Az új Audi A8 belseje kiváló minőségű élményt kínál

Avagy mit is jelent ma a legújabb érzelmi prémium mobilitás

Az új Audi A8 belseje kiváló minőségű élményt kínál

Avagy mit is jelent ma a legújabb érzelmi prémium mobilitás

Változnak a potenciális A8-as ügyfelek igényei. Érzelmes és kényelmes mobilitási élményekre vágynak, amelyek illeszkednek egyéni életmódjukhoz. Az olyan értékek, mint az idő, a tér és az egyéni döntések egyre fontosabbá válnak. Ugyanakkor a jármű hagyományos erősségei továbbra is fontosak – a vezetési élménytől a kiváló minőségű anyagokig. Az átdolgozott Audi A8-ban a prémium koncepciót mindenekelőtt az érzelmes és kényelmes belső élmény határozza meg, új és bevált technológiákkal párosítva.

A mai autóknak zökkenőmentesen kell illeszkedniük a felhasználó mindennapi életébe, és mindenkor meg kell felelniük a lehető legtöbb szükségletnek. ebben az összefüggésben a sokoldalú és kényelmes belső tér egyre fontosabbá válik. A gyártók jól teszik, ha részletesen elemzik a luxusszegmens egyre heterogénebb célcsoportjait. A belső tér kialakításánál olyan szempontok állnak a lista élén, mint a kényelem, a vezérlési logika, az infotainment, vagy a felhasznált anyagok minősége és fenntarthatósága.

Kényelem plusz biztonság: pihenőülés és digitális mátrix LED fényszórók

A belső térnek minden érzékszervre hatónak kell lennie, és természetesen kényelmesnek kell lennie. Emellett a luxusszegmens vásárlói elvárják tőlünk, hogy a legújabb technológiákat kínáljuk, különösen a biztonság, a világítás és az infotainment területén” – mondja Peter Dlab, az Audi A8 műszaki projektmenedzsere szerint. Az egyik példa az A8 L888Audi A8 L hátulján található pihenőülés: Kombinált üzemanyag-fogyasztás l/100 km-ben: 10,8–8,2 (21,8–28,7 US mpg); Kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 248–187 (399,1–300,9 g/mi)))), amely számos beállítási lehetőséget és lábtámaszt kínál az első utasülés háttámláján. Az utasok különböző mértékben felmelegíthetik és masszírozhatják a talpukat. A levegőminőségi csomag javítja a levegő minőségét a járműben. A négyzónás automata klímaberendezés kombinált szűrője megfogja a legtöbb gázt és részecskét. Hozzájárul az allergének és mikroorganizmusok ártalmatlanná tételéhez is. Ezek tehát olyan szolgáltatások, amelyek munkára és pihenésre egyaránt inspirálják az utasokat.

A frissített Audi A8-ban a digitális Matrix LED fényszórók DMD technológiát használnak – a DMD a digitális mikrotükör eszközt jelenti. Mindegyik fényszóró körülbelül 1,3 millió mikrotükörrel rendelkezik, amelyek egy különösen erős LED fényét apró pixelekre bontják. Ez lehetővé teszi a nagy pontosságú és felbontású vezérlést. Az autópályák sáv- és tájékozódási világítása olyan fényszőnyeget bocsát ki, amely különösen erősen világítja meg a vezető saját sávját. Mindenekelőtt ez az irányjelző lámpa segít a vezetőknek intuitív módon a sávjukban maradni útépítéseken. A továbbfejlesztett A8 alapfelszereltségéhez tartozik a digitális OLED hátsó lámpák is. Az OLED az organikus fénykibocsátó diódát jelenti.

Az asszisztensrendszerekkel együtt a kombinált hátsó lámpák közelségérzékeléssel rendelkeznek – ha a többi közlekedő hátulról két méteren belül közelíti meg az álló A8-at, az összes OLED szegmens automatikusan aktiválódik.

A piac megértése

Egy példa arra, hogyan reagál az Audi a piac sajátosságaira, az Audi A8 L Horch, Kína új zászlóshajója, amely a négygyűrűs márka legfontosabb értékesítési piaca. A presztízs- és állapotorientált jellemzőivel rendelkező származék az Audi progresszív luxuslimuzin megértését testesíti meg, maximális ügyfélközpontúsággal. A piac igényeinek pontos megértése és azok kielégítése érdekében az Audi világszerte intenzív piackutatást végez. Kínában például a jármű sofőrös limuzinként való jellemzői előtérbe kerülnek. A pekingi Audi Innovation Research (AIR) csapata felelős az ottani piaci tevékenységekért. A kínai vásárlók még jobban szeretik a technikai eszközöket és a kifinomult tervezési megoldásokat, mint a világ más részein élő vásárlók. Rendkívül nagy az igény a testreszabható digitális eszközök és szolgáltatások iránt. A gyorsaság elengedhetetlen a megoldások megtalálásához.

Az A8 továbbra is a zászlóshajó

Egy dolog teljesen világos: az A8 az a jármű, amely az Audi innovációjának hajtóereje” – mondja Oliver Hoffmann, az igazgatótanács műszaki fejlesztésért felelős tagja. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindig először az A8-ban, majd más sorozatokban és szegmensekben is bemutassuk a legújabb technológiát.

Az a megközelítés, amelyet ennek az autónak a gyártásában alkalmazunk, kisugárzik portfóliónk többi részébe is. Ennek az az oka, hogy az ügyfelek igényei nem csak a luxuskategóriában sokfélék és igényesek. A kompakt osztályban is meg kell különböznünk a versenytársaktól. „

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://audi-mediacenter.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük