Fedezze fel a dizájnt, a dinamizmust, a hatótávot és az innovatív funkciókat

Avagy a BMW Concept i4 főbb jellemzői

" A BMW Concept i4 formaterve a fantasztikus arányokkal, a kifejező karakterrel, valamint az aprólékos figyelemmel kimunkált részletekkel kelti szárnyra a képzeletet. "

A BMW CONCEPT i4 DIZÁJNJA és DINAMIZMUSA

Egy új generáció felvillanyozóan izgalmas esztétikuma.

A BMW Concept i4 a BMW Gran Coupék új, elektromos korszakának beharangozója. A letisztult kialakítású felületek, a kupészerű tetővonal és a finom, plasztikus forma atletikus és elegáns megjelenéssel ruházza fel az autót, amelyet a modern Frozen Light Copper külső szín tesz még látványosabbá.

A biztos kézzel megrajzolt vonalak érzékletesen hangsúlyozzák ki a tisztán elektromos meghajtású jármű egyedülálló dinamikai potenciálját.

Az elöl, oldalt és hátul látható kék színű elemek a jövőbe mutató Gran Coupé BMW i-eredetére utalnak. A BMW Concept i4 minimalista dizájnnal rendelkező műszerfala következetesen a vezetőt helyezi a középpontba a nagyméretű, a központi megjelenítő szerepét betöltő Curved Display kijelzővel. Ugyanakkor a világos és szellős kialakítású belső tér a tető teljes hosszán végighúzódó Panoráma üvegtetővel a nyugalmat és az elektromos autózás presztízsét fejezi ki.

A BMW CONCEPT i4 FŐBB DIZÁJNJEGYEI:

A nagyméretű, zárt dupla BMW vese, valamint a két virtuóz formai kialakítású, szabadon álló LED-es első fényszóró izgalmasan egyedi arcot ad a BMW Concept i4-nek. A négyajtós Gran Coupé négy oldalán elhelyezett kék stíluselemek minden szemszögből a jármű villanyautós génjeire utalnak, egyszersmind bizonyítják, hogy az a BMW i család tagja. A BMW Concept i4 mélyre ültetett fara szélesen terpeszkedik az aszfalt fölött. Az első fényszórókra rímelő karcsú, L-alakú hátsó lámpák jóvoltából az autó fara egyszerre sugároz magából nyugalmat, modernitást és tekintélyt.

Az aerodinamikus kialakítású részletek – köztük a hátsó diffúzorelemek és az exkluzív dizájnnal rendelkező keréktárcsák – amellett, hogy optimalizálják a légellenállási jellemzőket, még jobban ráerősítenek a dinamikus összbenyomásra. A vezető felé forduló Curved Display kijelző, valamint a billenőkapcsolót idéző formájú sebesség-előválasztó a maximális vezetőorientáltsággal párosuló futurisztikus modernitás légkörét teremti meg a belső térben.

Bizonyos elemek – például az iDrive kontroller, valamint az ajtón található ülésmemória gombok – luxus kivitelű metszett kristályüveg borítást kapnak. A modernséget sugárzó összképet a fenntartható nyersanyagokból készült szövet/bőr kombinációjú kárpittal borított ülések teszik teljessé.

BMW ICONIC SOUNDS ELECTRIC:

A BMW Concept i4 különleges hangzásvilága

A BMW Concept i4 egyedi karakterét nemcsak rendhagyó dizájnja teremti meg, hanem látnokian újszerű, egyedülállóan különleges hangzásvilága is. Utóbbit a BMW IconicSounds Electric márkanév alatt a világhírű zeneszerző, Hans Zimmer alkotta meg a BMW hangdizájnerével, Renzo Vitaléval közösen. A BMW IconicSounds Electric célja, hogy érzelmekkel telítse a BMW elektromos járműveit, valamint, hogy egyedi hangzásokkal tegye hallhatóvá azokat.

A BMW Concept i4 hangzása – amelyben a BMW múltja és jövője ötvöződik – tökélyre vitt formában teljesíti a fenti célkitűzéseket. A vezetőnek olyan benyomása támad tőle, hogy a kifejezés szabadságának semmi nem szabhat gátat. A sokszínű, meglepően izgalmas hangzás a könnyedség és a transzparencia érzetét kelti. Itt Ön meghallgathatja a BMW Concept i4 különleges hangját, amelynek esetében a skála a „Core” módhoz kialakított menethangtól a „Sport” módban érvényesülő intenzívebb, markánsabb hangzásig terjed.

Az akusztikai élmény része továbbá az ajtónyitást, illetve a jármű elindulását kísérő hang is.

A BMW Concept i4 Dinamizmusa és hatótávja:

Az ötödik generációs BMW eDrive technológiával ellátott BMW Concept i4 lélegzetelálló teljesítményadatokkal büszkélkedhet. A kifejezetten a BMW i4-hez kifejlesztett elektromos motor 530 LE (390 kW) teljesítményt állít elő, vagyis erőnlét szempontjából egy ligában játszik az aktuálisan forgalmazott belső égésű motoros BMW modellek V8-as aggregátjával. A jármű dinamikusan 4,0 sec alatt gyorsul 100 km/h órára, végsebessége messze meghaladja a 200 km/h-t. Amellett, hogy sportos génekkel rendelkezik a BMW Concept i4 a hosszabb távú utazáshoz is nagyszerű partner: a hajtáskoncepció akár 600 km hatótávolságot is lehetővé tesz egyetlen feltöltéssel.

Forrás: BMW Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük