Az új Audi e-tron GT bemutató

Olyan Audi, mint még soha!

Az új Audi e-tron GT

Olyan Audi, mint még soha: és mától már az e-tron GT Európában kapható a kereskedőknél. 

A teljesen elektromos Gran Turismo kétféle modellben kapható, mindkét esetben összkerékhajtással. 

Audi e-tron GT quattro 2- ként Németországban 99 800 euróba kerül. Az RS e-tron GT 1 138 200 eurótól szerepel az árlistában.

Az Audi e-tron GT quattro 2  és az RS e-tron GT 1  segítségével a négy gyűrű utat mutat az elektromos mobilitás érzelmi, rendkívül izgalmas jövőjéhez. A négyajtós kupé újraértelmezi a klasszikus Gran Turismo koncepciót: kialakítása kifejező, a technológia forradalmi. 

Két erőteljes elektromos motor – az egyik az első tengelyen, a másik a hátsó tengelyen – biztosítja a kiváló elektromos összkerékhajtást. Az Audi e-tron GT quattro-ban együtt 350 kW (476 LE) és 630 Nm nyomatékot szállítanak, az RS e-tronbanA GT teljesítménye 440 kW (598 LE) és 830 Nm. 84 kWh (nettó) energiatartalmával a lítium-ion akkumulátor 488 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé; 800 voltos technológiájának köszönhetően az akkumulátor különösen gyorsan feltölthető. 

Ennek eredményeként az Audi e-tron GT quattro 2  és az RS e-tron GT 1  is hangsúlyos mindennapi és távolsági alkalmasságukkal.

Az RS e-tron GT 1  az Audi új elektromos lándzsahegye – 3,3 másodperc alatt száguld 0 és 100 km / h között, és eléri a 250 km / h maximális sebességet. Alváza olyan funkciókat tartalmaz, mint az adaptív háromkamrás légrugózás és az elektronikus vezérlésű differenciálzár a hátsó tengelyen. A tárcsákon lévő volfrám-karbid bevonat tovább növeli a fékrendszer teljesítményét, az e-tron sporthang akusztikusan állítja be a műalkotást. 

Mindezek a tulajdonságok elérhetők az Audi e-tron GT quattro 2 esetében is elérhető. Mindkét modell opcionálisan kapható akár 21 hüvelyk átmérőjű kerekekkel, összkerék-kormányzással, Matrix LED fényszórókkal Audi lézerfénnyel és üléshuzatokkal, amelyek nagy részét újrahasznosított anyagot tartalmazzák.

Az e-tron GT ma kerül forgalomba

A tisztán elektromos meghajtású Gran Turismo február közepén került forgalomba – azóta már számos előrendelés érkezett. A szállítások ma kezdődnek az EU 27 piacán, valamint az Egyesült

Királyságban. Németországban az e-tron GT quattro 2  99 800 eurótól, az RS e-tron GT 1  138 200 eurótól kerül az árjegyzékbe.

A piaci bevezetéssel egyidejűleg az Audi a globális márkakampány következő fejezetét mutatja be májusban a „Jövő egy hozzáállás” mottóval, és ezzel kiemeli a négy gyűrű útját a fenntartható prémium mobilitás jövőjébe. A színész és producer, Tom Hardy, a márka hosszú nagykövete osztja az Audi szenvedélyét a fenntarthatóság, a dizájn és a teljesítmény iránt, amelyet az Audi RS e-tron GT 1 testesít meg. 

A kísérő „Passion Creates Progress” tévésávot egy olyan innovatív technológia felhasználásával készítették, amely valós időben és fenntartható módon teszi lehetővé a virtuális környezetet. Az érdeklődők további kampányelemeket találhatnak az interneten . 

Az Audi e-tron a legkeresettebb prémium elektromos autó

Az e-tron GT bevezetésével az AUDI AG folytatja átalakulását a fenntartható prémium mobilitás szolgáltatójává. 2020-ban a négy gyűrű messze a legnagyobb elektromos járműgyártó volt a három német prémium márka között. Az Audi e-tron  és az e-tron Sportback sikeres modellek  79,5 százalékos növekedést regisztráltak az előző évhez képest, 47 324 darabot szállítottak az ügyfeleknek. Világszerte az Audi  e-tron  a legjobban eladott elektromos jármű, amelyet egy német prémium gyártó kínál, Norvégiában pedig még a legkeresettebb modell volt 2020-ban.

Az Audi programban az összes típussorozat több mint 80 százaléka tisztán elektromos vagy villamos meghajtással rendelkezik, ideértve a plug-in hibrid hajtásokat (PHEV) és az enyhe hibrid rendszereket (MHEV). Az e-offenzíva pedig továbbra is felgyorsul: A folyó évben az Audi háromról hétre növeli teljesen elektromos modelljeinek (BEV) számát. 

A vállalat több mint 20 teljesen elektromos modellt tervez, és 2025-ig tovább bővíti PHEV portfólióját.

Téma szakértő és a cikket írta:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://audi-mediacenter.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük