A sűrű göndör haj kiegyenesítése

Avagy valóban túl sok munkába kerülne mindenki számára irigylendő hajkoronává tenni?

A sűrű göndör haj kiegyenesítése

Ismert tény, hogy a sűrű vagy sprőd göndör tincsek kiegyenesítése sok időbe és fáradságba kerül. A megfelelő technikával és termékekkel viszont kifizetődnek az erőfeszítései. Most beavatjuk, hogyan lehet a vad, göndör és sprőd hajat mindenki számára irigylendő hajkoronává tenni anélkül, hogy túl sok munkába kerülne.

Extra hajápolás a göndör tincseknek

A göndör haj gyakran száraz. Az egyenes hajjal ellentétben a göndör haj mindenféle extra törődésért hálás. Ezért olyan speciális hajápolókkal érdemes kezelni a göndör hajat, amelyek egyenesítő hatásúak. A megcélzott termékek összetevői a szálanként göndörödés ellen nyújtanak segítséget, kiegyenesítik a tincseket és fényt adnak a hajnak. Minden hajmosás után használjunk balzsamot. A kiöblítést nem igénylő hajbalzsam a reggeli rohanásban ideális. Egyszer egy héten gazdag hajpakolásban is részesítsük göndör hajunkat.

Ügyes frizurák a göndör tincsekre

A megfelelő eszközök előfeltételei a göndör haj megzabolázásának. Szükség lesz nagy átmérőjű körkefére, nagy átmérőjű csavarókra, esetleg Velcro csavarókra. A csavarók használata kényelmesebb is. A legjobb, ha formázás előtt egy kiöblítést nem igénylő hajpakolást is felrakunk, ez könnyebben kezelhetővé teszi a hajat. Mielőtt a formázó termékeket fölviszi, szárítsa majdnem szárazra a haját diffúzor segítségével. Majd tekerje a kefe köré a haját, vagy használjon csavarókat, és szárítsa meg teljesen, mielőtt egy nagy fogú fésűvel kibontaná.

Átvenni az irányítást a göndör fürtök felett

Az a hír járja, hogy Brazíliában a nők normál vasalóval egyenesítik a hajukat. Mi nem is kacérkodunk a gondolattal, hogy ezt a módszert ajánljuk, mert olyan nagy a magas hő okozta károsodás veszélye. A modern hajvasalók kerámia felszíne egyenletesen oszlatja el a hőt, és sokkal barátságosabb a hajhoz, mint bármilyen normál vasaló lehetne. Ha még a mai technika ionizációs tulajdonságait is hozzáadjuk, akkor egyértelmű, hogy a hajvasalók ma már simábbá és fényesebbé is tehetik a hajat.

Ne feledje a hővédő spray alkalmazását a formázás előtt, illetve a göndörödés elleni szérum felvitelét, amikkel megfelelő védelmező pajzsot hozhat létre a hajszálak körül. Ez azért nagyon fontos, mert a hő okozta károkat a minimumra kell szorítani. Tudjuk, hogy ön szereti a haját – ezért biztosak vagyunk benne, hogy egyetért abban, hogy a hajvasaló napi használata kerülendő, minden modern hővédelmi technika és praktika ellenére is.

Téma szakértő és a cikket írta:

Horváth Balázs

fodrász, hair stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük