Az új Lexus LC Coupe

Avagy az 5+5 legmeghökkentőbb technikai és design újítása

5+5 meghökkentő újítás a felfrissített LEXUS LC COUPE-ról

Az LC Coupe az egyik legszembetűnőbb és leginnovatívabb autó, amelyet a Lexus épített. Elegáns és erőteljes stílusa széles körben elismert, mint a modern járműtervezés remeke. Természetesen ennek a többszörösen díjazott modellnek sokkal több van, mint lenyűgöző szép megjelenése, amint az LC-vel kapcsolatos néhány csodálatos tény gyűjteményéből kiderül.

A fejlett festéstechnikától a kilincs formájáig és még az autó összeállításánál használt szegecsekig az LC rengeteg érdekes elemet hordoz magában. Mindegyik szuper példa a részletekre és a kivitelezés minőségére való odafigyelésre, amelyet a Lexus minden gyártott modelljébe fektet.

1. Strukturális kék szín: festék technológiával létrehozott természetes világszín

Ha egy trópusi pillangó ragyogó kékjét nézzük, akkor az intenzív szín, amelyet látsz, valójában nem a rovar szárnyaiban található. Úgy hozza létre, hogy visszaverik a fényt. Így jött létre a Strukturális Kék, a fényvisszaverést, a természeti világban előforduló jelenséget utánzó mikrorészecskéket tartalmazó pigmentfesték. Nézze meg közvetlenül az LC-t, és a kék feltűnően élénk. Mozdítsa a tekintetét egy szögbe, és az árnyék érezhetően sötétebbé válik – ez a hatás kiemeli a kupé drámai görbéit. Tehát összetett a festési folyamat, naponta csak három autó festhető, és a gyártás csak 300 példányra korlátozódott.

2. Orsó rács: a Lexus védjegy részleteinek értelmezése

Az orsórács minden új Lexus design eleme – jellemzője, mindegyiket úgy tervezték, hogy megragadja a tekintetet és ezáltal egyedivé teszi az egyes modellek. Az LC Coupe esetében a rács több száz egyedi blokkformából áll, amelyek erős 3D hatású hálót alkotnak. A minta mérete és vizuális feszültsége alulról felfelé változik. A kialakítás nem ül elkülönítve, valójában dinamikus vonalakat generál, amelyek a karosszérián keresztül az autó hátuljába áramlanak vissza. És ha van szemed a részletekre, észreveszed, hogy a rács krómozott külső kerete nem nyúlik át a tetején. Ehelyett van egy olyan törés, amely magával a motorházfedéllel behúzza az orsó kialakítását.

3. LED fényszórók: kompakt ragyogás

A Lexus új technológiát alkalmazott az ultrakompakt LED fényszórók létrehozásához az LC-hez, egy Polaric Ellipsoid System (PES) lencsével, amely kisebb, mint a normál LED-es lámpa átmérőjének fele. Bár kicsiek, kiváló megvilágítást biztosítanak, és vékony és elegáns fényszóróegységet tesznek lehetővé. Mindegyik három projektor LED-et és nappali menetfényt tartalmaz, a Lexus aláírólámpájának kialakításával.

4. Ajtókárpitok: kiváló kivitel

Az LC tervezésének hatása nem korlátozódik drámai karosszériájára. Ugyanilyen figyelmet fordítottak a kupé kabinjának tökéletesítésére, különös tekintettel az ajtókárpitokra. Ezeknek drapír hatása van a folytonos, metszett vonalakkal, amelyek vonzó árnyékvetést hoznak létre. A krómozott és kontrasztos kárpitanyagok használata kiváló tapintási minőséget biztosít, és hozzájárul a luxus hangulatához.

5. Ajtókilincsek: funkcionális szépség

Az LC-ben a Lexus első süllyesztett ajtókilincsei találhatók. Ha az ajtó be van csukva, semmi nem áll ki az ajtó felületéből, így nincs megszakítás a karosszéria faragott vonalaiban, és nincs hatással az autó aerodinamikai teljesítményére. A kilincs bemutatásakor az ajtó közvetlenül alatta lévő felülete 15 másodpercig világít; amikor az ajtó be van csukva, a fény gyengén elhalványul, mielőtt eloltaná.

A második öt leginnovatívabb újítást a következő cikkünkben mutatjuk be.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás: newsroom.lexus.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük