban nevelkedett halak utódai pedig már trópusi édesvízi fogságban születtek. Egy akváriumban a halakon kívül számos más élőlény is helyet kap, ilyenek például a csigák, rákok, algafogyasztó élőlények, amelyek segítenek az akváriumban zajló élet egyensúlyát fenntartani és rendben tartani. 

Fontos még megemlítenünk a vízinövényeket, amelyek szintén fontos szerepet töltenek be, ugyanis az állati élethez szükséges, vízben oldott oxigént szolgáltatják. A növényeken kívül oxigén dúsítására ajánlott a levegőpumpa használata.

Különféle berendezésekre és felszerelésekre van szükség az akvárium egyensúlyának fenntartására, ugyanis a káros kémiai elemeknek le kell bomlaniuk, az algák gyorsszaporodását is érdemes elkerülni, tehát számos tényezőt szem előtt kell tartanunk, mielőtt akvárium vásárlására vagy gyártatására adnánk a fejünket. Végzetes lehet az élőlények és a környezetük közötti viszony egyensúlyának a felbomlása. Nem könnyű feladat ezt az egyensúlyt megteremteni, ám kellő figyelemmel és gyakorlattal rutinná válhat a mindennapok során.

Az akváriumok lehetnek szögletes vagy íves vonalvezetésűek is. Az akváriumok üvegvastagsága nagyban függ az akvárium méretétől, legfőképpen a vízoszlop magasságától.

Téma szakértő és a cikket írta

Koncz Gábor üveges, lakberendező

https://uveg-doktor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük