A vadonatúj Toyota Corolla Cross

Avagy sikerül tovább bővíteni a Toyota kínálatát a rendkívül versenyképes C-szegmensben?

A vadonatúj Toyota Corolla Cross

Avagy sikerül tovább bővíteni a Toyota kínálatát a rendkívül versenyképes C-szegmensben?

Vadonatúj Corolla Cross – a világ legkeresettebb SUV-változata

  • Az első Toyota, amely az 5. generációs öntöltő, full hibrid, FWD (első) vagy AWD-i (intelligens összkerékhajtás) hajtáslánccal rendelkezik

  • Új multimédiás infotainment rendszer csatlakozási funkciók széles skálájával és a Toyota első 12,3 hüvelykes digitális kombi mérőjével.

  • Magas szintű biztonság a T-Mate-tel: a Toyota Safety Sense legújabb generációjának kombinációja, beleértve az új vészleállító rendszert, valamint további aktív vezetést és parkolást segítő fejlett rendszereket

  • Befejezi a Toyota SUV-kínálatát, és immár a legszélesebb választékot kínálja vásárlóinak az európai piacon

  • Támogatja a vállalat azon törekvését, hogy 2025-ig 400 000 eladást érjen el – ami Európa legversenyképesebb autóipari kategóriájának 9%-os piaci részesedésének felel meg.

BEVEZETÉS

A vadonatúj Toyota Corolla Cross először hozza el a C-szegmens SUV terét, praktikumát, valamint erős és szilárd dizájnt a világ legkelendőbb modelljéhez. Az új SUV nemcsak a Corolla családját teszi teljessé – a ferdehátú, a Touring Sports és a szedán mellett, hanem a Toyota SUV-kínálatát is, amely immár az európai piac legszélesebb választékát kínálja vásárlóinak. A Toyota TNGA filozófiájára épülő Corolla Cross a legújabb GA-C platformfejlesztéseket tartalmazza, amely továbi előnyökkel járnak a jármű stílusában, csomagolásában, technológiájában és menetdinamikájában egyaránt.

TERVEZÉS ÉS MÉRETEK

Az új Toyota SUV erőteljes, robusztus stílusát kifejezetten az európai piacra szabták, a fényszórók és a hátsó lámpák egyedi kombinációjával, amely kiegészíti a dupla trapéz alakú első hűtőrácsot, a kiszélesedő, háromdimenziós sárvédőket és a városi strapabíró SUV kúpos utasterét. A Corolla Cross 4460 mm hosszú, 1825 mm széles, 1620 mm magas, tengelytávja pedig 2640 mm. A rendkívül versenyképes európai C-SUV szegmens középpontjában a Toyota C-HR és a RAV4 között helyezkedik el, és a kisgyermekes aktív családok számára nélkülözhetetlen kényelmet, praktikusságot és sokoldalúságot kínál.

A belső tér minden utas számára kiemelkedő kilátást, bőséges fej- és lábteret az első és hátsó üléseken, nagy hátsó ajtónyílásokat, megnövelt fényerőt és a panorámás napfénytető által nyújtott tágasság érzetét kínálja. A raktér a könnyen hozzáférhető alacsony peremmagasságot és a széles ajtónyílást egyesíti, ami kényelmessé teszi nagy tárgyak, például babakocsi vagy kerékpár berakását.

ÚJ 5. GENERÁCIÓS HIBRID RENDSZER

A Corolla Cross az első olyan Toyota modell világszerte, amely az új ötödik generációs hibrid rendszer előnyeit élvezi. A Toyota 5. generációs, öntöltő, full hibrid FWD (első-) vagy AWD-i (intelligens összkerékhajtás) hajtáslánca elődjére épít, nagyobb nyomatékkal, nagyobb elektromos teljesítménnyel, nagyobb hatékonysággal és nagyobb vezetési élvezettel. A transaxle-t újratervezték az új kenő- és olajelosztó rendszerekkel együtt, amelyek alacsony viszkozitású olajat használnak. Ez hozzájárul a hatékonyság és a teljesítmény javulásához a csökkentett elektromos és mechanikai veszteségeknek köszönhetően. A Li-ion akkumulátorok legújabb fejlesztéseit tartalmazó új akkumulátorcsomag rendszer erősebb és 40%-kal könnyebb, mint korábban. Mind a motor, mind a motor teljesítménye javult, ami több mint 8%-os teljes rendszer teljesítmény növekedést eredményezett. Az FWD 2,0 literes hibrid hajtáslánc 146 kW/197 LE teljesítményt ad, és 8,1 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára.

Az AWD-i változat egy további, erőteljes villanymotorral rendelkezik a hátsó tengelyen, amely kiváló 30,6 kW teljesítményű. A hátsó motor automatikusan bekapcsol, hogy nagyobb tapadást, vezetési magabiztosságot és nyugalmat biztosítson alacsony tapadású körülmények között. Az így felszerelt AWD-i Corolla Cross megosztja az FWD változat gyorsulási teljesítményét.

Az 5. generációs hibrid rendszer vezethetősége is tovább fejlődött. A rendszer most még lineárisabb, kiszámíthatóbb és gyorsítás közben is szabályozható, a jármű sebessége pedig jobban illeszkedik a motor fordulatszámához, hogy intuitívabb és természetesebb vezetési élményt nyújtson. Ezt úgy érték el, hogy újrakalibrálták a kapcsolatot a vezető gázpedál bevitele és a hajtáslánc tényleges reakciója között.

FEJLETT TECHNOLÓGIÁK

Számos fejlett technológiával szerelik fel a vadonatúj Corolla Cross-t. A legújabb multimédiás technológiát alkalmazó továbbfejlesztett HMI (Human Machine Interface) előnyeit élvezi, az európai specifikus műszerfali elrendezés pedig egy teljesen új, több konfigurációs, 12,3 hüvelykes digitális vezetőfülkét és egy 10,5 hüvelykes központi multimédiás kijelzőt tartalmaz.

A 12,3 hüvelykes digitális kijelző teljesen új hardvert és szoftvert tartalmaz. A szegmensben a legnagyobb, maximális teret kínál a tartalom számára, széles rugalmasságot, valamint olyan testreszabási és személyre szabási lehetőségeket, mint az üzemanyag-fogyasztás, a hibrid rendszer működése és a navigáció.

Az új, gyorsabb processzorral a legújabb nagy felbontású, 10,5 hüvelykes érintőképernyős multimédiás információs rendszer vezeték nélküli Apple CarPlay és vezetékes Android Auto csatlakozást, valamint Toyota Smart Connect csomagot kínál.

Az ügyfelek most megtapasztalhatják a felhőnavigáció, a közúti események, a hangügynök és az éteren keresztüli frissítések nyújtotta kényelmet. Ezenkívül a MyT App összekapcsolt szolgáltatásai közé tartozik a vezetési elemzés, az autó helymeghatározása, és még a távirányító funkciók is, például a klíma ütemezése és az ajtózárak.

BIZTONSÁG

Végül a vadonatúj Corolla Cross T-Mate-tel van felszerelve, amely a legújabb generációs Toyota Safety Sense csomagot más aktív vezetést és parkolást segítő rendszerekkel ötvözi, hogy ne csak könnyebbé és biztonságosabbá tegye a vezetést, hanem védje is a járműben ülőket. mint a többi úthasználó különböző forgatókönyvekben.

Az ütközés előtti rendszer első ízben kínál gyorsuláscsökkentést kis sebességnél és kereszteződésbe való bekapcsolás-asszisztenst, valamint továbbfejlesztett szembejövő forgalom érzékelést és kereszteződés-kanyarodási asszisztenst.

További új Toyota Safety Sense funkciók közé tartozik az Emergency Driving Stop System (EDSS) és az Over The Air (OTA) frissítések, amelyek naprakészen tartják a funkciókat, és újakkal egészítik ki a jármű élettartamát. Ezen kívül fejlesztések történtek a teljes sebességtartományú adaptív sebességtartó automatikán (FSR ACC), valamint a sávkövetési asszisztens (LTA) és az útjelzőtábla-asszisztens (RSA) rendszeren is.

A T-Mate vezetési támogatást kínál: Holttér-figyelő (BSM) biztonsági kilépési asszisztenssel (SEA), automatikus távolsági fényszórórendszer (AHB), parkolási segítség a Toyota Teammate Advanced Park-kal, panorámanézet-figyelő (PVM), hátsó keresztirányú forgalom. Figyelmeztetés automatikus fékezéssel (RCTAB) és intelligens távolsági szonárral (ICS).

Az új Corolla Cross nagy merevségű GA-C platformjához még magasabb szintű passzív biztonságot hozzáadva az új első középlégzsákot úgy tervezték, hogy oldalirányú ütközés esetén megakadályozza, hogy az első ülésen ülők érintkezzenek egymással.

1966-os bemutatása óta több mint 50 millió Corollat ​​adtak el világszerte. Az új Corolla Cross tovább erősíti a Toyota jelenlétét a C-szegmensben, és támogatja a vállalat 2025-ig 400 000 eladásra vonatkozó ambiciózus célját, ami Európa legversenyképesebb autókategóriájában 9%-os piaci részesedésnek felel meg.

A tágas SUV praktikumával és a legfejlettebb hibrid technológia, csatlakozási és biztonsági rendszerek dinamizmusával a vadonatúj Corolla-Cross segít a modern családoknak abban, hogy élvezhessék a napi kihívásokat.

Az ügyfelek szállítása a piacoktól függően 2022 őszén kezdődik.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://newsroom.toyota.eu

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük