Az új Audi e-tron S Sportback

Sportos és elegáns

Sportos és elegáns – Az Audi e-tron S Sportback

Elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 27,6-27,5 (NEDC); 28,1-26,4 (WLTP) szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

A tisztán elektromos hajtásrendszerű Audi e-tron S Sportback három nagyteljesítményű elektromos motorjával, sportos formavilágával és egy teljes töltéssel kínált, a WLTP-ciklus szerint akár 370 kilométer hatótávjával kelt mély benyomást. Akár 370 kilowattig (503 LE) növelhető összteljesítményével az SUV-Coupé álló helyzetből mindössze 4,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, ezzel is gondoskodva arról, hogy Ön maradéktalanul élvezhesse az autózást.

Az elektromos hajtás élménye

Az Audi e-tron S Sportback már az első métereken is sportos menetteljesítményekkel és a vezetés intenzív élményével bizonyul meggyőzőnek, amiről egyebek mellett hajtásrendszerének a három elektromos motor közül kettő által meghajtott hátsó kerekekre összpontosító karaktere és az extrém érzékeny gázadási reakciók együttese gondoskodik. A harmadik elektromotor szükség esetén az első tengelyen villámgyorsan működésbe lépve szolgáltat további vonóerőt. Gyorsítson 4,5 másodperc alatt álló helyzetből 100 kilométer/órára (elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 27,6-27,5 (NEDC); 28,1-26,4 (WLTP); szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0) vagy használja ki a 210 kilométer/órás végsebességet – Ön mindenkor kiemelkedő agilitást, hatékony vonóerőátadási képességeket és akár 370 kW (503 LE) teljesítményt élvezhet.

Az „e-menetteljesítmények” új élménye

Az Audi e-tron S Sportback elektromos forgatónyomaték-elosztása (Torque Vectoring) minden egyes út során még színvonalasabb menettulajdonságokról gondoskodik. Élvezze sportos irányíthatósági tulajdonságait, fokozott menetdinamikai képességeit és különösen biztos uralhatóságát – szinte bármilyen útfelületen és csaknem mindenfajta időjárási viszonyok mellett. Érzékelők felügyelik folyamatosan a pillanatnyi menethelyzetet, a rendszer pedig ezek adatai alapján – valamint a személyes vezetési stílust is tekintetbe véve – osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között. Mindemellett a kerekenkénti forgatónyomaték-szabályzás technikája is rendelkezésre áll, amely szinte alig érzékelhetően fékezi szükség esetén a kanyar belső ívén gördülő első kereket, így előzve meg a hajtásból eredő megcsúszás (kipörgés) jelenségét, illetve még agilisabb és semlegesebb irányíthatósági tulajdonságokat biztosítva.

Egyértelműen sportos – a formavilág

Az Audi e-tron S Sportback izmos és sportos dizájnja progresszív formai nyelvezetünk legújabb megfogalmazása. Hátrafelé ereszkedő tetővonala és kerekeit kiemelő, erőteljes kontúrjai különösen mély benyomást keltő fellépést kölcsönöznek számára, dizájnját pedig világosszürke, nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsa adaptálja immár az elektromos korszakra.

Gyorsan megy, gyorsan tölt

A WLTP-ciklus szerinti, egy teljes töltéssel kínált akár 370 kilométeres hatótávján az Audi e-tron S Sportback2 mindvégig gyorsaságával is meggyőzőnek bizonyul, ám álló helyzetben sem veszít tempójából, a gyorstöltő-állomásokon (High Power Charging) ugyanis mintegy 30 perc alatt tölthető fel ötről nyolcvan százalékra a tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-kupé akkumulátora. Otthonában Ön kényelmesen, az e-tron kompakt töltőrendszerrel töltheti, útközben pedig az e-tron töltőszolgáltatásnak (e-tron Charging Service) köszönhetően Európa akár 155 ezer töltőpontja segítségével őrizheti meg mobilitását.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

https://akonczingatlanok.hu

forrás:

https://audi.mediacenter.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük