Alfa Romeo Giulia és Stelvio GT Junior

Avagy az élet szerelmesei olasz módra

Alfa Romeo Giulia és Stelvio GT Junior

Avagy az élet szerelmesei olasz módra

Az ikonikus GT 1300 Junior – a „Swinging Hatvanas” évek megtestesítője – most új életre kelt az új, exkluzív Giulia és Stelvio GT Junior különleges sorozatban.

Az Alfa Romeo GT 1300 Junior stílusikonként és egy olyan korszak szimbólumaként született, ahol a társadalom újjáélesztésének vágya volt a fő mondanivaló. A filmekben és reklámokban bemutatott GT 1300 Junior a sportosság és a jellegzetes dizájn ideális funkciójával társult.

Időtlen értékek keltek életre ebben az exkluzív különleges sorozatban, amelyet a Lipari Ocher szín hangsúlyoz, erősen karakteres árnyalat, amely az Alfa Romeo -ra jellemző kromatikus merészségre emlékeztet.

Az Alfa Romeo tovább tiszteli páratlan történelmi örökségét azáltal, hogy bemutatja az új Giulia és Stelvio GT Junior különleges sorozatot, amelyet az 1960 -as évek ikonja, a GT 1300 ihletett. Az exkluzív Limited Edition a „Veloce” felszereltségi szintre épül a legsportosabb a felállásban. Külseje lenyűgöző Lipari Okkerszínű, amelyet az „Old Timers” néven ismert árnyalatok ihlettek: a márka jellegzetes öröksége és tipikus merészsége az erősen karakteres árnyalatok kiválasztásában. A sportos minimalizmus árnyalatának köszönhetően a belső térben elektromosan állítható bőrülések, jellegzetes „GT Junior” hímzés található az első fejtámlán, valamint különleges varrások. Figyelemre méltó jellemzők a műszerfalon: a stílusos GT 1300 Junior minta és az 1960 -as évek sziluettje.

Ezzel befejeződött az olasz márka sikeres bevezetésének triptichonja: néhány hónapon belül a GTA/GTAm májusban piacra dobott 500 darabja rendkívül gyorsan elfogyott, a Giulia és a Stelvio „6C Villa d” kiváló értékesítési teljesítményével együtt Este ‘. Az Alfa Romeo ezzel megerősíti páratlan képességét, hogy hosszú távú esztétikai és funkcionális választásokkal jellemezhető autókat hozzon létre, amelyek a naprakész modelleket inspirálják.

Giulia GT 1300 Junior: egy korszak megtestesítője

Az exkluzív különleges sorozatot a márka egyik legikonikusabb modellje ihlette: a felejthetetlen GT 1300 Junior, amelynek közel 100 000 darabját gyártották az 1966 és 1976 közötti 10 év alatt.

A Giulia Sprint GT alapú, Bertone karosszériával és 89 LE motorral rendelkező GT 1300 Junior hamarosan a 60-as évek szellemét-az újjáéledést és a gazdasági fellendülést megtestesítő autóként-testesítette meg magát, amikor az álmok megvalósíthatóvá váltak, többek között hogy stílusos sportkocsit birtokoljon. Nem véletlen, hogy az Alfa Romeo akkori híres hirdetési állítása így szólt: „Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni” („napi győzelem a mindennapi autóban”).

A GT 1300 Junior lenyűgöző előfutára volt a szépség és a funkcionalitás közötti egyensúlynak, amely annyira jellemző az Alfa Romeóra, az időtlen dizájn nagykövete, könnyű, de erőteljes formákkal, készen arra, hogy kitörjön a korlátokból, akár egy sportoló.

Giulia és Stelvio GT Junior: időtlen szépség

Ugyanezek az értékek és jellemzők találhatók meg a Giulia és a Stelvio mai „GT Junior” limitált kiadásában, 210 lóerős, 2,2 literes turbódízel motorral vagy 280 lóerős, 2,0 literes turbó benzin változattal felszerelve 4 alumínium hengerrel és szénszálas hajtótengellyel, 8 sebességes automata sebességváltóval és Q4 négykerék-hajtással párosítva (RWD a 280 LE Giulia 2.0-nál is kapható). A merész Lipari Ocher mellett a Giulia és a Stelvio „GT Junior” külseje öt lyukú, könnyű, 21 ”-os könnyűfém keréktárcsát tartalmaz a Stelvio-n; 19 ”a Giulia -n. Az automata sebességváltó alumínium kormányoszlop -váltólapátjai alapfelszereltségben kaphatók, L2 ADAS rendszerekkel, hátsó parkolóérzékelőkkel, vezeték nélküli töltővel és automatikusan működtethető csomagtérajtóval, opcionális extraként.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://media.stellantis.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük