Az új Audi Q4 e-tron, bemutató

Elektromos, hatékony és az érzelmekre hatóan különösen vonzó

Az új Audi Q4 e-tron

Elektromos, hatékony és az érzelmekre hatóan különösen vonzó

Audi Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron

Sokoldalú univerzális mindennapi használatra szánt autó, amely képes vissza adni a koncepcióautók progresszív kialakítását, és CO 2 -kibocsátás nélkül is vezethető: Ez maga az Audi Q4 e-tron.

Az e-tron és a Q4 Sportback e-tron az első kompakt elektromos terepjáró méltán viseli a márkától régóta megszokott védjegyet: a négy karikát. Mindkettő típus teljesen lenyűgöző, és egy új tágas dimenzióval a belső térben debütál és úttörő megoldásokat vonultat fel a működése során, mely kiterjed a kijelző és a segédrendszerek széles garmadájára is. A kibővített real-head-up kijelző teljesen új módon köti össze a virtuális és a valós világot.

A kínálat három hajtásváltozatot tartalmaz, amelyek élén egy quattro modell áll 220 kW (299 LE) teljesítmény ***. Az összes típus legfőbb tulajdonsága a nulla CO kibocsátás vezetés során, miközben nagy hatótávolságok megtételére képes, körülbelül tízperces töltési idő elegendő az utazáshoz. A hátsókerék-meghajtású Q4 40 e-tron ** legfeljebb 520 km távolságot képes megtenni (323,1 mérföld) a WLTP-ciklusban. 2021 júniusában már kerül forgalomba Európában, az árakkal kapcsolatban Németország 41 900 eurótól kezdődően – ahol az ügyfél 9 000 euró állami támogatást igényelhet.

Az Audi következő fontos lépése: a külső kialakítás

A Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron segítségével az Audi megteszi a tervezés következő lépését

elektromos modelljeinek nyelvén. A két kompakt SUV-vel sorozatgyártásba hozza ezt a karosszéria vonalat. Ez a testvonal lenyűgöző a feltűnő arányoknak köszönhetően – rövid elülső rész és

túlnyúlások, nagy kerekek és erőteljesen tónusú izmok. Minden vonalat a legnagyobbakhoz rajzolnak, a felületkezelés pedig tiszta és iránymutató. Az Audi Q4 Sportback e-tronban

a különösen alacsony kupé stílusú tetővonal egy kifejezetten sportosan kialakított hátsó részen ér véget, ahol a spoiler mélyen ül a kétrészesen szigetelt ablakon. A márka progresszív kialakítása jellemzően az Audi-s jegyeket hozza, mint funkcionális mivel aerodinamikus: A Q4 e-tron 0,28 ellenállási együtthatót ér el, a Sportback pedig még alacsonyabb értéket képes elérni a 0,26-os ellenállási együtthatóval.

Egy jármű mindenért és mindenki számára: a mindennapi e-mobilitás minden helyzethez

Sokoldalúságának köszönhetően az Audi Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron tökéletes

társak minden helyzetben. 4,59 méter hosszúságú csomagot kínálnak, amely megadja a

utasok új tereket biztosít a fedélzetén, és amelyek meghaladják a meglévő osztályhatárokat.

A rendelkezésre álló belső tér összehasonlítható a teljes méretű SUV-kategóriával; nincs középső alagút. A tágasság érzése nem csak az első ülésekre érvényes – a bőséges lábtérrel,

a hátsó utasok is élvezhetik a technológiai platform előnyeit, amit csak elektromos használatra tervezték. Ha a tárolórekeszekről van szó, a Q4 e-tron termékcsalád magas minőségű, 25 liter körüli teljes tárhely, és a palacktartók az ajtók felső részébe integrált további kiemelés. Még 1 literes palackok is lehetnek biztonságosan és ergonómiailag ideális helyen tárolható bennük.

Új ötletek egy új korszakhoz: a belső tér és a működés

Az Audi Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron belseje ugyanolyan tágas és levegős; a műszerfal a vezető felé fordul. Külön területekre oszlik és két kijelzőt integrál, amelyek egyszerre design elemek. A dekoratív díszléc az első utas oldalán külön kérésre kapható innovatív műszaki szövet, amely az újra hasznosított anyagok aránya, amelyeket röviddel a piac bevezetése után lehet biztosítani. A külön vízszintes kezelőpanelen található a váltó a fogaskerekek kiválasztásához.

Teljesen digitális: a Q4 e-tron e-mobilitási eszköz

A Q4 e-tron modellek teljesen digitális felhasználói élményt kínálnak. Az információs és szórakoztató csomag a az elektromos kompakt SUV három szinten épül fel – az MMI-től az MMI plus-ig az MMI pro-ig.

Különböző funkciók állnak rendelkezésre a konfigurációs szinttől függően, beleértve a kibővített funkciókat is valóságos head-up kijelző és az Audi virtual cockpit plus. Az opcionális szintek biztosítják az online hozzáférést az Audi connect szolgáltatásai, beleértve az intelligens e-tron útvonaltervezőt az optimális útvonal, amely a nyilvános töltési infrastruktúra közelében marad. A prémium hangzás érdekében mi új partnerünk van a járműben – a Sonos hangrendszer, amely ötvözi az életmódot és a technológiát és a tervezés egy új dimenzióban.

Városi ingázók és távolsági járművezetők számára: akkumulátor, meghajtó és töltési lehetőségek

A két kompakt elektromos modell meghajtó portfóliója megfelel a nagyobb elvárásoknak,

különböző vásárlói csoportok igényeinek – a városi ingázótól a távolsági sofőrig.

A paletta két elemváltozatot és három hajtásváltozatot tartalmaz. Kompakt akkumulátor a Q4 35 e-tron készülékhez (kombinált elektromos energiafogyasztás kWh / 100 km (62,1 mérföld) *: 16,7 – 15,8 (NEDC), kombinált CO2-kibocsátás g / km *: 0) nettó energiatartalma 51,5 kWh (bruttó 55 kWh), míg a Q4 40 e-tron nagy akkumulátorának adatai (kombinált elektromos energiafogyasztás

kWh / 100 km (62,1 mérföld) *: 17,3 – 16,3 (NEDC), kombinált CO2-kibocsátás g / km *: 0) és Q4 50 e-tron quattro (kombinált elektromos energiafogyasztás kWh / 100 km (62,1 mérföld) *: 17,8 – 16,5 (NEDC), kombinált CO2-kibocsátás g / km *: 0) 76,6 (82) kWh.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás:

audi-mediacenter.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük