Az új Mercedes-Benz CLS

Luxusra hangolva

Az új Mercedes CLS – Luxusra hangolva

Az új CLS alap kivitelei már 2021 áprilisában érkeznek a rajtvonalra.

Különösen az elülső rész új hűtőrácsokkal és lökhárítókkal fejezi ki még erősebben a négyajtós kupé dinamikáját. Ugyanakkor a belső teret további bőr- és kárpitkombinációkkal, valamint a kormánykerék új generációjával fejlesztették. A legújabb generációs dízel beépített indító-generátorral bővíti a modellválasztékot.

A Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC + szigorúan korlátozott speciális modellje (kombinált üzemanyag-fogyasztás 9,0–8,7 l / 100 km; kombinált CO2-kibocsátás 206–199 g / km) [1] alkotja a sportos exkluzív lándzsahegyet. A modernizált CLS áprilisban ünnepli világpremierjét, és az első modellek júliusban érkeznek az európai kereskedőkhöz. A tavaly nyár átfogó frissítésének köszönhetően a vezetéstámogató rendszerek, az MBUX (Mercedes-Benz felhasználói élmény) multimédiás rendszer és az ENERGIZING Comfort frissítéseinek köszönhetően a CLS már technológiailag is korszerű volt.

Vitathatatlan, hogy az új CLS még sportosabb megjelenésű lett. A belépő szintű modell, az AVANTGARDE Exterior alapfelszereltségében egy új elülső kötény feltűnő légbeömlővel, két zsilip oldalán és egy elülső osztóval ezüst krómban. A hátsó kötény fekete diffúzor megjelenésű betéttel és ezüst-króm díszlécgel rendelkezik. Két új kialakítás érhető el a 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsához: 5 iker- vagy több küllős felni.

Ha a CLS az AMG Line Exterior csomaggal van felszerelve, akkor az még egyértelműbben jelzi sportosságát: az AMG stíluselemek ebben a változatban vannak felszerelve. Ide tartozik az AMG-specifikus elülső kötény A-szárnyú fekete színben, az elülső osztó ezüst krómban, a sportos, jellegzetes légbeömlők függőleges rudakkal és az aerodinamikailag formázott, magasfényű feketék. További jellemzők: AMG küszöblemez az oldalon és az AMG spoiler ajak a csomagtartó fedélén. Az AMG Line Exterior-val kombinálva két új szín választható a 20 hüvelykes, magasfényű, kétszínű AMG több küllős könnyűfém keréktárcsához: tremolitszürke vagy magasfényű fekete.

Az AVANTGARDE Exterior vagy az AMG Line Exterior modellek új hűtőrácsot kapnak. Ennek a rácsnak a különlegességei a Mercedes-Benz minta (háromdimenziós csillagminta, krómfényű felületekkel), magasfényű fekete zsalu, króm betéttel és az integrált Mercedes csillag. A CLS új festék színe a színkék metál.

A jellegzetesebb külső mellett a belső teret is továbbfejlesztették. Két új burkolat, beleértve a középkonzolt is, nyílt pórusú barna dióból és magasfényű szürke fából készül. A bőr üléskárpit kínálata is kibővült: a Neva szürke / magma szürke és a sienna barna / fekete a két új színkombináció.

A frissítés részeként a CLS újratervezett multifunkciós kormánykereket kap nappa bőrből. A küllők magasfényű fekete színben vannak, ezüst króm szegéllyel, a lapátváltók ezüst króm színben. A vezetéstámogatási csomag (opcionális kiegészítő) segítségével a vezetőt az Active Distance Assist DISTRONIC és az Active Steering Assist segíti. Itt a kormánykerék a kapacitív elv alapján érzékeli a vezető kezét. A kormánykerék peremén kétzónás érzékelőpárna található. A felni első és hátsó oldalán lévő érzékelők regisztrálják, hogy a vezető kezei a keréken vannak-e. Most nincs szükség kormánymozdulatokra, hogy tájékoztassák a segédrendszereket arról, hogy a vezető irányít. Ez fokozza a felhasználóbarát kezelést félautomata üzemmódban.

Téma szakértő:

Kántor Ábel írása

Forrás:

media.daimler.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük