A BMW eDrive Zones már 138 európai városban elérhető

Avagy a jobb életminőség a belvárosokban az eDrive zónáknak is köszönhető?

A BMW eDrive Zones már 138 európai városban elérhető

Avagy a jobb életminőség a belvárosokban az eDrive zónáknak is köszönhető?

Innovatív eDrive zónák a helyi károsanyag-kibocsátásmentes autózáshoz 20 új városban +++ Körülbelül hárommillió kilométer megtétele elektromosan a „fosszilis” helyett három hónap alatt +++ A Plug-in hibridek számos valós vásárlói vezetési profilnak megfelelőek.

München. A BMW Group további 20 európai városban vezeti be innovatív eDrive zónáit, köztük Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban. Ez azt jelenti, hogy jelenleg összesen 138 európai város részesül ebből az úttörő technológiából. A szolgáltatás a következő évben várhatóan további legalább 30 városban kerül bevezetésre világszerte.

Az eDrive zónában a BMW plug-in hibrid járművek automatikusan teljesen elektromos vezetési üzemmódba kapcsolnak, amikor belépnek a belvárosba. Ezután a konnektorról tölthető hibrid modellek helyben emissziómentesen – akárcsak a tisztán elektromos járművek – és alacsony üzemanyagköltséggel közlekednek, mivel a villanymotorok városi forgalomban sokkal hatékonyabbak, mint a belsőégésű motorok. A jármű geofencing technológia és GPS segítségével felismeri a kijelölt területeket. Az automatizált eDrive funkció alapfelszereltségként elérhető számos meglévő és minden jövőbeli BMW plug-in hibridben. A sofőrök minden teljesen elektromos megtett kilométer után bónuszpontokat kapnak – és dupla pontokat az eDrive zónában –, amelyeket töltési jóváírásra válthatnak be. A sofőrök viszont bónuszpontokat is gyűjtenek járművük töltése közben.

A legújabb 20 város a következő: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Koppenhága, Cork, Coventry, Firenze, Klagenfurt, Lille, Matosinhos, Nápoly, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse és Verona .

Jobb életminőség a belvárosokban az eDrive zónáknak köszönhetően.

A BMW eDrive Zones és a hűségprogram a töltési hitelhez sikertörténet – a belvárosi károsanyag-kibocsátási szintek és a járművezetők számára. A használati adatok áttekintése a következőket mutatja:

Az eDrive zónák nagyobb elektromos vezetési arányt biztosítanak azáltal, hogy egy BMW Plug-In hibrid járművet naponta körülbelül 30 000 alkalommal kapcsolnak elektromos vezetési üzemmódba Európában.

Az eDrive zónában az összes utazás több mint 75%-a már ma is elektromos vezetési módban történik. Közülük a sofőrök mintegy 40 százaléka már elektromos üzemmódban hajt be a kijelölt területekre. Eközben további 35 százalék elektromos vezetési módra vált az eZone funkció segítségével.

Csak az utolsó negyedévben a BMW plug-in hibrid modellek további 3,3 millió kilométert tettek meg elektromos vezetési módban az eDrive zónákon belül. Ez több mint 80 egyenlítő körüli utazásnak felel meg – elektromosan a belső égésű motor használata helyett.

A BMW Plug-In Hybrid ügyfelei körülbelül 150 millió pontot gyűjtöttek az első eDrive Zones 2020 nyarán történt bevezetése óta, amelyet töltési jóváírásként válthatnak be. Ezek körülbelül 2,9 gigawattóra töltési teljesítménynek felelnek meg. Ebből az összegből egy BMW 3-as Plug-In Hybrid csaknem 250 000-szer tölthető fel.

A konnektorról tölthető hibridek fontos technológiának számítanak a BMW-csoport azon céljának eléréséhez, hogy 2030-ra 50%-kal kevesebb kilométerenkénti CO2-kibocsátás legyen.

Az elektromos mobilitás felgyorsulásával a BMW Group tudatosan a teljesen elektromos modellek és a plug-in hibrid technológia mellett döntött. A vállalat összesen 17 plug-in hibrid modellt kínál a világ 95 piacán. Az eDrive zónák most még jobban kiaknázzák a technológiában rejlő lehetőségeket: ha a konnektorról tölthető hibrid járművet rendszeresen töltik, különösen a napi távolságok tehetők meg helyben károsanyag-kibocsátásmentesen. Ez magában foglalja például több millió napi ingázást Európában. A nagy forgalmú városi központokban a plug-in hibridek jelentősen hozzájárulnak a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Ennek a technológiának a használata csökkenti a környezetszennyezést és a zajt, és ezáltal javítja az életminőséget a városokban. A BMW plug-in hibridek teljes életciklusuk során kimutathatóan alacsonyabb CO2-kibocsátással rendelkeznek, mint a hagyományos hajtású modellek, még akkor is, ha zöld áram helyett EU-s normál árammal töltik fel őket.

Téma szakértő:

Kántor Ábel

Forrás és képek:

https://press.bmwgroup.com

https://aszepeletrefelmagazin.hu

https://helloszakerto.aszepeletrefelmagazin.hu

https://azolikreativ2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük