Avagy a tavaszi bőrápolási feladatok – első rész

A tavasz kozmetikája

Avagy a tavaszi bőrápolási feladatok – első rész.

Sokan nem tudják, hogy az oly gyakran emlegetett tavaszi fáradtság kifejezés mit is takar valójában. Télen a szervezetünk tartalékaiból él, lassúbb működésre áll át.

A tavasz beköszöntével nagyobb az alvásigényünk, és a hosszú téli szomorkás időjárásnak köszönhetően hajlamosak vagyunk a depresszióra, kevésbé tudunk koncentrálni, és a teljesítőképességünk is csökkenhet. Szervezetünk nem tudja megfelelően követni a hirtelen bekövetkező felmelegedést és a felfokozott tempót. Kis segítséggel azonban felkészíthetjük szervezetünket az átállásra, megrövidíthetjük a tavaszi fáradtság idejét, és enyhíthetjük a tüneteket.

A vitaminokban szegény táplálkozás, a zord, téli időjárás, a fűtés, a kevés mozgás a friss levegőn, a napfény hiánya megviseli egész szervezetünket, így a bőrünket is. Sápadtabb, ellenálló képessége alacsonyabb, könnyebben keletkeznek rajta gyulladások, foltok, pattanások.

Tavasszal kiemelt fontosságú a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása, vitaminpótlása. Ha valaki nem jár rendszeresen kozmetikushoz, akkor tavasszal mindenképpen szakítson időt egy szakszerű kezelésre.

 

Tavaszi bőrápolási feladatok

Keringés fokozás

Bőrünk sokszor fehérebbnek, fakóbbnak tűnik, elsődleges feladat tehát a keringés fokozása, arcmasszázzsal illetve szaunázással. Szaunázás során az izzadás során a bőr könnyebben tisztul, és feszesebbé válik. Ezáltal fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, gondoskodik a megfelelő vérellátásról, és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Hámréteg eltávolítás

A száraz, elszarusodott felső hámréteg eltávolítása arcradír vagy peeling segítségével is megoldható, amelyet hetente egy-két alkalommal használhatunk. Kozmetikusunktól kérhetünk mikrodermabráziós kezelést. A kezelés során a bőr felhámját szemcsés anyagok segítségével ledörzsölik és az elszarusodott rétegek eltávolításával néhány kezelés után a bőr teljesen felfrissül, megújul.

Hidratálás

A legfontosabb napi feladat a bőr alapos letisztítása és hidratálása. Csak a letisztított bőrre kenjük a hidratáló, tápláló krémet, fényvédőt! Otthon napi rendszerességgel használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt, tonikot és hidratáló krémet. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ha zárt térbe megyünk a fényvédőkrémet mindig távolítsuk el bőrünkről. Igyunk sok folyadékot, kerüljük a cukrozott üdítőket! Fogyasszunk több gyógyteát és ásványvizet, ezek segítenek a salakanyagok eltávolításában.

Arctisztítás

Tavasszal gyakoribb a mitesszerek és a pattanások megjelenése, ezért kérjünk a kozmetikusunktól egy alapos arctisztítást, hogy bőrünk kellőképpen lélegezhessen a friss tavaszi levegőben.

Arcpakolás

Érdemes hetente egy-két alkalommal különféle arcpakolásokat alkalmazni, amelyekkel ásványi anyagokat, vitaminokat juttathatunk a bőrbe. A maszkok között minden bőrtípusra találunk regenerálót, hidratálót, tisztító és méregtelenítő hatásút is. Az ásványi maszkok kisimítják, feszesebbé, fiatalosabbá teszik arcunkat. Célszerű itt is a természetes anyagokat választanunk, melyek kevésbé viselik meg bőrünket. Az illatanyagok ugyanis a kozmetikumok egyik legkritikusabb összetevői és sokszor az okozott allegiás reakciók leggyakoribb kiváltói is.

Téma szakértő:

Lili Dino írása

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Képek: pixabay.com, stock.adobe.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük