A hajszárító forró levegőt fúj – és még valami mást

Avagy hogyan kell jól hajat szárítani?

A hajszárító forró levegőt fúj – és még valami mást

Avagy hogyan kell jól hajat szárítani?

Igazából a hajának az a legjobb, ha magától szárad meg. De hát ott van a reggeli rohanás… A hajszárító lesz a megmentőnk és segít nekünk időben elkészülni. A mai modern hajszárítók elég nagy teljesítményűek, de mégis hihetetlenül gyengédek. Lentebb bemutatjuk, hogy hogyan hozza ki hajszárítójából a legtöbbet, úgy hogy a haja a lehető legszebb legyen, s Ön is kifejezhesse személyes stílusát.

A hajszárító forró levegője kiszárítja haját, még ha lassan is. Ezért van értelme szárítás előtt egy védőréteget tenni a hajra. Lehet ez hajhab, hajszárító tonik, vagy egy speciális termo-spray. Ezek a hajformázó termékek egy vékony réteget képeznek minden egyes hajszálon, így védik meg a fésülés okozta sérülésektől illetve a forró levegő szárító hatásától.

Az a jó hajszárító, amelynek van két-három hő fokozata, két-három légfújási erősségi fokozata, és van egy hideg levegő állása is. Hajszárítója legyen nagyteljesítményű. Egy 1660-2000 Wattos hajszárító semmi perc alatt megszárítja a haját. Ezzel formázási időt takarít meg. Szárítsa félszárazra haját erős fokozaton, majd közepes erősségen fejezze be a szárítást és a formázást.

A hideg levegős szárítás a mindennapi hajformázás része.

Használjon körkefét, így a félhosszú és a hosszú hajnak dús megjelenést és fényt adhat. Válassza részekre a haját, a fejtetőn lévőt egy csattal rögzítse. Az alsó tincseket tekerje rá a körkefére, majd húzza ki őket finoman. Ha a haj alsó rétegeit szeretné feldúsítani, akkor az alsó tincseket tekerje fel a kefére, majd előbb forró, majd hideg levegőt fújasson rá. Hagyja a haját kihűlni. Ezt az eljárást felgyorsíthatja úgy, hogy több körkefét használ. Ez akkor a legjobb, ha a kefék nyele nem nehéz, így súlyuk nem húzza le a haját. A könnyű kefékből a haj nehezebben csúszik ki.
 
A lapos sörtekefe a rövid hajnak és a bubinak (az egészen rövidtől a vállig érőig) a legmegfelelőbb. Kicsit döntse oldalra a fejét, majd a hajtőtől kifelé fésülje és szárítsa a haját. A hajszárítóval egyszerre szárítson meg minden tincset. A haj hátsó traktusát ugyanígy szárítsa be.

A rövid pixie elragadó lesz, ha foglalkozik vele egy kicsit.  Ossza tincsekre a haját, majd egyenként emelje el a fejtől és szárítsa meg. Ettől trendi lesz a pixie és fel is dúsítja a frizurát.

Csak óvatosan a hajszárítóval, ha hullámos, vagy göndör hajról van szó.   Egy speciális diffúzoros rátét a hajszárítóján segít abban, hogy a haját gyengéd meleg levegővel szárítsa meg anélkül, hogy göndör fürtjei kezelhetetlen rasztává állnának össze és a meséből ismert Rosszcsont Peti nézne vissza a tükörből. Nagy körkefével kiegyenesítheti hullámos haját. Mérsékelt erővel tincsenként húzza ki a kefére tekert haját. Ahogy húzza kifelé, először belülről, majd kívülről szárítsa, így a haja különösen feltűnően fog alá omlani.

Minőségi Hajszárítók

A modern hajszárítók ma már sokkal kifinomultabbak, mint régen, sok high-tech tulajdonságuk van, amiből haja csak profitálhat. A lentebb bőven kifejtett új technológiákat megtalálja az új ravasz kis masinákban, melyek a meleg levegő fújásánál már annyival többet tudnak.

Ionizáció: A hajszárító negatív töltésű ionokat bocsát ki a levegővel. Ezek a negatív ionok rátapadnak és réteget képeznek a pozitív töltésű hajon. Így a haj nem lesz sztatikus és nem fog szállni. Ezen kívül, ez a módszer vízrészecskéket vonz a levegőből a hajra, így a hajat nem szárítja ki túlzottan.

Kerámia Alkatrészek infra-vörös hőt ad. Ennek eredményeképpen a haj gyengéden belülről kívülre szárad meg.

Formázó Rászerelhető Segédeszközök: A kerámia segédeszközök szárítás közben fésülik a haját. Ez a haját különösen puhává és csodálatosan ragyogóvá teszi.
 
Színvédelem: Ez egy speciálisan kialakított hajszárító cserélhető segédeszköz, mely időnként hideg légáramlatokat bocsát ki a meleg levegő fújása közben. Ez megóvja haját a hő okozta sérülésektől és a hajfestés fakulásától.

Logikus Fújófej: Ez biztosítja azt, hogy a hajszárító finoman kalibrált egyenletes meleg levegőt bocsásson ki.

Szuper Fújófej: Az ilyen típusú hajszárítók 50 %-kal hatékonyabb légáramlatot bocsátanak ki. Adjon még ehhez 2500 Wattos áramerősséget és a haja kétszer olyan gyorsan szárad meg.

Téma szakértő:

Horváth Balázs

fodrász, hair-stylist

https://kozmetikaegyszeruen.hu

Vásárolt képek:

https://freepik.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük