Az új Lexus LF-Z bemutatója

Avagy a Lexus új elektromos korszakának legfőbb állomása

LEXUS LF-Z – LEGFŐBB JELLEMZŐI

Az LF-Z Electrified a 2025-ig bevezetésre kerülő új modellekben megjelenő dizájnnal, vezetéssel és fejlett technológiákkal mutatja be a Lexus jövőjét.

A dedikált EV platform használata alapvetően elsődleges lépés a Lexus Electrified új céljának megvalósításában, amely szerint „villamosítási technológiát kell alkalmazni a jármű alapvető teljesítményének jelentős fejlődéséhez”. Az új DIRECT4 összkerék-hajtású rendszer ezzel a koncepcióval is megkülönbözteti a hagyományos járművektől.

Az évek során kifejlesztett villamosítási és mozgásvezérlési technológiák ötvözésével a Lexus célja, hogy az autó olyan vezetési élményben részesítse vezetőjét, amely jobb, közvetlenebb kapcsolatot épít ki a vezető és az út között.

A külső karosszéria mélyen meg van formálva, hangsúlyozva a Lexusban rejlő érzelmi vonzerőt, míg a nagy teljesítményű villanymotor hátulra történő beépítése hozzájárul a dinamikus és mozgékony teljesítményhez.

A belső tér nyitott és minimalista, a Tazuna pilótafülke kialakításával vetekszik, amely az EV vezetésének sajátos tulajdonságaihoz igazodik, és átfogja az emberközpontú filozófiát, amely a Lexus középpontjában állt a márka történelme során is.

A jármű mesterséges intelligenciája (AI) párbeszédet folytat a vezetővel személyes preferenciáik és viselkedési jellemzőik megismerése érdekében, így hasznos javaslatokat tehet, például részleteket az útvonaltervezésről és a rendeltetési helyről. Az is növeli a sofőr nyugalmát, hogy az utazás során figyelembe veszi a biztonsági kérdéseket.

FOKOZOTT EMBER-GÉP CSATLAKOZÁS

A Lexus Driving Signature azt az érzetet kelti a vezetőben, hogy zökkenőmentesen kapcsolódik az autó gyorsulásához, lassulásához és kormányzásához, azonnali lineáris válaszokkal, hűek a bemeneteikhez és szándékaikhoz.

Az LF-Z Electrified kialakítása és kivitelezése biztosítja ezt a vezetési minőséget, ideális tehetetlenségi jellemzőkkel rendelkezik az akkumulátor és a motor optimális elhelyezkedésének köszönhetően. A villamosítás azt jelenti, hogy az autó csomagolását nem korlátozza a kerekek motoron és a sebességváltón való meghajtása, ez a jármű alapvető működésének fejlődése segíti a Lexus vezetői aláírás megvalósítását.

Az akkumulátor hosszanti elhelyezése a padló alatt merevebb járműszerkezetet eredményez, csökkenti az autó súlypontját, és segít elnyelni az út felület zaját és rezgését. Ez a megközelítés tovább emeli a csend és az utazási kényelem szintjét – a Lexus járművek régóta ismert jellemzői -, és tágasabb és kényelmesebb utastért is kínál.

A Lexus új DIRECT4 rendszere lehetővé teszi a nagy nyomatékú motor mind a négy kerék hajtóerejének szabad, független vezérlését. Alkalmazkodni fog az első, a hátsó vagy az összkerékhajtás biztosításához minden vezetési helyzetnek megfelelően, segítve a jármű testtartásának ellenőrzését. Válaszol arra, hogy a vezető miként használja a gázpedált és a kormánykereket, hogy erőteljes gyorsulást és kanyarodási teljesítményt nyújtson, tökéletesen illeszkedve a vezető szándékához.

A kormány vezetékes, így nincs mechanikus kapcsolat a kormánytengellyel. Ez közvetlenebb összefüggést ad a kormányzás és a hajtóerő között, így a jármű kisebb kormányzási szöggel tud fordulni a vezetési körülményekre reagálva. A sofőr a szándékának megfelelő nagyobb kormánypontossággal tapasztalhatja meg a fejlett technológia előnyeit. A teljesen elektronikus rendszer a nem kívánt rezgéseket is kiszűri az út felületről, miközben kommunikálja a szükséges kormányzási érzetet és felpezsdíti a vezetést.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás:

newsroom.lexus.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük