Az új Audi A7 Sportback

Avagy a második generációja egyedibb, mint valaha?

Az új Audi A7 Sportback

Avagy a második generációja egyedibb, mint valaha?

Az Audi RS 7 Sportback második generációja (kombinált üzemanyag-fogyasztás l/100 km-ben: 11,6–11,4 (20,3–20,6 US mpg); kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 265–261 (426,5–420,0 g/mi)) megérkezett, és egyedibb, mint valaha. Az Audi Sport most először kínálja a nagy teljesítményű Sportcoupé-t ötülésesként, sokkal szélesebb kerékjáratokkal és nagyobb teljesítménnyel, valamint megnövelt hatékonysággal.

Az RS 7 Sportback egy négyajtós, nagy teljesítményű, grand tourer formájú kupé a mi interpretációnk” – mondta Oliver Hoffmann, az Audi Sport GmbH ügyvezető igazgatója. „A mindennapi használatra még alkalmasabbá tevő finomításokkal, valamint hihetetlen teljesítményével egy rendkívüli sportkupé áll rendelkezésünkre azoknak az ügyfeleknek, akik szeretik, ha autóikat lenyűgöző dizájn jellemzi.”

Innovatív: a külső dizájn

Az új Audi RS 7 Sportback alacsonyan ül a talajhoz. A kiszélesedő kerékjáratok hangsúlyozzák a nagy teljesítményű modell látványosan sportos jellegét. Az észrevehető szélesség nem optikai csalódás – az első sárvédők 1950 milliméterénél (76,8 hüvelyk) a mérőszalagnak további 20 millimétert (0,8 hüvelyket) kell megnyúlnia az Audi A7 Sportback mindkét oldalán. Az RS-specifikus külső dizájn sajátos karaktert kölcsönöz az 5009 milliméteres (197,2 hüvelykes) RS 7 Sportbacknek. Az előlapon egy széles, lapos Single frame található, kontrasztos szegély nélkül. A hűtő védőrács RS-specifikus méhsejt szerkezetével és a jellegzetes légbeömlő nyílásokkal agresszív stílust ad. Az RS-specifikus küszöbök fekete betétekkel vizuálisan hangsúlyozzák a hangsúlyos előretolódást.

A hátsó részen elsöprő légterelő ajak és egy lámpacsík található, amely összeköti a fő hátsó lámpákat. 100 km/h (62,1 mph) sebességnél légterelő nyúlik ki a csomagtérajtóból.

Az RS kipufogórendszer mindkét oldalán nagy, króm színű ovális kipufogócsővel egy RS-specifikus lökhárító alatt helyezkedik el, hátsó diffúzorral. Az RS 7 Sportback alapfelszereltségként LED-es fényszórókkal rendelkezik, amelyek megvilágítják az utat a sötétben. Az opcionális RS-specifikus HD mátrix LED fényszórók Audi lézerfénnyel, sötét keretekkel és a LED-es hátsó lámpák dinamikus irányjelző lámpákkal vannak felszerelve.

V8 teljesítmény: a hajtásrendszer

4,0 TFSI az új Audi RS 7 Sportbackben (kombinált üzemanyag-fogyasztás l/100 km-ben: 11,6-11,4 (20,3-20,6 US mpg); kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 265-261 (426,5-420,0 g/mi) ) 441 kW (600 LE) teljesítményt és állandó 800 Nm (590 lb-ft) nyomatékot ad le 2050 és 4500 ford./perc közötti széles tartományban. A négyajtós kupé mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára (0-62,1 mph). A végsebesség 250 km/h-ról 280 km/h-ra (155,3 mph-ról 174,0 mph-ra) növelhető a dinamikus csomaggal, és akár 305 km/h-ra (189,5 mph) is a dinamikus csomaggal. A négyliteres motor testes és sportos V8-as hangzást produkál, amelyet a vezető az Audi drive select dinamikus kezelési rendszerével állíthat be. Az enyhe hibrid rendszernek (MHEV) és a 48 voltos fő fedélzeti elektromos rendszernek köszönhetően a V8-as hajtómű a maximális teljesítményt nagy hatékonysággal ötvözi. A cylinder on demand (COD) rendszer egy másik fegyver a jármű fegyvertárában, ha a hatékonyságról van szó.

Agilitás, amint elhagyja a gyárat: a felfüggesztés

Az új Audi RS 7 Sportback alapfelszereltségként RS adaptív légrugózással és szabályozott lengéscsillapítással érkezik. Kifejezetten az RS-hez hangolták, és most lehetővé teszi, hogy a grand tourer 305 km/h (189,5 mph) végsebességet érjen el a dynamic plus csomaggal. A légrugózás három különböző üzemmód között állítható. Az RS sport légrugózás markáns dőlésszöge szabad választást tesz lehetővé a hosszú távú kényelem és a nagy teljesítmény között. Alternatív megoldásként elérhető az RS sportfutómű plusz dinamikus menetszabályzóval (DRC) integrált dőlés- és dőléskompenzációval. Acélrugókkal és három fokozatban állítható lengéscsillapítókkal működik, amelyek elektronika használata nélkül, késleltetés nélkül ellensúlyozzák a jármű karosszériájának mozgását. Acélrugókat és három irányban állítható lengéscsillapítókat használ.

Sportos és futurisztikus: a belső tér

A formanyelv az új Audi RS 7 Sportback pilótafülkéjében (kombinált üzemanyag-fogyasztás l/100 km-ben: 11,6-11,4 (20,3-20,6 US mpg); kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 265-261 (426,5-420,0 g) /mi)) a feszes, inas felületeket világosan meghatározott kontúrokkal kombinálja. Rengeteg hely áll a vezető és az utas számára, a fekete burkolatú belső architektúra pedig zökkenőmentes átmenetet biztosít a futurisztikus felhasználói felületre. A felső MMI érintőképernyős kijelző az infotainment opciók széles skáláját nyitja meg, az alsó kijelző pedig klímaszabályozást kínál. A lapos fenekű RS sportbőr kormánykerék új, nagy, RS-specifikus alumínium váltófülekkel többfunkciós gombokkal rendelkezik, beleértve az új Audi drive select RS1 és RS2 üzemmódokat is. Az Audi virtual cockpitben található speciális RS kijelzők további utazási és járműadatokat szolgáltatnak. A sebességváltó lámpa kijelzője felszólítja a vezetőt, hogy váltson magasabb fokozatba, ha elérte a fordulatszám-határt. Az opcionális head-up kijelző számos RS-specifikus információt is megjelenít.

A rombuszmintás és RS dombornyomásos RS sportülések alapfelszereltségként vannak felszerelve. Egy még sportosabb opció is elérhető a perforált Valcona bőrrel borított RS sportülések formájában, amelyek méhsejtmintával és RS dombornyomással rendelkeznek. Az Audi Sport első ízben kínálja az RS 7 Sportbacket háromüléses hátsó paddal. A nagy teljesítményű Sportback számára az Audi Sport a kényelmi, csatlakoztathatósági és vezetőt segítő berendezések széles skáláját kínálja. A modell 2019 szeptemberében kerül forgalomba. Az RS 7 Sportback első szállítmányai 2019 decemberében érkeznek meg a márkakereskedők bemutatótermeibe. Az alapár 121 000 euró lesz.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://audi-mediacenter.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük