DS9: Az elegancia ereje

Avagy valóban a párizsi Tuileriák luxus negyede által ihletett DS 9 RIVOLI + minőségi anyagokat kapcsol össze prémium gyémánt alakú díszítéssel?

DS9: Az elegancia ereje

Avagy valóban a párizsi Tuileriák luxus negyede által ihletett DS 9 RIVOLI + minőségi anyagokat kapcsol össze prémium gyémánt alakú díszítéssel?

Az új limuzin, a DS 9 folytatja a DS Automobiles dizájnnyelvet egy erőteljes és kifejező front résszel, mely a hűtőrácsot egy parametrikus, háromdimenziós gyémánt hatású dizájnnal, a márkát szimbolizáló DS WINGS-ekkel keretezi. A jellegzetes világítást a DS ACIVE LED VISION technológia jellemzi, 180°-ban elforgatható modulokkal, amelyet a „Pearl” motívumú nappali menetjelző lámpák hangsúlyoznak. A motorháztetőn egy „Clous de Paris” guilloche csík található, ez az első alkalom, hogy ezt a DS belső jelet a pilótafülkén kívül használták.

Az eredeti 1955-ös DS-hez képest a DS 9 a fekete tető külső szélein is kúp alakú. A legendás limuzin ihlette a kúpokat úgy alakították át, hogy vadonatúj hátsó lámpákat helyezzenek el, jelezve a DS 9 jelenlétét. A megszakítás nélküli vonal folyékonyságát egy kontúr adja le, amely a hűtőrácstól a motorháztetőn, a szélvédőn, a tetőn és a csomagtérfedélen megszakítás nélkül áramlik. A sima oldalakat kiemeli a vízszintesen illeszkedő karosszériaszínű ajtókilincsek tökéletes beépítése, kontrasztban a kivetítő fényszóróitól a hátsó lámpákig futó feszes vonallal.

A hátsó rész tisztasága jelzi azt a vágyat, hogy minden funkció egy darabba kerüljön. A hátsó szárnyak, a jelvény és a csomagtérfedél ugyanilyan folyékonyan kerül kidolgozásra. Ebbe ágyazva a cizellált lámpák léptékhatásúak, kontrasztot teremtve drámai háromdimenziós hatást keltve. Oldalsávok emelik ki őket, ezzel tisztelegve az 1930-as évek nagy francia karosszériaépítőinek dizájnelemei előtt. Az elegánsan vékony harmadik féklámpa segítségével szélesebbnek tűnik a hátsó rész, és kiterjeszti a hátsó ablak vizuális hatását.

L’ART DU VOYAGE

Mi van, ha a hátsó üléseken ugyanolyan kényelem lenne, mint az első üléseken? A DS Automobiles vezető szakértelmét kínálja a DS 9 utasainak.

A szélesen nyitott felületeken alkalmazott minőségi anyagok kifinomultsága, a teljesen Nappa bőr borítású műszerfal és az ülések óraszíj kialakítású kárpitozása kiegészíti a minden részletre kiterjedő gondosságot, ami a francia szakértelmet jellemzi. A kristály alakú érintésérzékeny gombok, a tetőborítást és a napellenzőket borító Alcantara®, a kormánykerék közepén található ajtókilincsek és légzsákok, amelyeket kézzel borítottak bőrbe, érintésre és tapintásra invitálnak.

Hosszú, 2,90 méteres tengelytávjával a DS 9 hatalmas helyet kínál hátul. Az ülések fűthetők, hűthetők és masszírozhatók, és állítható fejtámlával vannak kiegészítve, ami az első a kategóriájában. A középső kartámasz hozzájárul az általános kényelemhez, és olyan jellemzőkkel büszkélkedhet, mint a bőrkárpitok, a beépített USB-portokkal ellátott tárolóhelyek, a masszírozó ülések kezelőszervei és a többszínű világítás.

A DS 9 új értelmet ad az egyéni kényelemnek, ahol minden beállítás módosítható a magával ragadó élmény érdekében. Ez a különleges funkció lehetővé teszi, hogy minden utas maga irányítsa fedélzeti kényelmét.

A sorozat két felszereltségi szintre épül: PERFORMANCE LINE + és RIVOLI +.

A DS 9 PERFORMANCE LINE + fekete Alcantara® belsővel rendelkezik, amely a határozott dinamizmust és eleganciát szimbolizálja. A karosszéria első ajtóin króm jelvények találhatók DS PERFORMANCE LINE logóval, valamint króm DS WINGS és csomagtartócsík. A Gloss Black hűtőrács fölött a DS PERFORMANCE LINE jelvény található. A 19”-es fekete MONACO könnyűfém keréktárcsákat Carmin középső sapkával erősítik.

A pilótafülkében a fekete Alcantara®/műbőr Carmin- és aranyvarrással kombinált ülések a szintén Alcantara®-ból készült középkonzolhoz és műszerfalhoz kapcsolódnak, így a vezetőt elcsendesedik a csendes környezetben. A műszerfalon az alumínium guilloche DS PERFORMANCE LINE jelvény a DS Automobiles egyedülálló szakértelmét mutatja be. A központi képernyő alatti kapcsolók kristálybetétei a legapróbb részletekig kiemelik a kifinomultságot. A többfunkciós kormánykerék perforált teljes bőrből készült, a légzsák bőrborítású, valamint Carmin és Gold varrások.

A párizsi Tuileriák luxus negyede által ihletett DS 9 RIVOLI + minőségi anyagokat kapcsol össze prémium gyémánt alakú díszítéssel. Három különböző belső teret kínálnak: bazaltfekete bőrből készült bőrből, vagy OPERA opcionálisan két színű Nappa bőrrel, amelyet rubisvörös vagy fekete színű, óraszíj-kárpitos ülések jellemeznek.

Az OPERA eleganciáját a Nappa bőr az első és a hátsó üléseken, a középkonzolon, az ajtólapokon és a műszerfalon kelti életre a tetőburkolatig. A prémium középső hátsó kartámasz és a Lounge állítható fejtámlák teszik teljessé a hátsó ülések kényelmét.

Az anyagok minősége serkenti az érzékszerveket a teljes bőrből készült kormánykerék, a sima bőr váltókar, a bőr borítású ajtókilincsek, a pedálok és a központi konzol alumínium érintései, az Alcantara® tetőburkolat, a napellenzők és a hátsó rész. polc és a nagy divat ihlette „gyöngy” varrás.

A márka bevezetése óta végzett kutatások eredményeként az akusztikus kényelem új szintre emelkedett a külső zajok elnyomására tervezett speciális kezelésnek köszönhetően. A laminált akusztikus üveg egy hegesztett testtel kombinálódik, amely kiküszöböli a rezgéseket. Az élvezetet fokozza az 515 W-os FOCAL Electra® hangrendszer, amelyet kifejezetten a DS 9-hez fejlesztettek ki, és az új, rozsdamentes acél magassugárzó rácsok előnyeit élvezik a tizennégy hangszóró között, amelyek tökéletesen el vannak helyezve a pilótafülke körül, így a nézőtérhez méltó hallgatási élményt nyújtanak.

Műszaki jellemzők

A DS 9 eleinte egy E-TENSE plug-in hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, amely egy PureTech turbófeltöltős benzinmotorból, összesen 225 lóerős villanymotorból áll, és 48 kilométer (WLTP) megtételére képes nulla károsanyag-kibocsátású üzemmódban. 11,9 kWh akkumulátor. A CO2-kibocsátás 33 és 35 g/km között van a specifikációtól függően, a WLTP kombinált ciklusban 1,5 l/100 km névleges fogyasztás mellett.

Az elektromos motor nyolcfokozatú automata váltóján keresztül 110 lóerős maximális teljesítményt és 320 Nm-t tesz lehetővé. Alkalmas álló helyzetből való indulásra, gyorsulás fokozására bármilyen sebességnél, valamint zéró károsanyag-kibocsátású üzemmódban történő vezetésre 135 km/órás sebességig. Az elektromos üzemmód mindig automatikusan kiválasztásra kerül indításkor. Hibrid üzemmóddal egészül ki, amelynek célja, hogy automatikusan kezelje a különféle energiafajtákat 100%-ban elektromos, 100%-os benzines hajtással vagy a kettő kombinációjával, ha a helyzet úgy kívánja. Az autó utasai nem veszik észre az átmeneteket. Az E-TENSE Sport mód maximális teljesítményt nyújt a kombinált belső égésű motorból és villanymotorból a gázpedál, a sebességváltó, a kormánymű és az aktív felfüggesztés beállításával. Fokozza a vezető élvezetét és a dinamikát teljes biztonságban.

A DS 9 energia-visszanyerő rendszert használ, amely vezetés közben tölti az akkumulátort lassítás vagy fékezés közben. Ezenkívül az E-Save funkció garantálja, hogy az akkumulátorban mindig van némi energia az út egy részének megtételéhez Zero Emissions üzemmódban (több szint is elérhető), például ha a vezető tudja, hogy a városközpontba megy. A 7,4 kW-os beépített töltő lehetővé teszi, hogy az akkumulátor 1 óra 45 perc alatt feltöltődjön otthonról vagy nyilvános töltőhelyekről, a mellékelt kábel segítségével.

A sorozatot hamarosan további két E-TENSE hajtómű teszi majd fel, 250 lóerővel, kétkerék-hajtással és megnövelt hatótávolsággal, valamint 360 lóerős intelligens négykerék-hajtással, amelyeket a DS PERFORMANCE szakértelmével fejlesztettek ki. 225 lóerős PureTech benzinmotor is kapható. Minden modellt nyolcfokozatú automata sebességváltóval kínálnak.

DS ACTIVE SCAN felfüggesztés:

A DS ACTIVE SCAN SUSPENSION rendszerrel a szélvédő tetejére szerelt kamera pásztázza az utat, míg négy helyzetérzékelő és három gyorsulásmérő rögzít minden mozgást, és továbbítja azokat egy számítógépnek, amely képes az egyes kerekeket egymástól függetlenül vezérelni a biztonság, a nyugalom és a vezetés érdekében. kényelem egyenlők nélkül. Ez a 21. századi DS felfüggesztés egyesíti a tekintélyes limuzin csendes kényelmét a Grand Touring kupé dinamikájával.

DS DRIVE ASSIST

A DS DRIVE ASSIST segítségével a DS 9 lehetővé teszi vezetőjének, hogy élvezze a 2. szintű félautonóm vezetést, amely lehetővé teszi, hogy a legnagyobb kényelem mellett, magasabb szintű biztonság mellett tegye meg a távolságokat. A sebesség a DS 9 környezetétől függően szabályozható. A rendszer szenzorok segítségével pontosan a saját sávjában pozícionálja az autót attól függően, hogy a vezető hol dönt a kormányzás vezérlésével. Akár 180 km/órás sebességig működőképes (az ország törvényeitől függően) A DS DRIVE ASSIST a vezető felügyelete mellett szabályozza a sebességet és az irányt, ötvözi a kényelmet és a nyugalmat.

A sebesség szabályozását adaptív sebességtartó automatika végzi, amely felügyeli a forgalmi dugókban való vezetést: az autó automatikusan újraindul, ha három másodpercnél rövidebb ideig áll meg. Ha hosszabb ideig áll, egyszerűen nyomja meg a gombot vagy a gázpedált, és a DS 9 elindul a forgalommal együtt.

A beépített DS DRIVE ASSIST kamera felismeri a szaggatott és folyamatos vonalakat. Vezetés közben folyamatosan elemzi a képet, és kidolgozza, mi történik. Lehetővé teszi, hogy az autó a sávjában maradjon, még abban a sávban is, amelyet a vezető akar. Ha a vezető újra át akarja venni az irányítást a kormányzás felett, a kormánykerék határozott tartása felülírja a rendszert. Az indikátorok használata esetén is megszakad. A rendszer 30 km/h-tól aktiválható.

DS PARK PILOT

Parkoláshoz a DS PARK PILOT 30 km/h sebességig elhaladva észleli a parkolóhelyet. A sofőr ezután jelzi az érintőképernyőjén, hogy le akar parkolni, párhuzamosan vagy egy öbölbe. Ezután már csak egy dolgot kell tenni: tartsa lenyomva a Parkolás gombot, és várja meg, amíg a technológia működésbe lép. A gyorsítás, a fékezés és a kormányzás automatikusan vezérelhető a parkolóhelyre történő be- vagy kilépéskor.

DS BIZTONSÁG

Hosszú utak során a rossz látási viszonyok vagy a figyelem hiánya gyakran veszélyt jelent. A biztonságosabb vezetés érdekében a DS SAFETY hat fő funkciót egyesít: DS NIGHT VISION, DS VEZETŐFIGYELMEZÉS, DS ACTIVE LED VISION, holttérfigyelés, automatikus vészfékezés és kiterjesztett közlekedési tábla felismerés.

DS NIGHT VISION

A DS NIGHT VISION kivételes az éjszakai út olvasásában. A hűtőrácsban elhelyezett infravörös kamerája akár 100 méteres távolságból is érzékeli a gyalogosokat, kerékpárosokat és állatokat az úttesten. A vezető infravörös képet kap a nagy digitális műszer kijelzőjén, és a veszélyt sárgával, majd a súlyosságától függően pirossal látja. Ily módon riasztották, majd reagálhatnak.

DS VEZETŐI FIGYELEM ELEMZÉS

A kormányoszlop fölé szerelt infravörös kamerán és a szélvédő tetején található kamerán keresztül ez a rendszer folyamatosan figyeli a vezető szemét a fáradtság jeleit keresve (pislogás), az arcukat (merre néz) és a fej mozgását, hogy elvonja a figyelmet. valamint az autó pályája az úton lévő vonalakon, különösen a vezető vándorlása vagy kormányzása. Érzékelheti a figyelmesség elvesztését egy tényező rendellenessége miatt – a szem pislogása vagy a nem egyenes vonalú szabálytalan mozgások –, és automatikusan hangjelzést ad, miközben figyelmeztetés jelenik meg a központi képernyőn, nappal vagy éjszaka.

DS ACTIVE LED VISION

Amellett, hogy jól néz ki, amit a világító és 180°-ban elforgatható modulok is hangsúlyoznak, a DS ACTIVE LED VISION a sugár szélességét és hatótávját a vezetési körülményekhez és az autó sebességéhez igazítja. A világítási módok automatikusan aktiválódnak. Parkolás, Town Beam (a fénysugár szélessége 5 másodperces vezetés után növekszik), Country Beam (50 km/h-tól előre fókuszálva), Autópálya fénysugár (110 km/h-ról nőtt a hatótáv), Kedvezőtlen időjárás (növekszik a modulok teljesítménye és intenzitása) a fővetítők száma csökken). A „forduló fényszóró” funkció és a távolsági fényszóró (automatikus fényszóró-tompítás) teszik teljessé ezt a funkciót. Az út jobb és előrébb megvilágításával vagy szélesebb fénysugárral a vezető – és utasai – nagyobb biztonságot élvezhetnek.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://media.stellantis.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük