Az új Audi Q5 Sportback

Avagy az új Audi Q5 Sportback és az SQ5 Sportback TDI sportos, praktikus és elegáns

Az új Audi Q5 Sportback

Avagy az új Audi Q5 Sportback és az SQ5 Sportback TDI Sportos, praktikus és elegáns

A Q3 Sportback és az e-tron Sportback után az Audi bemutatja harmadik crossover járművét, vagyis CUV-ját: a Q5 Sportbacket. Ez a dinamikus vonalvezetésű kupé olyan vásárlókat szólít meg, akik nem csak a kifejező dizájnt és a műszaki innovációt, hanem a sportos karaktert és a magas szintű mindennapi használhatóságot is értékelik. A sor élén az SQ5 Sportback TDI áll. A háromliteres TDI 251 kW (341 LE) koncentrált teljesítményt és 700 Nm (516,3 lb-ft) nyomatékot kínál.

Az Audi Q5 Sportback erőteljes jelenlétet sugároz, ahogyan az Audi Q modelljeire jellemző. A nyolcszögletű Singleframe mellett nagy légbeömlő nyílások találhatók. A jellegzetes nappali menetjelző fényszórók LED-es vagy opcionális Matrix LED technológiával rendelkeznek. A folyamatos, elegánsan húzódó vállvonal kiemeli a kerekeket és ezzel együtt a quattro összkerékhajtást. Az ajtók oldalsó küszöbborítása stabilitást és robusztusságot kölcsönöz a CUV-nak. Az üvegház alacsonyan nyúlik át a karosszérián, és korán elkezdi lefelé ereszkedni, így a harmadik oldalablak élesen hátrafelé szűkül. A meredeken lejtős hátsó ablak és a látszólag magasra szerelt hátsó lökhárító dinamikus és erőteljes megjelenést kölcsönöz a Q5 Sportbacknek.

Innovatív: hátsó lámpák digitális OLED technológiával

Az Audi kérésre innovatív digitális OLED technológiával felszerelt hátsó lámpákat kínál. Mindegyik fény három szerves fénykibocsátó diódát tartalmaz, amelyek különösen homogén vörös fényt sugároznak. Minden LED hat szegmensre van osztva, amelyek külön-külön vezérelhetők. Az ügyfelek három hátsó lámpa jel közül választhatnak járműveik megrendelésekor, amelyek mindegyike dinamikus érkezési és otthoni világítási forgatókönyvet tartalmaz. Egy további sportos grafika jelenik meg, ha az Audi drive select rendszer „dinamikus” üzemmódját választja. Ha egy másik jármű hátulról két méternél kisebb pontossággal közelíti meg az álló Q5 Sportbacket, az összes OLED szegmens kigyullad, így biztosítva a közelségérzékelést. Ennek a funkciónak az előfeltétele, hogy az autó fedélzetén legyen az egyik vontatást segítő rendszer – vagy az adaptív sebességtartó automatika vagy az aktív sávtartó asszisztens.

Nagy választék: színek és anyagok

Az Audi az új crossover haszonjárművet „haladó” és „S line” külső vonalakban kínálja. A különbségek a Singleframe-ben, az oldalsó légbeömlő nyílásokban és különösen a hátsó lökhárítóban rejlenek. 12 fényezés és különféle díszítőelemek állnak rendelkezésre a kiegészítő alkatrészekhez, beleértve a fekete stíluscsomagot, valamint a teljes és kontrasztos fényezéseket. A 4,69 méteres Q5 Sportback hét milliméterrel hosszabb, mint testvérmodellje, a Q5. A magassága (1,66 m) és a szélessége (1,89 m) megegyezik, de 0,30-nál a légellenállás is kisebbnek bizonyul.

Nagyobb hasmagasság terepen: az adaptív légrugózás

Feszes beállításának köszönhetően az alapfelszereltségű sportfelfüggesztés közvetlen kapcsolatot biztosít az úttal. Az Audi alternatív felfüggesztést is kínál szabályozott lengéscsillapítókkal vagy a sokoldalú és kényelmes adaptív légrugózást. Széles, 60 mm-es (2,4 hüvelyk) tartományban állítja be a menetmagasságot. A hasmagasság akár 45 mm-rel (1,8 hüvelykkel) növelhető burkolatlan utakon, míg a karosszéria 15 mm-rel (0,6 hüvelyk) süllyedt gyors haladás esetén. Ez csökkenti a légellenállást, miközben növeli a hatékonyságot.

Digitális és intuitív: kezelőszervek és csatlakoztathatóság

A kezelőszervek, a kijelzők és az infotainment terén a Q5 Sportback átveszi a Q5-höz a harmadik generációs moduláris infotainment rendszert vagy MIB 3-at. Teljes felszerelés esetén a digitális Audi virtual cockpit plus 12,3 hüvelykes kijelzővel és egy head-up kijelzővel is rendelkezik. a fedélzeten. A többfunkciós kormánykerék plusz lehetővé teszi a legfontosabb funkciók és kijelzők biztonságos és egyszerű kezelését.

Újdonságok: külső és belső kialakítás

A jellegzetes részletek révén az Audi SQ5 Sportback TDI még erősebb benyomást kelt. A függőleges tartókonzolok szerkezetet adnak az első lökhárító nagy oldalsó légbeömlő nyílásainak. Filigrán rudak kötik össze egymással a nagy nyolcszögletű méhsejteket a nyolcszögletű Singleframe rácsban. Az Audi LED fényszórók alapfelszereltségként kerültek beépítésre, opcionálisan választható a Matrix LED fényszóró automatikus távolsági fénnyel és dinamikus irányjelzőkkel. A hátsó lökhárítóba matt alumínium tartót integráltak, amely alatt a diffúzorbetét és négy krómozott, ovális kipufogócső-dísz található. A hátsó lámpákhoz az új digitális OLED technológia választható.

Téma szakértő:

Koncz Zoltán

lapigazgató

Forrás és képek:

https://audi-mediacenter.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük