Az új Toyota Aygo X

Stílus és szórakozás új generációja

Új Toyota Aygo X

Stílus és szórakozás új generációja

Teljesen új, kompakt városi crossover, egyedülálló az A-szegmensben

A fűszeres színkoncepció és a kiemelkedő dizájn új dimenziót ad az Aygo karakteréhez. Kompakt, mégis tágas, ugyanakkor kiváló mozgékonyságot kínál, ahogy az egy A-szegmensű modellhez illik. Magabiztos vezetés és jobb átláthatóság egy magas futás-teljesítményű crossoverben. További érzelmi töltetet ad, hogy a szegmensben elsőként kapható vászontetővel is. Tele van új technológiával, miközben takarékos és gazdaságos marad. A vadonatúj Toyota Aygo X az A szegmensben egyedülálló crossover, amelyet Európában terveztek és gyártottak, hogy megfeleljen az európai városi és külvárosi élet követelményeinek.

Annak érdekében, hogy a vadonatúj Aygo X-ben a szegmens legjobb termékkínálata legyen, a Toyota alapos kutatást végzett a városi vezetési követelményekkel kapcsolatban az egész kontinensen, meghallgatva az ügyfelek stílusos, kompakt és magabiztos autó iránti vágyát.

Az eredmény a Toyota sorozatának legújabb kompakt autója, amely a Toyota Global New Architecture (TNGA) sikeres GA-B platformjára épül, és először az új Yaris-szal mutatták be – a jelenlegi 2021-es Év Autója Európában – és még sok másik típussal is, például nemrég a Yaris Cross-szal került egy platformra.

Akár városban, akár nyílt utakon, egy igazán nagyszerű A-szegmensű autónak kompaktnak és mozgékonynak kell lennie ahhoz, hogy magabiztosságot közvetítsen a vezető felé. Emellett érzelmeket kell létrehoznia és közvetítenie, miközben a legjobb technológiai vívmányokat integrálja egy kompakt csomagba, amely gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A vadonatúj Aygo X mindezt és még sok minden mást nyújt mert az európai vásárlók mindenre vágynak egy A-szegmensű autótól.

„Az A-szegmens nagyon fontos számunkra. Ez nemcsak sok új ügyfelet hozott a Toyotának. Azt a küldetést is teljesíti, hogy mindenkinek a megfelelő mobilitási megoldást kínáljuk. Andrea Carlucci, a Toyota Motor Europe termékért és marketingért felelős alelnöke„

KOMPAKT ÉS AGILIS

A bevált és sikeres GA-B platform Aygo X-hez való adaptálása során az új és egyedülálló A-szegmens versenyző egyedülálló crossover terméket kínál, módosított és lecsökkentett hátsó alvázrésszel, csökkentett első és hátsó túlnyúlásokkal. 3700 mm-es hosszával az új Aygo X 235 mm-rel hosszabb elődjénél, bár a tengelytáv mindössze 90 mm-rel nőtt. Az első túlnyúlás 72 mm-rel kisebb, mint a Yaris, míg a maximális kerékméret 18 hüvelykre nőtt.

A város legszűkebb utcáira tervezett Aygo X kivételesen kicsi, mindössze 4,7 méteres fordulókörrel rendelkezik, ami az egyik legszűkebb a szegmensben.

A karosszéria teljes szélessége 125 mm-rel 1740 mm-re nőtt az Aygo-hoz képest. Ennek eredményeként az első ülések 20 mm-rel távolabb kerültek egymástól, ami 45 mm-rel növeli a vállteret. A csomagtér szintén szegmensben vezet a 125 mm-rel hosszabb csomagtartóval és a hátsó ülések mögötti intelligens térkialakítással, ami több mint 60 literrel 231 literre növeli a rakteret az előző generációhoz képest.

ÉRZELMI

Az Aygo X egy olyan autó, amely még álló helyzetben is tudja, hogyan fejezze ki magát. A merész dizájn és a fűszeres színkoncepció mellett az Aygo X egy crossover modellhez illő, 40%-os abroncs-karosszéria aránnyal is robusztus, bárhová menő hozzáállást kölcsönöz. A hangszigetelő anyagok kiterjedt használata és optimalizálása csökkentette a belső zajszintet, hogy csendesebb utasteret hozzon létre, ahol az artikulációs index 6%-kal javult a szegmens legjobban teljesítői között.

A Toyota és a JBL együttműködött egy prémium audiorendszer kifejlesztésében, amelynek hangprofilja az Aygo X jellemzőihez igazodik. Az audiorendszer egy négy hangszóróból áll, amelyhez egy 300 W-os erősítő és egy nagy, 200 mm-es mélynyomó társul a csomagtartóban. Erőteljes basszus, dinamikus hangszóróválasz, valamint tiszta és széles hangterep.

TECHNOLÓGIAILAG FEJLETT

Az Aygo X egy kompakt autó, amely a legújabb nagy újdonságokkal rendelkezik. Az ügyfelek a Toyota Smart Connect és a MyT okostelefon-alkalmazáson keresztül maradhatnak kapcsolatban az Aygo X-szel.

A Toyota Smart Connect egy nagy, 9 hüvelykes, nagy felbontású érintőképernyő, környezeti világítás és vezeték nélküli töltés köré épül, zökkenőmentes felhasználói élményt kínálva vásárlóinak a hozzá tartozó MyT okostelefon-alkalmazással. A MyT alkalmazással az ügyfelek nyomon követhetik a különféle járműelemzéseket, például a vezetési elemzéseket, az üzemanyagszinteket, a figyelmeztetéseket és a járműkövetőt.

A Toyota legújabb multimédiás rendszere felhőalapú navigációt is kínál, hogy élő útvonal-információkat biztosítson a mindig csatlakoztatott szolgáltatásokon keresztül magasabb fokozatokban. Idővel új szolgáltatásokat vezetnek be az éteren keresztüli frissítések révén, így az új szoftverek és a kapcsolódó szolgáltatások automatikusan bekerülnek a rendszerbe. A Toyota Smart Connect vezetékes és vezeték nélküli okostelefon-csatlakozást is kínál az Android Auto és az Apple CarPlay segítségével.

A fejlett, teljes LED-es világítástechnológiát a Toyota legújabb A-szegmensében is bemutatják, így ez a technológia több vásárló számára válik elérhetővé. A nappali menetlámpák és az irányjelző lámpák két fénycsőből állnak, amelyeket finoman izzó lámpa vesz körül, hogy kiemelje az ikonikus Aygo jellegzetes profilt minden fényviszonyok között.

Az európai vásárlók számára Európában tervezett és gyártott vadonatúj Aygo X 2022-ben stílust teremt az európai városokban.

Téma szakértő:

Koncz Zoltán

lapigazgató

Forrás és képek:

https://newsroom.toyota.eu

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük