Avagy műkörömépítés felsőfokon

Fókuszban a gél lakkok, avagy műkörömépítés felsőfokon

Amikor a vendégeink géllakkot kérnek a szalonokban körmükre, nem biztos hogy tisztában vannak azzal, hogy ennek a szolgáltatásnak többféle fajtája létezik. De lássuk csak hogy miért…

Amikor a színes zselék után megjelentek az első zselé bázisú, körömlakkal színezett első generációs géllakkok, ezzel az anyaggal egy hagyományos körömlakkozásnál tartósabb, de a maiakhoz képest gyenge ellenálló képességű körömbevonatot tudtunk készíteni. Ezekkel az anyagokkal körömerősítést nem tudtunk még végezni, sima lakkozó technikával vittük fel a körömlemezre, általában 1 alapozó réteggel, két réteg színnel, majd zárásként egy rugalmas fénnyel. Sok esetben tartósságuk 1-2 hétnél nem volt több.

Sok termék kínált kíméletes, oldható rendszereket, de az egyetlen valóban oldható termékcsaládot a CND márka valósította meg, melynek sikere ma is töretlen ezen a téren. Valójában azonban az elvárás ennél sokkal magasabb volt, hiszen szerettük volna kitolni a tartósságot 2-3 hétre vagy még tovább. Megjelentek a sűrűbb, kristályos szerkezetű vagy üvegszállal erősített géllakk alapok, amelyeket már más technikával kezdtünk el felvinni a körömlemezre. Megjelent a géllakkozás fortélyai között a mini C-íves erősítés, amely statikai erősítést biztosított, így sokkal erősebb és ellenállóbb körmöket kaptunk.

Ezekkel az anyagokkal szinte egy időben nagyon nagyot fejlődött a manikűr technikája is, így a géllakkokat egyre szebb felületre tettük fel, egyre közelebb merészkedtünk a körömágy bőréhez, így késleltetni tudtuk a lenövést. Az egyre erősebb Base alapoknak és a fejlődő technikáinknak köszönhetően, mára a géllakkozás szinte egyet jelent a természetes körömerősítéssel, nagyon sok szakember csak ezt a technikát alkalmazza a szalonjában. Ezek a körmök már vetekszenek a zselés körmök tartósságával, teherbírásával is.

Legközelebb tovább boncolgatjuk ezt a témakört a zselés manikűrhöz kapcsolódó gépi manikűr témakörével is.

Szakértő és a cikket írta:

Salamon Erzsébet

műkörömépítő szakoktató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük