Az új Toyota Mirai

Avagy valóban klasszisokkal vezet?

Az új Toyota Mirai

A Toyota úttörővé vált a nulla emissziójú hidrogén üzemanyagcellás elektromos szedánjának második generációjával.

Teljesen átalakított üzemanyagcellás rendszere, jelentősen csökkentve az összes fő alkatrész méretét és súlyát.

Az új platform és az újracsomagolt hajtáslánc lehetővé teszi egy harmadik hidrogén üzemanyagtartály hozzáadását, ami hozzájárul az autó vezetési hatósugarának 30% -os növekedéséhez 650 km-re.

Könnyű tankolás öt perc alatt vagy kevesebb.

A Mirai öko-teljesítménye mellett koncentráljon az érzelmi vonzerő kialakítására a tervezés és a vezetési minőség révén.

A Toyota fenntartható hidrogén-társadalomról alkotott elképzelése felismeri a hidrogén fontosságát, mint életképes és bőséges forrást az energia szállítására és tárolására. Lehetséges, hogy nem csak a közúti járműveken, hanem a vonatokon, hajókon és repülőgépeken egyaránt nulla szén-dioxid-kibocsátású mobilitást biztosít, és áramot termel az ipar, a vállalkozások és az otthonok számára. Ez a megújuló energia tárolásának hatékony eszköze is, és oda lehet szállítani, ahol arra szükség van.

A Toyota 1992-ben kezdte meg a hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek fejlesztését, 2014-ben sikeresen bevezette a Mirai szedánt a világpiacra. Ez az áttöréses eredmény a vállalat világvezető tapasztalatára épült a hibrid technológiában, amely a villamosított járművek széles körének alapvető technológiája. hajtásláncok.

A hibrid teljesítmény alapkoncepcióját sikeresen adaptálták hibrid elektromos (HEV), dugaszolható hibrid elektromos (PHEV), elektromos akkumulátor (BEV) és – a Mirai-tól kezdve – üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) gyártására. Mindegyik olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek a különböző mobilitási követelményeknek: például BEV-ek rövidebb ingázáshoz és városi vezetéshez; HEV-k és PHEV-k általános és hosszabb távolságú személyes utazásokhoz; és FCEV-k nagyobb személygépkocsikhoz, nehéz tehergépjárművekhez és tömegközlekedéshez.

A sorozatgyártás 23 éve alatt a Toyota világszerte több mint 16 millió hibrid járművet adott el, ezzel a technológiát a mainstreambe juttatva millió tonnányi szén-dioxid-kibocsátást takaríthat meg.

Most egy új generációs Mirai indul, egy autó, amely az FCEV technológiát magasabb szintre emeli, és a vásárlók számára érzelmesebb vonzerőt kínál a dinamikus, kortárs stílus és a kifizetődőbb vezetési teljesítmény szempontjából. Az átfogóan átalakított üzemanyagcellás rendszer, az intelligens csomagolás és az aerodinamikai hatékonyság hozzájárul a vezetési távolság kb. 650 km-re történő növeléséhez, a tiszta víz kivételével egyéb kibocsátásokkal.

Külső kialakítás:

A Toyota tervezési küldetése a feltűnő megjelenésre összpontosított, eltávolodva attól, hogy Mirai stílusát az ökoautó státusza diktálja. A cél egy olyan érzelmi tervezés megalkotása volt, amely vonzóvá teszi az ügyfeleket, ahelyett, hogy arra támaszkodna, hogy kívánatos, mert ez egy FCEV, amelynek öko-képe van. A koncepciót a „Néma dinamizmus” témakörben dolgozták ki.

A külső három célkitűzés volt:

Új aero arányok: alacsonyabb, szélesebb hátsókerék-meghajtású platform és nagyobb átmérőjű gumiabroncsok használata.

Széles elülső és hátsó testtartás alacsony tömegközépponttal: stabilitás és az út szilárd tapadását kifejező testtartás, amelynek orra alacsonyabb, mint a fényszóróké. Az alacsony tömegközéppontot a lökhárító alatti öntvény és egyéb külső elemek hangsúlyozzák.

A vonalkínálattól a tömeges kialakításig: ahelyett, hogy karaktervonalakat használna az egyéniség kifejezésére, maga a karosszéria alakítása átmeneti felületekkel és kontrasztos árnyékokkal közvetíti a szépérzetet.

Beltér kivitelezése:

A Mirai utastere egy új koncepcióval rendelkezik, amely fejlett alkatrészeket és kiterjedt körvonalakat használ, amelyek körbeveszik az egyes utasokat. Az információforrásokat és a vezérlőket központilag egyesítik a műszercsoportban, egy működésre optimalizált elrendezésben.

A tervezőcsapat megkérdőjelezte azt az érzetet, hogy a „haladónak” hidegnek vagy klinikai tervezésnek kell lennie, puha bőr, anyagok és fém textúrák kombinációjával kifejezve az új Mirai pihentető és szórakoztató vezetése jellegét.

A pilótafülke területe nyitott tér, de a figyelmet egy olyan tervezés folytonosságával összpontosítja, amely egyesíti a 12,3 hüvelykes multimédiás képernyőt a vezető műszerének kijelzőjével. Az elemek egymás mellett és ugyanazon a szinten vannak beállítva, ami megkönnyíti a vezető számára, hogy egy pillanat alatt átvegye az információkat. A hatás fokozott a színes head-up kijelzővel felszerelt modellekben.

A kialakítás koherenciája tükröződik abban, hogy a kezelő kapcsolók kicsiek, egységes méretűek és formájúak, homorú felületűek, így egyszerűen csak érintéssel lehet őket megtalálni. A kezelés megkönnyítése érdekében funkciójuk szerint különböző zónákba vannak csoportosítva. A fűtéshez és szellőzéshez a kapcsolók számát csökkentették, és ezek egy vékony, vízszintes vezérlőpanelen vannak elrendezve a középkonzolon, további funkciókkal a multimédia kijelző segítségével.

Téma szakértő:

Kántor Ábel írása

Képek:

newsroom.toyota.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük