Gyógyítás érintéssel és illatokkal

Avagy egy kezdő masszőr fiú bemutatkozása és gondolatai életről, szakmáról – első rész

Gyógyítás érintéssel és illatokkal

Avagy egy kezdő masszőr fiú bemutatkozása és gondolatai életről, szakmáról – első rész

Kedves olvasó!

Szeretnék bemutatkozni

Nagy Lajos vagyok

Hivatásom tekintve virágkötő és svéd masszőr. Egy vidékről származó srác, aki megvalósította gyermekkori álmát. Egészen kicsi koromban két dolog vonzotta a figyelmem , és már akkor nagyon kitartóan tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, ha nagy leszek.

Az első szerelem a virágok voltak. Nagypapámmal mindig a kertben a rózsái között éreztem magam  igazán boldognak. Ez a szerelem egészen mostanáig kíséri utamat a fő munkámban a virágkötészetben. A másik szerelem a masszázs.

Mikor apukám egy hosszú munkás nap után megkért nyomkodjam már meg a hátát.

És mindig azt mondta arany kezeid vannak fiam. Látva, hogy milyen jól esik neki egy hosszú nap után egy kis nyomkodás hamar ez a szakma is belopta magát a szívembe.

Mindig is szerettem, ha valakinek egy kicsit megnyomkodhattam a fáradt, elgémberedett izmait , és ez követően boldog mosoly ült az arcukra. Az idő elteltével pedig megtanultam, hogy milyen fontos és mekkora ereje van az érintésnek. Legyen az egy fáradt testnek egy erőteljesebb masszázs. Vagy csak egy lazító , relaxáló gyengédebb érintés. Így nem volt kérdés, hogy ezt a szakmát meg kell tanulnom. És rájöttem arra, hogy az én masszázsom valamiben kicsit más. Mint, ahogy minden masszőr masszázsa más és más.

Az én masszázsom mássága az, hogy azt a bennem lévő nyugalmat át tudom adni a masszázst fogadó félnek. Már, amikor a vendég megérkezik hozzám elkezdődik egy utazás. A kertemen keresztül elvezetem a szalonba. Amely úton pompás növények segítenek kikapcsolni és egy természetes környezetben indul az egész folyamat, ami végig kíséri azt az 1-2 órát. Egy kávé vagy tea mellett beszélgetünk kicsit, kellemes gyertyafényes környezetben. Ismerkedem a vendéggel és közben a beszélgetésből már nagyjából össze is rakom a masszázst személyesen neki.

Érezni lehet, kinek milyen masszázsra is lenne szüksége. Csak lágyabb , gyengédebb fogássokkal nyúljak a vendéghez, vagy erőteljesebb technikákat, fogásokat alkalmazzak. A lényeg, hogy a vendég ki tudjon kapcsolni, pihenni tudjon. És abban az időben , amíg nálam van érezze magát a nyugalom szigetén, teljesen biztonságban. Minden embernek szüksége lenne egy masszázsra. Legyen az fiatal vagy idős. Hisz örömmel fog gondolni arra a kis pihenő időre, amikor a masszázst kapta. Nem beszélve arról, hogy mennyi jótékony hatás is éri a szervezetét. Zárásképp pedig csak annyit kívánok minden kedves olvasónak, hogy ajándékozza meg testét-lelkét  egy utazással , amit egy masszázs tud nyújtani. És élvezze felfrissülve a következő időszakot.

Következő írásom a stressz és a szorongás oldása masszázzsal témában várható.

Téma szakértő

Nagy Lajos

okleveles masszőr

lallermasszazs@gmail.com

06-70-908-0602

Vásárolt képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük