Gyakorlati tanácsok, ha selymesen gyönyörű göndör hajat szeretnél

Avagy hogyan lesz selymes és fényes göndörsége, a figyelem középpontja?

Gyakorlati tanácsok, ha selymesen gyönyörű göndör hajat szeretnél

Avagy hogyan lesz selymes és fényes göndörsége, a figyelem középpontja?

A göndör hajúak gyakran kívánnak egyenes, sima hajat, mert azt könnyebb kezelni. Ez igazán kár. A megfelelő ápolás és a jó formázási trükkök könnyen megszelídítik a göndör hajat, és önt pedig vad hajhullámai mesterévé teszik, így azután a nehezen kezelhető, törékeny hajból pillanatok alatt varázsol majd lágy, selymes hullámokat.

A göndör haj gyakran száraz, és több törődést igényel. Mivel a göndör tincsek nem érintkeznek szorosan a hajas fejbőrrel, kevesebb faggyúmirigy termelte természetes tápanyag oszlik el a haj felszínén. A haj természetes hurkai kevéssé egyenletes hajasbőr-felszínhez vezetnek. Ennek következményeként a göndör haj rendkívül érzékeny a sérülésekre. Nagyon fontos ezért, hogy göndör haját addig ápolja különös figyelemmel, amíg az nedves. Csavarjon köré törülközőt, és finom nyomkodással itassa fel a vizet a hajáról mosás után, sose durva dörzsöléssel törölje szárazra. Ritka fogú fésűvel a legkönnyebb kibontani a göndör hajat. Ha átkeféljük a hajat, az szétválasztja a tincseket és a haj elálló, bozontos és túl nagy lesz.

A hajszárítóval történő szárítás még szebbé teszi a göndör hajat

Ami az ápolást illeti, a göndör tincsek igazán szeretik a gazdag táplálást. Gyakorlatilag nem lehet túl sok balzsamot és pakolást tenni rá. A természetes lipideket tartalmazó samponok (shea vajjal, jojoba olajjal, makadámia olajjal) minden hajtípusnak jót tesznek, és védőréteget vonnak a hajszálak köré. Ez biztosítja, hogy a göndör fürtök megtartsák formájukat. Formázó készítményei kifejezetten göndör hajra készült termékek legyenek, mert ezek tartást is biztosítanak, de ugyanakkor ruganyossá is teszik a fürtöket, anélkül, hogy szárazzá vagy gumihatásúvá tenné őket.  

A szakértőknek speciális tippjeik és trükkjeik is vannak a göndör haj számára

  • A hőnek további szárító hatása is van a göndör hajra. Ezért inkább hajszárító nélkül, csak a levegőn engedje megszáradni a haját. Esetleg úgy tudja még szép loknisra szárítani a haját, ha alacsony fokozaton, diffúzorral felszerelt hajszárítóval szárítja.

  • A hajkisimító szerkezetek nagy igénybevételnek teszik ki a hajat. Ritkán használja, és csak hővédő termékkel kezelt hajon.

  • Ha fokozatosra vágatja haját, az loknijainak különösen szép, ruganyos tartást ad. De vigyázat, nehogy túl rövidre vágassa a haját a fejtetőn, mert azzal a rettegett “pudlikutya” külsőt érheti el…

  • Inkább az 1920-as évek lágy hullámait kedveli a loknik helyett? Akkor némi formázó spray felvitele után fésülje haját a kívánt formára, és csatokkal állmagasságig erősítse fel. Ezután szárítsa meg a haját diffúzorral, és engedje, hogy lehűljön, majd vegye ki a csatokat és fésülje meg a haját óvatosan.

  • Íme a természetesnek tűnő göndör frizura titka: oszlasson el hajhabot a haján, és papillote csavarók köré tekerje fel haja tincseit egyenként. Néhány percig szárítsa a haját, engedje lehűlni, majd vegye ki a csavarókat. Ujjaival alakítsa haját a kívánt formára. Ne fésülködjön meg!

  • Haja nagyon matt vagy szoros loknikból áll? Csavarókkal fényesebb és lágyabb tincsekhez juthat. Minél nagyobb csavarókat használ, annál puhábbak és nagyobbak a loknik.

  • A természetes loknik összekócolódnak, ha mosás után megfésüli őket. Ezért csak fújja be lakkal és hagyja megszáradni levegőn.

  • Ha csavarókat vagy papillotokat használ, mindenütt ugyanolyan mennyiségű hajat ugyanolyan erősségű tekercsekbe kell csavarnia. Arra is vigyázzon, nehogy túl szorosan hajlítsa be a csavarókat a hajra.

Téma szakértő:

Horváth Balázs

Hair Stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek:

pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük