Audi grandsphere koncepció

Avagy első osztályon a jövőbe

Világpremier – Audi Grandsphere

A közúti magánrepülőgép – Az IAA 2021 -en az Audi bemutatja az Audi grandsphere koncepció tanulmányát. Az első osztályú repüléshez hasonlóan az 5,35 m (17,6 láb) hosszú grandsphere szedán egyesíti a privát utazás luxusát a legnagyobb kényelemben az átfogó fedélzeti élménykínálattal párosítva. A 4. szintű automatizált vezetés a szabadság új dimenzióit teszi lehetővé: ebben az üzemmódban a belső tér tágas élmény gömbbé változik a kormánykerék, pedál vagy kijelző nélkül. Az első ülések pedig első osztályú társalgóvá válnak, maximális térrel, szabadabb kilátással és hozzáféréssel a holisztikus digitális ökoszisztéma minden funkciójához, amely az Audi grandspherebe épült.

A várakozásoktól korábban, pár nappal az IAA müncheni rendezvénye előtt már felfedte az Audi a szeptember elején bemutatott Sphere sorozat következő tagját, ami a Grandsphere nevet kapta.

A sorozat azért is igazán érdekes, mert ezen három tanulmányautón keresztül mutatkozik meg az, hogy az Audi miként képzeli el a közeljövő négykarikás elektromos autóit. Az első bemutatkozó néhány hete a Skysphere volt, ami egy nyitott tetejű GT. A márka szerint a Skysphere üzenete a vezetés élvezetésről szól, míg a most bemutatott Grandsphere inkább már a az utazás izgalmáról, a kényelmes suhanásról, luxus környezetben.

Az Audi szerint azonban nem is elsősorban a külsőségek a fontosak a Sphere-trió kapcsán, hanem maga az önvezető autó. Mint fogalom megjelenése a közeljövő mobilitásában. A trió mindegyik tagja hangsúlyosan jeleníti meg a felkészülést a 4-es szintű önvezetés beépülésébe a mindennapi élet momentumaiba. Az azonban már biztos a koncepció láttán, hogy az Audi igyekszik ide is átemelni az úgynevezett Single frame elemet. Ami itt a hűtőrács össze nem téveszthető formáját jelenti.

Rákanyarodva az utastérre, rögtön láthatjuk, hogy a bevezetőben említett prémium élettér miként kel életre az Audi tervezői szerint. Mindenhol kiváló minőségű anyagok és a legkorszerűbb technológiák veszik körbe az autó utasait.

Végül említést kell tennünk az autó technikai tudásáról és a főbb paraméterekről is. Utóbbiak eddig két adatban merülnek ki, ami az 5,35 méteres hosszúsága az autónak, valamint a 2+2 ülés jelenléte. Ami minden utasnak a lehető legnagyobb komfortot hivatott biztosítani.

Az autóban szereplő technikáról is tett említést az Audi. Ezek 530 kW (710 LE) teljesítményről, 960 Nm nyomatékról beszélnek, amivel az autó 4 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/h gyorsulást. Köszönhetően az ezt megengedő két elektromos motornak.

A Grandsphere a VW Csoport PPE padlólemezére épült, melyben egy 120 kWh kapacitású akkupakk lakik, ezzel válik elérhetővé a 750 km WLTP hatótáv. A töltéssel sem lesz gond, mert az adatlap 270 kW teljesítményű töltésről beszél, 800 V-os rendszerfeszültség mellett. A nagyközönség pár nap múlva élőben is megtekintheti a Grandsphere-t az IAA-n, Münchenben.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://audi-mediacenter.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük