BMW 2 Gran Coupé – 2021

Avagy valóban egy új, provokatív kupé született?

BMW 2 Gran Coupé – 2021

Avagy valóban egy új, provokatív Coupé született?

“Az új BMW 2 Gran Coupé a kompakt BMW kupék új generációjának megtestesítője. Dinamikusan nyúlánk sziluettjével, valamint a keret nélküli ajtókhoz hasonló minőségi részleteivel a modell megjelenését tekintve tökéletesen illik a magasabb kategóriájú BMW kupékhoz. Az új BMW 2 Gran Coupé elegáns és sportos, sőt, olykor provokatív – de exkluzivitását soha nem veszíti el, mutassa is bármelyik arcát.” Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke

Dinamizmus

Alapjaiban forgatja fel a kompakt kategóriát: olyan, a dinamizmus fokozását szolgáló felszereltségeivel, mint amilyen például az Adaptív futómű, a dupla kuplungos sebességváltó és az xDrive összkerék-meghajtás, a BMW 2 Gran Coupé az agilitás terén magabiztosan tör vezető szerepre a szegmensén belül. Mindezzel, valamint a hozzá elérhető erős és kimagaslóan hatékony BMW TwinPower Turbo benzin- és dízelmotorokkal a jármű messze kiemelkedik a tömegből és mindenütt egyedülálló magabiztossággal ajándékozza meg a vezetőjét.

Az erőt sugárzó arányok és a sportos dinamizmus találkozása: fedezze fel az új BMW 2 Coupét. Az elődjénél 31 mm-rel nagyobb nyomtávval, valamint hátsókerék-meghajtással – amely különlegességnek számít a kategóriában – rendelkező BMW 2 Coupét a korábbiaknál is jobb kormányzási karakterisztika, valamint extrém módon agilis menettulajdonságok jellemzik. A modellhez elérhető izmos motorok biztosította vezetési élmény ugyanannyira szól a hatékonyságról, mint a dinamizmusról.

A klasszikus hátsókerék-meghajtással rendelkező BMW 2 coupé

A hátsókerék-meghajtású új BMW 2 Coupé sportos vezetési élményt nyújt. Az opcionálisan rendelhető, Servotronic funkcióval kiegészített Változó áttételű sport kormányművel ötvözve a hátsókerék-meghajtás különlegesen közvetlen és agilis viselkedésűvé teszi az autót, egyszersmind csökken a kormányzás erőszükséglete is.

A BMW 2 coupé hajtáslánca, technológiái és hálózati megoldásai

A BMW 2 Coupé motorterébe hatékony TwinPower Turbo négyhengeres benzin- vagy dízel motorok kerülhetnek, mindamellett ott van még a BMW M240i xDrive változata is, amelynek mozgatásáról egy 374 lóerős BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor gondoskodik.

Steptronic Sport a gyors kapcsolásokért

Az opcionális 8 fokozatú Streptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kapcsolókarokkal, illetve a sebesség előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus vezetési stílushoz.

Adaptív M futómű optimális csillapítással

Az opcionális M futómű karakterisztikája elektromosan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. Ön az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a jármű menetkarakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.

Dizájn

Az első BMW 2 Gran Coupé extrém módon könnyed eleganciával fűszerezi az akár 19” méretű keréktárcsák által sugárzott tekintélyt. A jellegzetes BMW veséktől és a LED-es első és hátsó fényszóróktól kezdve a keret nélküli ajtókon és az erőteljes vállakon át a sportos farig mindenből csak úgy sugárzik a magas presztízs, amely a belső teret is jellemzi. A megvilágított belső díszítőelemek, az opcionális sportülések, valamint a vezetőorientált műszerfal olyan atmoszférát teremtenek, amely éppen annyira exkluzív, mint amennyire dinamikus. Az Ön kifogástalan tájékoztatásáról pedig a két 10,25″ méretű kijelzőt felvonultató BMW Live Cockpit Professional és a BMW Head-Up kijlező gondoskodik.

Vezetést segítő rendszerek és kényelmi funkciók

A BMW 2 Gran Coupé legapróbb részletéből is a műszaki progresszivitás sugárzik. Az olyan innovatív vezetőt segítő rendszerek, mint a Tolatási asszisztens hasznos támogatást nyújtanak Önnek mindennapi utazásai során, a BMW Intelligent Personal Assistant pedig új szintre emeli a vezető és a jármű közötti kommunikációt. Ott van továbbá a Digitális kulcs*, amely azáltal fokozza a kényelmet, hogy az ajtók az okos telefon segítségével nyithatók és zárhatók. (*Magyarországon a BMW ConnectedDrive Store elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé.)

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://press.bmwgroup.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük