A szakmai inspiráció fontossága

Avagy, miért jó, ha egy tetováló nem csak letölteni, hanem rajzolni is tud?

A szakmai inspiráció fontossága

Avagy, miért jó, ha egy tetováló nem csak letölteni, hanem rajzolni is tud?

A mai rohanó világunkban mindenkinek alap időtöltése a pinterest, az Instagram és az ehhez hasonló oldalak szörfölése. Nagyon sok tetováló használja ezeket az oldalakat inspiráció gyűjtésre. Ami, nagyon jó dolog hisz sokkal szélesebb látókörhöz jut az ember. Elég, ha meglátjuk valaki vázlatát, jól elkapott fotóját és máris beindul a fantázia, hogy azt a.. de jók a fények, a beállítás… Ide egy kis változtatás, oda egy kis plusz és már nagyjából van is egy alap tervünk, ami csak arra fog várni, hogy felkerülhessen valaki bőrére. Természetesen kidolgozás után!

A minta felrakásához szükségünk van anatómiai tudásra, hogy tudjuk az izmok áramlási vonalait, melyekre feltehetjük a tervet és így elérve azt, hogy a tetoválás harmonikusan „fusson” végig a viselője testén.

Ez elég egyszerűnek tűnhet, pedig közel sem az!

Mivel a tetováló szakma átlépett a luxus cikkek közé (Nem, nem a kis 5-6 centiméteres nevekről, dátumokról vagy éppen a kis 4 milliméteres szívecskékre gondolok, hanem a teljes karos, lábas, hátas vagy épp egész testet borító mintákra). Sajnos manapság sok ember választja hivatásául a tetoválást, még akkor is ha épp nincs semmilyen előképzettsége, vagy ami még rosszabb szorgalma, szenvedélye.

Ezek az emberek is az internetet hívják segítségül „inspiráció” gyűjtésre, de sokuknál véget is ér a tervezési folyamat ott, hogy rákattintanak a mentés vagy éppen a download gombra. Ami azért bántó, mert aki elkészítette a rajzot, órák sokaságát és fantáziája legjavát tette bele, míg más maximum a megkeresésére szánt időt. Ezekben az esetekben szokott előfordulni az is, hogy a minta, amit kaptunk már 64x jön szembe velünk az utcán, pedig még csak 200 métert sétáltunk, és ami még ennél is bántóbb lehet az az, hogy nem a miénk a legszebb!

Vagy például, a kis kedvencünkről készült tetováláson nem előre, hanem a hátunk mögé néz szegény pára.. 

Összességében az internet világa nagyon hasznos és fontos, mert így nem kell az antikváriumokban vadászni, vagy épp a könyvtárakban keresni, kutatni a számunkra fontos könyvet, ami tartalmazza azt a képet, amit a későbbiekben felhasználhatunk a tervünk egyik részletéhez.

A másik nagyon fontos dolog amiért jó a rajz és az anatómiai tudás, mert ha az indigó elmosódik, eltörlődik és nehezen kivehető a minta, ami épp készül, vagy bármilyen más nem várt probléma adódik, nem fog sokkot kapni a tetováló, hogy „úr isten meddig kell csinálnom azt az árnyékot”, vagy akármi mást, hanem szépen nyugodtan megcsinálja. Mely végeredménye egy szépen kidolgozott tetoválás lesz!

Téma szakértő és képek:

Kovács Csaba Gergely

Tetováló mester

https://kcsgergelytattoo.hu

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük