Az új plug-in hibrid C-osztály

Avagy a szedán és a kombi elektromos hatótávja már több mint 100 km (WLTP)

Az új plug-in hibrid C-osztály

Avagy a szedán és a kombi elektromos hatótávja már több mint 100 km (WLTP)

Stuttgart. Az új C-osztály generációjának közelmúltbeli bemutatását követően már megrendelhető a C 300 e (kombinált üzemanyag-fogyasztás, súlyozott: 0,8-0,6 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás, súlyozott: 17-13 g/km; kombinált energiafogyasztás, súlyozott: 23,3-20,8 kWh/100 km)[1] és a C 300 e kombi (kombinált üzemanyag-fogyasztás, súlyozott: 0,8-0,6 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás, súlyozott: 19-14 g/km); kombinált fogyasztás, súlyozott: 24,1-21,6 kWh/100 km)1, mint az első plug-in hibrid modellek. A Sedan piacra dobása azonnal megtörténik, míg az Estate decembertől landol a márkakereskedésekben. A hátsó légrugózásnak köszönhetően szintszabályzó rendszer mindkét modellben alapfelszereltség. Az árak 56 168 eurótól[2] (C 300 e) és 57 9532 eurótól (C 300 e Estate) indulnak. A Németországban 5625 eurós környezetvédelmi bónusz[3] mindkét modellt különösen vonzóvá teszi. A dízel plug-in hibrid modellek hamarosan sorra kerülnek.

A több mint 100 km-re növelt elektromos hatótáv és a 95 kW (129 LE) elektromos teljesítmény miatt a mindennapi utakat nagyrészt teljesen elektromos üzemmódban lehet megtenni belső égésű motor használata nélkül. Ez az ultramodern M 254 négyhengeres benzinmotor kétliteres változata. A regenerációnak köszönhetően a mozgási energia visszanyerődik lassításkor vagy lejtmenetben. Az energia-visszanyerési teljesítmény már meghaladja a 100 kW-ot.

Az intelligens, útvonal-alapú működési stratégia ott aktiválja az elektromos vezetési módot, ahol ez a legmegfelelőbb az útvonalhoz. Olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a navigációs adatok, a domborzat, a sebességkorlátozások és a forgalmi feltételek a teljes tervezett útvonalon. Az energia-visszanyerési arányt befolyásolni kívánó vezető ezt közvetlenül, három fokozatban teheti meg, amelyeket a kormány mögötti billenőkapcsolók vezérelnek. Ez a SPORT kivételével minden vezetési módban lehetséges. A D- vezetési módban például a vezető megtapasztalhatja az „egy pedálos érzést”: Amikor a vezető leveszi a lábát a gázpedálról, a jármű tisztán elektromos úton olyan mértékben lelassul, hogy a hidraulikus lábfék gyakran nincs szükség rá. A működési stratégia kommunikál az asszisztens rendszerek érzékelőivel, és így hatékonyan támogatja a vezetőt számos vezetési helyzetben.

Az akkumulátor elhelyezése a járműben mindennapi előnyökkel jár az előző modellhez képest: nincs többé lépcső a csomagtérben, és most már lehetséges az átrakodás. Ez a javulás különösen az Estate modellnél szembetűnő: a csomagtérpadló hossza 63 mm-rel 1043 mm-re nőtt. A magas italos ládák gond nélkül bepakolhatók a görgőfedél és a csomagtérháló kazettái alá. A csomagtér térfogata az elődhöz képest 45 literrel 360 literre nőtt, a hátsó ülések lehajtásával pedig 1375 liter (plusz 40 l) is elfér a kombiban.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://media.daimler.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük