A vadonatúj Toyota bZ4X világpremierje

Avagy a Toyota első speciálisan tervezett akkumulátoros elektromos járműve (BEV)

A vadonatúj Toyota bZ4X világpremierje

Avagy a Toyota első speciálisan tervezett akkumulátoros elektromos járműve (BEV).

Az első modell a Toyota új bZ – a Zero-n túli – al márkájában.

Kényelmes, tágas és autentikus SUV, új összkerékhajtási rendszerrel, világszínvonalú képességekkel.

Kivételes akkumulátor minőség és tartósság a Toyota negyedszázados villamosított jármű mérnöki tapasztalatán alapul.

Az európai premier december 2-án lesz, ezt követi az online ügyfél előfoglalások elindítása is!

Tervezésében és technológiájában hű az év elején bemutatott koncepció elődhöz, a gyártásra kész bZ4X az első olyan modell, amelyet a Toyota teljes egészében BEV-ként fejlesztett ki. Ez az első olyan autó, amely a cég új, BEV dedikált platformjára épül. Az e-TNGA filozófiája alapján ezt a Subaru és a Toyota közösen fejlesztette ki. Az akkumulátoregységet az alváz szerves részeként, a jármű padlója alatt beépítve az alacsony súlypont, a kiváló első/hátsó súlyegyensúly és a karosszéria nagy merevsége a kiváló biztonság, vezetés és kezelhetőség érdekében.

A bZ4X egy tágas, kényelmes SUV, új összkerékhajtási rendszerrel rendelhető, amely kategóriánként vezető terepen kezelhetőséget és teljesítményt biztosít, külön villanymotorral minden tengelyhez. Letisztult és erőteljes külső kialakítása egyaránt tükrözi a fejlett BEV-tulajdonságait és SUV-státuszát, és új, márka meghatározó „kalapácsfejű” elülső formát mutat be, közvetítve az autó erős kiállását.

A Toyota az elektromos járműakkumulátor-technológia terén szerzett közel 25 éves tapasztalatára támaszkodott, hogy a bZ4X-et meghajtó lítium-ion egység világelső minőségét, tartósságát és megbízhatóságát biztosítsa. Az akkumulátor várhatóan 10 év vezetés után is az eredeti teljesítmény 90%-án fog működni*.

(*Célértékek a fejlesztés során. A használati időtartamot és a futásteljesítményt 10 évnek vagy 240 000 km-nek (150 000 mérföldnek) feltételezzük, attól függően, hogy melyik a rövidebb.)

Teljesen feltöltött akkumulátorral a várható hatótáv több mint 450 km (változattól függően, a pontos adatok később megerősítésre kerülnek). A bZ4X fejlett technológiai funkciókat is kínál, beleértve a napelemes tetőt, amely segíti az akkumulátor töltését vezetés közben vagy parkolás közben, valamint a harmadik generációs Toyota Safety Sense-t új és továbbfejlesztett aktív biztonsági és vezetőtámogató rendszerekkel.

A bZ4X európai premierje december 2-án lesz, közvetlenül a dedikált online foglalási szolgáltatás megnyitása előtt azon ügyfelek számára, akik az elsők között szeretnék megszerezni az új modellt.

Design – külső

A Toyota egy karcsú és robusztus dizájnt készített a bZ4X-hez, amely egyaránt megfelel a modern városi életnek és a vidéknek, ötvözi a BEV fejlett megjelenését a SUV eredeti tulajdonságaival. Az elülső megjelenés elegáns, és elkerüli a felesleges díszítést. Jellemzője az új, márkameghatározó „kalapácsfej” forma, jellegzetesen vékony fényszóróegységekkel, valamint az első sarkokra helyezett hangsúly, amely közvetíti az autó erős kiállását.

Oldalnézetben a sziluett karcsú, alacsony teljes magassággal, karcsú első oszlopokkal és alacsony tengelyvonallal, amely tükrözi az új platformmal elért alacsony súlypontot. A kerékív díszlécek, a karosszéria sarkaiig kinyomott nagy kerekek (akár 20 hüvelyes átmérőig), valamint a vastag lengőpanelek kifejezik az autó autentikus SUV-jellegét. Hátul a dizájn fókuszában ismét az ívek hangsúlyozása áll, a jellegzetes hátsó lámpa pedig áthidalja a jármű szélességét.

A Toyota RAV4-hez képest a külső méretek szemléltetik az e-TNGA platformban rejlő tervezési előnyöket. Például a bZ4X teljes magassága 85 mm-rel alacsonyabb, a túlnyúlásai rövidebbek, a tengelytávja pedig 160 mm-rel hosszabb, mint a RAV4-é. A motorháztető vonala is 50 mm-rel csökken. Az általános mozgékonyságot a kategória első 5,7 m-es fordulási sugár tükrözi.

A dizájn olyan aerodinamikai elemeket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a nagy hatótávolsághoz, beleértve az első lökhárító sarkaiban mélyen elhelyezett nyílásokat, amelyek sima lég függönyöket alkotnak. A vékony alsó rács redőnnyel rendelkezik, amely igazodik a hűtőlevegő áramlásához az akkumulátorhoz, és segít csökkenteni a szélellenállást.

Design – belső tér

A belső tér kialakígását a „lagom” inspirálta – a svéd szó, amely valami olyasmit fejez ki, ami „pont megfelelő”. Ez itt tükröződik a kényelemben és a tágasságban, amelyek a nappali hangulatát kölcsönözik az utastérnek, a puha, szövött díszítőtextúrák, a selyemfényű részletek és a panorámatető által felerősített érzés.

A műszerfal vékony és alacsonyan van beállítva, ami növeli a nyitottság érzetét és a vezető előreláthatóságát. A „kezek a kormányon, a szemek az úton” elvet támogatja az emberközpontú pilótafülke, amelyben a hét hüvelykes TFT műszer és információs kijelző közvetlenül a vezető elülső szemvonalában, a kormánykerék vonala felett helyezkedik el, így a méter minimális szemmozgással megtekinthető.

A hosszú tengelytáv kategória első lábteret biztosít minden utas számára, valamint egy méteres távolságot az első és a hátsó utas csípőpontja között. Az állítható fedélzeti deszkával is bőséges raktér áll rendelkezésre; a hátsó ülésekkel akár 452 l.

Hatótáv és akkumulátor technológia

A hatótávolság kritikus szempont az elektromos járművek vásárlói számára, és a Toyota közel 25 éves tapasztalattal rendelkezik a nagy kapacitású akkumulátorok fejlesztésében, hogy a bZ4X ne csak a megtehető távolság tekintetében nyújtson nyugalmat, hanem megnyugtatás, hogy ez a képesség évről évre fenntartható. Az akkumulátorra vonatkozó fejlesztési céloknak megfelelően az akkumulátor teljesítményében csak csekély – körülbelül 10%-os – csökkenés várható 10 év vezetés vagy 240 000 kilométer alatt, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

A nagy sűrűségű lítium-ion akkumulátor 71,4 kWh kapacitással rendelkezik, amely várhatóan több mint 450 km-es hatótávolságot tesz lehetővé (a WLTP-mérőszámokra vonatkoztatva). A számadatok a verziótól függenek, és ebben a szakaszban, a jóváhagyás előtt ideiglenesek maradnak.

A hatékony és eredményes fűtési rendszernek köszönhetően, beleértve a hőszivattyút is, a megbízhatóság nulla alatti hőmérsékleten is megmarad, és a hatótávolság csak szerény mértékben csökken a versenytárs modellekhez képest. Hasonlóképpen, az akkumulátor gyorsan tölthető a biztonság és az élettartam feláldozása nélkül: egy 150 kW-os gyors töltő rendszerrel (CCS2) a 80%-os töltöttség körülbelül 30 perc alatt érhető el. 2022 negyedik negyedévétől új, 11 kW-os háromfázisú fedélzeti töltő lesz elérhető.

Az akkumulátor minőségének és tartósságának kulcsa a feszültség, áram és hőmérséklet többszöri monitorozása az egyes cellák szintjéről. Ha a rendszer rendellenes hőképződést észlel, a vezérlés automatikusan működésbe lép. Ellenintézkedéseket vezettek be az anyagromlás mérséklésére, és a gyártási folyamat során biztosítékok vannak, hogy megakadályozzák idegen anyagok bejutását az akkumulátorba. A Toyotában először vízhűtéses az akkumulátor.

Összkerékhajtás

A Toyota fejlesztő partnerével, a Subaruval együttműködve új BEV összkerékhajtási rendszert tervez, amely mindkét vállalat nagy AWD-örökségére épít. Ez növeli a biztonságot nehéz körülmények között történő vezetés során, és a bZ4X valódi, kategória első terepjáró képességét adja.

Az AWD modell külön 80 kW-os motorokkal rendelkezik, amelyek az első és a hátsó tengelyt hajtják. Az XMODE a különböző vezetési módokkal a hó/sár beállításával is kiválasztható a körülményekhez igazodva; mély hó és sár (20 km/h alatt); és Grip Control a keményebb terepvezetéshez (10 km/h alatt).

Napelemes tető

A bZ4X hatótávolsága maximalizálható egy opcionális napelemtető használatával. Ez nulla károsanyag-kibocsátással és költségmentesen rögzíti a napenergiát az autó meghajtó akkumulátorának töltéséhez szükséges áram előállításához. Akkor használható, ha az autó gyújtása be van kapcsolva, és a Toyota számításai szerint egy év leforgása alatt elegendő teljesítményt tud felhasználni 1800 km megtételéhez.

Új generációs Toyota Safety Sense

A bZ4X a harmadik generációs Toyota Safety Sense előnyeit élvezi, új és továbbfejlesztett funkciókkal, amelyek védelmet nyújtanak a gyakori baleseti kockázatok még szélesebb köre ellen. A járművezető partnereként működhet a mobilitási társadalom végső céljának megvalósításában: „nulla haláleset és sérülés a közlekedési balesetekben”.

A milliméteres hullámú radar és a monokuláris kamera érzékelési tartományának bővítésével az egyes funkciók teljesítménye javult. Az új funkciók közé tartozik az ütközés előtti rendszer kibővítése, amely felismeri a szembejövő és befelé haladó járműveket; kis sebességű gyorsulás elnyomása; és vészleállítási segítség.

Ezenkívül elérhető lesz egy új multimédiás rendszer, amely az OTA (Other-the-air) szoftverfrissítéseket tartalmazza.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://newsroom.toyota.eu

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük