A világutazó Marco Polo Jr. naplója – második rész

Avagy indulj nyitott lélekkel és az élmény garantált lesz!

Kedves Olvasó!
 
Ismét jelentkezik utazásos rovatunk, még ebben a továbbra is, utazásilag minimum bizonytalannak nevezhető időszakban is.
 
Úgy gondoltuk, folytatjuk az előző gondolatmenetet, hiszen Marco Polo Jr. többször is járt a Spitzbergákon, s amellett, hogy ez a hely áll szinte legközelebb a szívéhez, onnan tud a leginkább olyat hozni, ami úgymond… egyedülálló, és érdekes. Aztán persze később más „világokba” is ellátogatunk, bízunk benne, azok is Olvasóink örömére, megelégedésére fognak szolgálni!
 
Érdeklődése középpontjában továbbra is a rapid, a sok országot, nagy távolságot meghazudtolóan hosszúhétvégés, mégis élményszerű, s nem luxus-utazások állnak. Tehát aki az utazásra újszerű, talán innentől – a covid miatt – „historikus” szemszögből is akarna tekinteni, nálunk megteheti.
Igen, azon is elgondolkodtunk, a covid utáni hónapokban-években mennyire lesz ez reprodukálható (akár csak annak, aki idő szűkében nem tudja hetekig a tengerparton, tradíciónak megfelelően süttetni a hasát), s mennyire lesz 1-1 ilyen utazás (visszatekintve rájuk), egyre hosszabb ideig, afféle „világrekord”.
 
Természetesen, ha valaki kíváncsi, hogy érdemes adott utazást „reprodukálni” (egyszer, csak…, ez is lehet egy rejtett cél), akkor lépjen kapcsolatba velünk, mi összekötjük az érdeklődőt Szerzőnkkel!
 
Tehát lássuk most egy olyan beszámolót, mely ismét 2-3 nap eseményeit sűríti. Most a Dánia->átszállás Stockholmban->Oslo->Spitzbergák->Oslo->Dánia útvonalat követhetjük le.
Van benne minden!
Gyönyörű látvány Fredericiából (Dánia egyik kis, de annál szebb tengerpartjáról), horgászélmények Middelfartból (minden hal túlélte az egyébiránt messze nem rendszeres sporthorgászatot), a koldingi „Miniváros” (élethű makettek Kolding városáról), botanikus kert kecskékkel és más állatfajtákkal, a dán életérzés ballagási ünnepséggel és pizzériával vegyítve, a világhírű síugró sánc Oslo-ban, egy népzenélő buszsofőr, Vigeland szoborparkja, kajakos kaland egy brazil családdal a Spitzbergákon, szánhúzó kutyák futtatása („karbantartása”) nyáron, lovaglás Longyearbyen reptere mellett, gyorshajókázás Ny-Olesund (ahol legészakibb ember alkotta építmények találhatók) jégtáblái felé, majd onnan visszafordulva, a világ legészakibb templomáig (ahol hálát lehetett adni azért, hogy ezt a lényegében 3, sűrített napot ép bőrrel megúszta az utazó).
 
Jó szórakozást kívánunk mindezzel mindazoknak, akik kedvelik az utazást, a kalandokat, természetet, az állatvilágot, a művészetet, a fotózást, vagy csak egyszerűen egy kis kikapcsolódásra vágynának! Illetve akik minimum azt megtekintenék, miként lehet a legészakibb vizeken is, profin kifogni egy pezsgősüveg dugóját.
 
Használati utasítás az Albumhoz: 
 
1. A következő linkre: 
 
2. Szinte minden képre kattintva látható lesz egy „komment”, miután a jobb alsó sarokban megjelenő számra kattintottunk. Ezt feltétlen érdemes elolvasni, akár időrendi sorrendben, az első képnél kezdve, a konktextus, s olykor a művészi élmény mellett a jó szórakozás fenntartása végett.
Érdemes időrendben, azaz jobbra lapozva haladni (akár az egérrel, akár a jobb nyíllal), mivel így nem kell egyenként nyitogatnunk a kommenteket, korhatáros „mesekönyvként” lapozhatjuk az Albumot, s tárul elénk a történet.
 
3. Persze arra is lehetőség van, hogy csak a képeket nézegessük (kicsiben/nagyban), de akkor eleshetünk egy plusz élménytől. 🙂
 
Utastársi üdvözlettel:

Marco Polo Jr.
Média Carousel képek:
pixabay.com, stock.adobe.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük