Az új Mini Convertible 2021

Avagy az ősz még csak most kezdődik igazán?

A Mini Convertible 2021

Avagy az ősz még csak most kezdődik igazán?

Friss formatervezéssel és kifejező Zesty Yellow karosszéria színnel a nyitott négyüléses új ránc felvarrott kiadása most még tipikusabb MINI stílussal lép a prémium kisautók szegmensébe. Az új burkolatok és felszerelési csomagok lehetővé teszik a különösen célzott személyre szabást.

Az ősz még csak most kezdődik igazán. A szeszélyes őszi évszak különösen vonzó hírnöke már az utakon van. Az új MINI Cabrio piaci bevezetésével a márkára jellemző vezetési élmény és az extrovertált stílus egy kisautóban még magasabb szintet ér el. A brit prémium márka nyitott négyüléses autója most markánsan stílusos ám kisebb dizájn változásokkal hangsúlyozza összetéveszthetetlen karizmáját. A külső friss face lift változások különösen intenzíven fejeződnek ki az új külső színekkel együtt az új Zesty Yellow változatban, amely kizárólag a MINI Cabrio számára kapható.

Az erőteljes élénk sárga szín hangsúlyozza a MINI Cabrio élénk megjelenését. A jármű elején a lökhárító szalagot is díszíti, amely a rendszámtábla -tartóként szolgál, és most már nem feketére festett, hanem mindig ugyanolyan színű, mint az autó. A minimalista dizájnnyelv a márkára jellemző tervezési jellemzőket is még jobban előtérbe helyezi. A hatszögletű hűtőrács mérete és megjelenése megnőtt, míg a fekete belső burkolatok most még kifejezőbbé teszik a kerek fényszórókat. Az alapfelszereltségnek számító LED -egységekkel fényes és egyenletes megvilágítást biztosítanak az úton. A légfüggönyök függőleges légbeömlői helyettesítették a ködlámpákat.

Az oldalnézet pontos módosításai közé tartoznak az új kontúrokkal ellátott kerékív körvonalak. Ezenkívül az újratervezett oldalsó kapcsolókba beépített oldalsó jelzőfények is LED -esek. Hátul a letisztult felületi kialakítás és a jellegzetes Union Jack dizájnban már szabványos LED -es lámpák vonzzák a tekintetet.

A MINI Cabrio ötvözi a nyitott tetejű vezetési élmény lelkesedését és az okos funkcionalitást. Teljesen elektromos meghajtású, így különösen halk textil puha felső 18 másodpercen belül nyitható és zárható. A puha tető akkor is aktiválható, ha 30 km/h sebességgel halad. A precízen adagolt friss levegő és napfény érdekében a puha felső eleje akár 40 centiméterrel is folyamatosan visszahúzható. Ez a napfénytető funkció bármilyen sebességgel elérhető. A fekete változat alternatívájaként elérhető a MINI Yours puha felső is, amely a MINI márka brit szülőföldjére utal, titánszürke szőtt Union Union mintával. A Sidewalk Edition MINI Convertible puha tetején található dinamikus nyíl grafika ugyanolyan feltűnő.

A márka jellegzetes szabadtéri élvezete világszerte folyamatosan növekvő rajongótáborhoz szól. A MINI Convertible messze legfontosabb értékesítési piaca Németország, amelyet az USA és Nagy -Britannia követ, és messze megelőzi Franciaországot, Spanyolországot és Portugáliát, amelyek megbízhatóan meleg nyarakról és sok napsütéses órájukról ismertek. Tavaly a német MINI -rajongók szinte minden ötödik vásárláskor a MINI Cabrio mellett döntöttek.

A MINI Kabrió legújabb generációjához három motorváltozat közül választhat 75 kW/102 LE és 131 kW/178 LE közötti tartományban. A három vagy négy hengeres benzinmotorok modern MINI TwinPower Turbo technológiával rendelkeznek, és megfelelnek az Euro 6d emissziós szabványnak. A modellválasztékban megtalálható a rendkívül sportos MINI John Cooper Works Cabrio is (üzemanyag -fogyasztás együtt: 7,4 – 7,1 l/100 km a WLTP szerint, 7,4 – 7,1 l/100 km a NEDC szerint; CO2 -kibocsátás együtt: 167 – 161 g/km a WLTP szerint, 169 – 163 g/km a NEDC szerint). Ezzel a szél könnyen elérheti a viharos erejét. 170 kW/231 LE négyhengeres turbómotorja 6,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára. Az opcionális 8 sebességes Steptronic sebességváltóval kombinálva a 100 km/órás gyorsaság 6,5 másodperc alatt teljesül.

A MINI Cabrio nemcsak járműkategóriája eredeti, hanem a prémium kisautók szegmensének egyetlen nyitott tetejű modellje, amely valóban egyedülálló. Exkluzív karaktere még inkább kihangsúlyozható az új dizájnnal és felszereltséggel. A Zesty Yellow külső festés mellett két új karosszériafesték -változat közül lehet választani: Rooftop Grey metál és Island Blue metál. A könnyűfém keréktárcsák választéka nem kevesebb, mint öt új változatot tartalmaz. Ezek közé tartozik a 17 colos könnyűfém keréktárcsa Scissor Spoke kivitelben, amely korábban csak a MINI Convertible Sidewalk esetében volt elérhető, valamint a 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák Pulse Spoke kivitelben, koncentrikus kétszínű megjelenéssel.

Az új burkolatok és felszerelési csomagok további lehetőségeket kínálnak az egyénre szabáshoz. Harmonikusan összehangolt tervezési jellemzőivel a Classic Trim, a MINI Yours Trim és a John Cooper Works Trim egyértelműen kiemeli a MINI Convertible karakterének különböző aspektusait. Hasonlóképpen, az újonnan összeállított felszerelési csomagok lehetővé teszik, hogy a kényelem, a vezetői segítségnyújtás és a kapcsolódási lehetőségek egyedi kívánságai különösen célzottan teljesüljenek.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://press.bmwgroup.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük