Avagy dúsabb hatás a hajtöveknél: Egyenes de nem lapos!

Egyenes és ragyogó, így kéne hajunknak kinéznie. Egyúttal a hajtöveknél volumenre és ruganyosságra is van szükség.  Hogyan hangolhatjuk össze ezt a két kívánságot? Varázslattal? Egyáltalán nem, könnyen sikerülhet, ha alkalmazza öt megingathatatlan tippünket, melyekkel dúsabb hatást érhet el.

Hogyan legyen dús és fényes egyenes hajam.

„Szeretné, hogy egyenesre szárítsam a haját?”

Nézze csak! Sok fodrász felteszi ezt a kérdést, majd teljesíti az ígéretét – vagy inkább a fenyegetést? Sok fodrász szögegyenesre szárítja a hajat anélkül, hogy figyelembe venné a vendég fejformáját, vagy hajtípusát.

Tincsről tincsre rátekeri a körkefére. Igaz, ettől olyan egyenes lesz a haja, mint soha máskor, de viszont lóg is használhatatlanul és laposan. Egyértelmű okokból a nők többségének ez nem tetszik. Ez a frizura csak annak áll jól, akinek sűrű és robosztus haja van és klasszikus fejformája. Mindenki más a hajtöveknél egyenesítse csak ki a haját.

Így kell elkészíteni:

1. Tipp: Megfelelő Mennyiségű Hajformázó Termék

A hajtövek dúsítására használhatunk hajformázó habot, beszárító lotiont, vagy tonikot. Fontos: egy golflabda méretű hab, vagy hat-hét fújás a beszárító lotion-ból elég. Többtől összecsomósodhat a haja. A hajformázó termékek úgy működnek a legjobban, ha egy ritkafogú fésűvel, vagy kefével átfésüli velük a haját a hajtőtől a fül vonaláig.

2. Tipp: A Trükk – Hideg Levegő

Ne csak forró levegővel szárítsa a haját. Hideg levegőt is használjon. Ez a lépés alapvető a hajvolumen felépítésében – és megtartásában. Először tehát a tincseket emelje ki a körkefével és meleg levegővel kezdje szárítani. Utána váltson át hideg levegőre. A haját teljesen tekerje fel a kefére és hagyja a kefét a hajában egy pár percig. Az állig érő, vagy hosszabb haj esetében legalább hat centi átmérőjű kefét használjon. Ha kisebb átmérőjű kefét használ, az inkább hullámokat, mintsem volument fog eredményezni.

3. Tipp: A Szokásostól Eltérően Válassza El Haját

A haj sok mindenhez hozzá tud szokni. Ez így van a megszokott hajviselettel is. A haj hajlamos lelapulni, főleg ott, ahol elválasztja a haját. Biztos, hogy frizuráját formázhatja másképp is, és néha-néha, csak a változatosság kedvéért a másik oldalon is elválaszthatja a haját. Ekkor a hajgyökerei kiegyenesednek, s ez a hajtőnél nagyobb volument ad a hajának. A következő trükk nagyon jól működik a hosszú haj esetében: Hajmosás után a még kissé nyirkos haját gumizza föl jó magasra, mint egy lófarkat. Egy pár óra után engedje le, és csodálja a haj teltségét.

4. Tipp: Illúziókeltés

A tupírozás régi trükk, amikor a hajtövek dúsítása és megemelése a cél. Persze nem akarjuk, hogy úgy nézzen ki a fejünk, mint egy felborított madárfészek. Hogy ezt elkerüljük, ne a fej tetején kezdjük vadul tupírozni a hajunkat. Sokkal jobb, ha részekre osztjuk, majd a fejtetőn lévő hajat rögzítjük. A tupírozást alulról kezdjük, egy sűrűfogú fésűvel. Erre ráfésülhetjük a fej tetején lévő hajat, majd rögzítsük hajlakkal. A hajlakk a rakoncátlan fürtöket is a helyén fogja tartani.

5. Tipp: A Frizura Tartóssá Tétele

A hajlakk a tökéletes befejező momentuma a frizura elkészítésének. Nehogy úgy szórja tele a haját lakkal, mintha egy sisakot készülne kialakítani. Ez ráadásul azt is okozhatja, hogy a finomabb, könnyebb hajszálak összeragadnak, és a lakk súlyától elnehezülnek, lelapulnak. Sokkal hatékonyabb, ha a fejtetőn tincsenként kiemeli a haját, és oldalról a hajtő felé fújja a lakkot.

Téma szakértő és a cikket írta:

Horváth Balázs hair stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek: pixabay.com, stock.adobe.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük