A mai modern férfiak hajformázási szokásai

Avagy valóban csak lelki kérdés?

A mai modern férfiak hogyan formázzák a hajukat? Melyik frizurára melyik hajformázó jó? Mit lehet kezdeni a ritkuló hajjal? Melyek azok a mai hajformázási szabályok, amelyeket minden férfinak tudnia kell?

Ritka az olyan férfi manapság, aki évente egyszer jár csak fodrászhoz. Ma már a hajformázás pontosan olyan része a férfiak napi rutinjának, mint az ápolt testszőrzet. Sikeresen ápolhatja haját, ha követi tippjeinket.

Vágjunk bele!

Mit tegyünk és mit ne tegyünk hajformázáskor

Régen a férfiak, csak megmosták, majd megszárították a hajukat. Ma már rengeteg forrásból merítenek. Akár rövid, akár hosszú a haja, ha jól áll Önnek, rendben van. Lehet a haja szigorú formára vágott, mint Jake Gyllenhaal-é, vagy járkálhat Johnny Depp kócos „most keltem ki az ágyból” frizurájával. Divatosak manapság a kissé feminin frizurák is hosszú frufruval, vagy hosszú, tépett fazonnal. Owen Wilson is ilyen unisex frizurát visel. Vigyázzon, a frizurája a munkába is elkíséri! A raszta, az irokéz haj, a punk, a törzsi, vagy egyéb motívumok borotválása a tüsi hajba  – mindez ízlés, vagy ízléstelenség kérdése.

Férfi hajformázás: hasznos eszközök

A hajszárítón, vagy a fésűn kívül, a férfinak legyen egy jó hajkeféje is. Áldozzon a minőségi kefére, vegyen természetes sörtéjűt, vagy masszírozó hajkefét lekerekített gumi, vagy fa tüskékkel. A hajvasaló is jó szolgálatot tehet. Mindenképpen jó minőségű hajvasalót vegyen, nehogy az erős hőhatás kárt tegyen a hajában, vagy a fejbőrében. Ha már itt tartunk, a vadul burjánzó szemöldökéből is kicsipegethetné a felesleges szálakat. A szemöldökcsipeszt rendszeresen fertőtleníteni kell alkohollal. Egy pici zselével a vad szemöldököt is meg lehet zabolázni.

Férfihajra való hajformázó termékek

  • A rövid hajat a legjobban zselével lehet formázni. A zselé a rövid frizurának jó tartást ad. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű zselét használjon. A sündisznó tüskék és a betonhaj már kimentek a divatból.

  • Ha azt akarja, hogy a haja puha és fényes legyen, akkor a legjobb választás a viasz, vagy a hajkrém. Válasszon kellemes illatú termékeket.

  • A hajzselé nem jó a hosszabb hajra, mert a hosszú hajat merevvé, és nehezen formázhatóvá teszi.

  • A viasz és a hajformázó krém a természetes frizura kialakításában segít. A hajlakkot óvatosan, a zselé, vagy a viasz után használja. Bár a hajlakk tartást ad a hajnak, zsíros és piszkos kinézetűvé is teheti.

Kopaszodom, mit tegyek?

Mit tehetünk, ha elkezd hullani a hajunk? Sok fiatal férfi szembesül ezzel a problémával. A hajnövesztő kezelések, vagy a hajbeültetés lehet a megoldás. Frappáns válasz a kopaszodásra, a nagyon tüsi frizura, vagy ha teljesen leborotváltatja haját. Ez elég szexi is lehet, ahogy azt Bruce Willis már megmutatta nekünk. Döntése előtt beszélje át a kérdést fodrászával, és ne féljen kikérni barátai véleményét.

A stílusos arcszőrzet

Sokféle szakáll létezik. Általános szabály, hogy csak akkor növesszen szakállt, ha dús arcszőrzettel rendelkezik. A ritkás szakáll nem túl szép látvány. A hajhoz illő szakállak divatosak manapság. A háromnapos borosta szexi lehet, de ez már nem igaz a dús, tömör bajuszra. Viszont az állszakáll és a körszakáll egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az arcszőrzetet is ápolni kell, minden másnap meg kell mosni. Az arcszőrzet nem nő egyformán, ezért amikor száraz, vágja egyenletesre, amikor szükséges. A durva Rumcájsz szakáll egyáltalán nem divat. Speciális és elektromos szakállnyírók vannak a piacon, és jó szolgálatot tehetnek abban, hogy rendben tartsa arcszőrzetét. Ugyanezen eszközökkel nyírhatja barkóját is. A borzas báránycomb csak kevés férfinak áll jól. A legtöbb férfi akkor néz ki jól, ha szépen nyírt barkója illik frizurájához és a szakállához.

A nem kívánatos testszőrzet

A testszőrzet hasznos, de nem szép. A látható orr és fülszőr ápolatlan benyomást kelt, de könnyű eltávolítani őket! Az orr-és fülszőrvágók kicsípik a nem kívánt szőrszálakat, de ez egy elég fájdalmas eljárás. A speciális, lekerekített végű orrszőrvágó is segíthet ezen a problémán. A speciális vágók csak a gyökerek közelében vágják el a szőrt, nem távolítják el teljesen. Így a szőrzet el tudja látni fontos védő funkcióját. Soha ne használjon epiláló krémet az orrában és a fülében! Ezek a krémek jók a láb, a mellkas és a hát szőrzetére, de irritálni fogják az érzékeny nyálkahártyát.

Téma szakértő:

Horváth Balázs

Hair Stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük