Az új Toyota Yaris Cross 2021

Avagy az „Európa Év Autója 2021” legfontosabb újdonságai

Az új Toyota Yaris Cross 2021

Avagy az „Európa Év Autója 2021” legfontosabb újdonságai

Tartalmazza az új generációs Yaris ferde hátú, az Európa Év Autója legfontosabb tulajdonságait: „Nagy-Kicsi” csomagolás, amely maximalizálja a belső teret és a praktikusságot, a negyedik generációs hibrid elektromos motort, a legmagasabb biztonsági szabványokat a második generációs Toyota Safety Sense technológiával és valódi Fun to Drive karaktert.

Ezeket az attribútumokat autentikus SUV -szolgáltatásokkal ötvözik, amelyek a Toyota innovációs örökségén alapulnak, és amelyek magukban foglalják a szabadidős SUV -k immár alapvető piaci szegmensét, az első több mint 25 évvel ezelőtti RAV4 -et.

A Yaris Cross bemutatkozása tulajdonságában kiterjed a Toyota Yaris családra, és csatlakozik a ferdehátú Yaris és a GR Yaris telivér teljesítményű autóhoz. Ezenkívül a Toyota a piacon a legnagyobb hibrid elektromos SUV modellkínálatot kínálja a piacon, a kompakt C-HR, a közepes méretű RAV4 és a hétüléses Highlander mellett, így a vásárlók kivételesen sok alternatíva közül választhatnak a modellméretek és az igények kielégítésére.

A Yaris Cross főmérnök-helyettese, Hideaki Hayashi kifejti: „Amikor elkezdtük tervezni az új Yaris Cross-ot, figyelembe vettük az SUV-k értékét, és azt, hogy mire van szükségünk a B-szegmens autóinak következő generációjának. Eszembe jutott egy autó, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy kifejezzék egyéniségüket, és támogassák egyedi és aktív életmódjukat. ”

A fejlesztőcsapat témája a „Mindig mozgásban” volt, kifejezve az „Egyszerű, gyors, okos” autó létrehozásának prioritását. Ez tökéletesen alkalmassá teszi a mindennapi használatra, de kalandos aspektusával, amely alapvető feltétele egy sikeres SUV-nak. A dizájn elegáns, városi megjelenést kölcsönöz egy olyan autónak, amelyre a tulajdonosok büszkék lehetnek, és így ötvözik az SUV robusztus tulajdonságait a fejlettebb dinamikus vezetési vonzerővel.

A bőr alatt a Yaris Cross a Toyota New Global Architecture filozófiájának GA-B kisautó-platformjára épül, megadva az alapvető erősségeket, amelyeket a Yaris ferdehátúban olyan sikeresen nyújtottak. Ez a Toyota negyedik generációs hibrid elektromos hajtásláncával kombinálva élénk teljesítményt, üzemanyag-hatékonyságot, alacsony károsanyag-kibocsátást és városbarát manőverezhetőséget biztosít egy SUV csomagban. A Toyota intelligens összkerékhajtása (AWD-i) elérhetővé teszi a modell hiteles SUV karakterét.

Európában készült az európai vásárlók számára

A Yaris Cross a Toyota Motor Manufacturing France Valenciennes -i létesítményében készült, ahol 400 millió eurót fektettek be annak érdekében, hogy mind a Yaris, mind a Yaris Cross egyidejűleg gyártható legyen ugyanazon a gyártósoron. A Toyota európai gyártási portfóliójához való hozzáadása megerősíti a vállalat lokalizációs stratégiáját, és támogatja a cél elérését, hogy 2025 -re évente 1,5 millió eladást kapjanak a régióban.

Erős versenyzőként érkezik a B szegmens SUV-k növekvő európai piacára. A Toyota arra számít, hogy a növekedés folytatódik, főként a nagyobb C-szegmensű modellekből történő leépítések, vagy a modern életmódhoz jobban illeszkedő járművekben a B-szegmens nyílásainak alternatíváját keresve.

Design

Könnyű, gyors, intelligens” tervezési koncepció a kisautók kényelméért és mozgékonyságáért

Külső hivatkozások A Toyota SUV tervezési iránymutatásai. A belső csomagolás sokoldalú utasteret és csomagteret biztosít.

A Yaris Cross tervezési tematikája az „Egyszerű, gyors, intelligens” volt, amelynek célja az volt, hogy olyan autót hozzon létre, amely ideális partner a mindennapi tevékenységekhez. A Toyota európai tervezési és fejlesztési (ED2), a Toyota európai dél -franciaországi tervezőközpontjának (ED2) csapata azon dolgozott, hogy újragondolja a városi SUV -t, és robusztusabb és minimalista dizájnt állított elő, amely megkülönbözteti a Yaris Cross versenytársait.

Erőteljes stílusa kifejezi az európai ügyfelek által kedvelt robosztusságot és mozgékonyságot a kompakt karosszériában, amely a városi élethez megfelelő könnyű manőverezhetőséget biztosítja. Ugyanakkor a kialakítás lehetővé teszi, hogy a belső tér nagy kényelmet és nagy teherbírást biztosítson, követve a jól bevált Yaris „Big-Small” csomagolási megközelítést.

Az alsó karosszéria, az orrától a hátsó lámpákig futó, magasan beállított vízszintes tengely mellett, növeli a felemelt, erőteljes SUV-helyzet érzését. A nagyobb átmérőjű kerekek és gumiabroncsok-akár 18 hüvelykes felnik-vizuális hangsúlyt adnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó képes legyen kezelni a különböző vezetési körülményeket. A sűrített megjelenést fokozza a hátsó szárnyak kifejezett gumiabroncs -túlnyúlása.

Az elülső rész erőteljes és robosztus városi arculatot mutat, a felső és az alsó rácsok két halmozott trapéz alakot alkotnak – ez a Toyota SUV -k jellegzetes tervezési jellemzője. A karcsú, pasztilla alakú fényszórók LED-es kivetítő lámpákat használnak (magasabb kategóriáknál), különálló, függőleges nappali menetfényekkel és kör alakú LED ködlámpákkal az alsó rács alsó sarkában. A hátsó részt a széles csomagtérajtó és az autó funkcionalitását kifejező négyzetes középső rész határozza meg, amelyet a széles hátsó felületek és az alsó sarkokba vágott C-alakú karakterek kereteznek. A középkategóriától kezdve minden hátsó lámpa LED technológiát használ, és szekvenciális irányjelzőket kínál.

A karosszéria alakja az aerodinamikai hatékonyságra van optimalizálva, a stratégiai pontokon az aero stabilitási bordái vannak. Szinte teljesen sík padló is van, alátétekkel, amelyek hozzájárulnak az autó stabilitásához, és segítenek abban, hogy a hosszú utak kevésbé legyenek fárasztóak a vezető számára. A ferde hátúhoz képest a Yaris Cross 95 mm -rel magasabb, 1595 mm, 20 mm -rel szélesebb (1765 mm) és 240 mm -rel hosszabb (4180 mm). A tengelytáv változatlan, 2560 mm, de a hasmagasság 25 mm-ről 170 mm-re történő megnövekedése tükrözi az autentikus SUV-formatervezést, valamint a magas szempontot és a vezető számára kiváló kilátást. A városi mozgékonyságot 5,3 m fordulási sugár/kör (gumiabroncs) biztosítja.

A modell fokozatának megfelelően a Yaris Cross 16 hüvelykes ezüstötvözeteket, 17 és 18 hüvelykes fényesen megmunkált vagy sötétszürke festett ötvözeteket vagy 18 hüvelykes megmunkált ötvözeteket kínál fekete festékkel. 10 festési lehetőség közül választhat, beleértve az új gyöngyházfényű és fémes színeket; kétszínű kivitel fekete, arany vagy fehér tetővel, és elérhető a magasabb minőségű modellekhez.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://newsroom.toyota.eu

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük