Avagy hogyan készítsünk saját ápolási tervet?

Hajbalzsamok és szérumok

Avagy hogyan készítsünk saját ápolási tervet?

A mosás és öblítés nem minden hajnak elég. Sokszor egy kis extra törődésre is szükség van. A kínálat bőséges: balzsamok, szérumok, hajvégápolók, és hővédő spray-k ígérnek ragyogó, csodásan omló fürtöket. De mégis mire képes egy-egy ilyen termék, és melyik a legalkalmasabb az ön hajtípusa számára? Ezt akarjuk most elárulni önnek.

Ki ne szeretne egészségesen csillogó hajat? Legtöbben használnak valamilyen balzsamot a hajmosás után, hogy hajuk fényes legyen. A balzsamok védőpajzsként működnek minden hajtípus számára. A fejbőr külső rétege számára is ultra vékony védőréteget biztosítanak a mosás utáni dörzsölés és izgatás megnyugtatására. A balzsamozott hajat könnyebb kibontani, és kevésbé rosszul reagál a göndörítés, szárítás, formázás káros hatásaira. Akadályozza a haj károsodását a hideg időben is.

Formulától függetlenül a balzsamok szilikont, proteineket és növényi olajokat tartalmazhatnak. Gyengéden masszírozza be a balzsamot a fejbőrébe és a hajába és hagyja hatni rövid ideig. Mindenképpen alaposan le kell öblíteni a hajat a balzsamozás után! Különben haja elnehezedik és merevvé válik. A nem kimosandó balzsamok és pakolások jobban beválnak azoknak, akik mindig rohannak. A spray alapú kondicionálók kissé könnyebbek, de éppolyan alkalmasak a haj ápolására, mint krémes állagú társaik.

Az új balzsamok és kondicionálók már villámgyorsan hatnak

Szeretne egy kicsivel többet? Valószínűleg speciális hajápolásra van szüksége, különösen hatékony alapanyagokból. Ezek a gyógyító, ápoló termékek használhatók egyszer egy héten, vagy akár többször is. Pakolásaink közt a „könnyűsúlyú” kategóriába tartoznak az úgynevezett öblítő termékek, illetve a kétperces intenzív balzsamok. Az erősen sérült hajra viszont már a mély ápoló hajpakolások szükségesek.

Mellesleg ma már minden készítmény villámgyors. A hatóidők egy és öt perc között mozognak. A különösen könnyű és gyors nem kiöblítendő készítmények többnyire spray vagy folyadék formájában kaphatóak. Ezek a hajban maradnak felvitel után. A készítményekben található hatóanyagok az ön szükségleteihez vannak szabva. Az argán és a makadámia olaj simábbá teszi a töredezett hajvégeket, a panthenol és a barackmagolaj megvédi a festett haj színét, a vadrózsa pedig enyhíti a száraz haj szomját.
 
Vannak termékek, mely a különleges igényeket is kielégítik. A töredezett hajvégekre alkalmazott szérum például összetartja a hajvégeket a következő mosásig. A hajkisimító készítmények megszelídítik a rakoncátlan tincseket, míg a hővédő szérumok a hajszárító melegétől óvnak, és a csillogást eredményező spray-k hatása ellenállhatatlan.

Téma szakértő:

Horváth Balázs

fodrász

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük