Avagy valóban van összefüggés a kimondott szó ereje és a különleges bánásmódot igénylő, megváltozott tudatállapot között?

A módosult tudatállapot

Avagy valóban van összefüggés a kimondott szó ereje és a különleges bánásmódot igénylő, megváltozott tudatállapot között?

Többször teszik fel a kérdést, mit is jelent a módosult tudatállapot? Talán viccelve az ember elképzeli, hogy pár pohár alkoholos ital, vagy egy joint után alakul ki, és a józanodás állapotáig tart. Nos, sokan nem tévednek, ugyanis a bódítószerek hatásai is egyfajta módosult tudatállapotot eredményeznek.


A módosult tudatállapot egyfajta besz
űkült tudatállapot, amiben az egyén sokkal fogékonyabb a szuggeszciókra, (utasítás, akár pozitív, akár negatív) amik akár káros hatással is lehetnek a jövőre nézve. Ilyenkor nagyon meg kell gondolnunk, hogy mit mondnunk, ugyanis a kimondott szónak ereje van. Ez az elv, ebben az esetben nagyon is érvényesül.

Módosult tudatállapotban lenni minden nap?

Igen, ez lehetséges és számos tanulmány is alátámasztja. Az ember tudata bármikor, és bármit
ől beszűkülhet. Persze, ezt ne úgy képzeljük el, hogy sétálunk az utcán és egyik pillanatról a másikra zombi szerű lénnyé alakulunk, akit bábként irányíthatnak. Közel sem erről van szó..
Vannak különböz
ő emberek, pozíciók, események amik hatására nagyon gyorsan egyfajta módosult tudatállapotba kerülhetünk. Ezek pl a reklámok, az orvosok, a média, a politika, és nem utolsó sorban a vallás.

Képzeljük el, hogy megjelenik előttünk egy fehér köpenybe burkolózott alak, névtáblával.. Azon feltüntetve, hogy DR.HellMAIER – majd a kezünkbe nyom egy záró jelentést, karcos, mély hanggal közölve, hogy a lelet pozitív, önnek további terápiára van szüksége, máskülönben 1 hónapja maradt.
Ugye milyen negatív érzést váltott ki? Pontosan ez a szuggesztió, amit olyan emberek tudnak kiváltani, akik mondjuk közfeladatot látnak el.

Mi az a Módosult tudatállapot?

A módosult tudatállapot kialakul pl. Hipnózis, autogén tréning, meditáció, futás, tv-nézés, relaxáció, feszített koncentráció közben, de kiváltható drogokkal, alkohollal és egyéb bódító szerekkel is.

A módosult tudatállapot a tudatalattink egy mélyebb rétegét használja annak érdekében, hogy változást idézzen el
ő. Ilyenkor agyunk egy bizonyos része korlátozott üzemmódban működik.
Módosult tudatállapotban az ember irányítható, és sokkal hamarabb rávehet
ő bizonyos feladatokra, nézetekre, mint tudatosan. Hipnoterápiás eljárások során is a módosult tudatállapotot használják ki, a tartós változások érdekében.

Elérhetünk-e pozitív eredményeket besz
űkült tudatállapottal?

A válaszom igen! Nagyszer
ű lehetőségeket kínál a módosult tudatállapot bizonyos helyzetekben. Mivel évekig hipnózist alkalmaztam, így bátran merem állítani, hogy az emberek 98%-nál igen is, elképesztően hatnak a szuggesztiók.

Mire használható pontosan?

*a múlt elengedése,
* stressz oldás,
* önbizalom növelése,
* pozitív szuggesztiók elültetése a tudatalattiban,
* célok elérése (fogyás, pályaválasztás, sport, stb.),
* szokások és függ
őségek átalakítása (pl dohányzásmentesség, munkamánia, vásárlási függőség, vagyonfüggőség),
* fájdalmak megszüntetése,
* pszichológiai és érzelmi problémák megoldása,
* koncentrálás növelése,
* félelmek eloszlatása,
* traumák és fóbiák elengedése,
* társkapcsolat javítás,
* gyászolás megkönnyítése,
* fájdalommentes szülés.

Téma szakértő:

Gordon Skrobár

hipnotizőr

https://sikerterv.com

Képek:

https://freepik.com 

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük